De 10 frugter, der hjælper med at fjerne akne

Published:

Kæmper du med akne og spekulerer på, om visse frugter kan hjælpe? Nogle frugter indeholder egenskaber, der kan hjælpe med at forebygge udbrud og reducere inflammation. Læs videre for at finde de 10 bedste frugter, du kan tilføje til din kost for at få en klar, aknefri hud.

De 10 frugter, der hjælper med at fjerne akne

Hvorfor frugt?

Frugt indeholder vitaminer, mineraler og antioxidanter, der fremmer hudens sundhed. Visse frugter har også antiinflammatoriske og antimikrobielle egenskaber, der kan bekæmpe akne.

Hvis du spiser mere frugt, øger du dit indtag af fibre, som hjælper med at fjerne affaldsstoffer fra kroppen og balancere blodsukkeret. Det hjælper med at mindske udbrud forårsaget af udsving i blodsukker og hormoner.

Alt i alt fremmer en kost med frisk frugt en klar hud indefra. Lad os nu se nærmere på de bedste frugter mod acne, og hvordan de gavner din hud.

1. Jordbær

Jordbær topper listen på grund af deres høje indhold af antioxidanter. De indeholder anthocyaniner, der hjælper med at bekæmpe inflammation og skader fra frie radikaler. Jordbær giver også:

 • C-vitamin til opbygning af kollagen og heling af akne-ar
 • Mangan og selen, der beskytter huden mod miljøskader
 • Alfa-hydroxy-syrer (AHA) til eksfoliering af døde hudceller

Bare det at spise en kop jordbær om dagen hjælper med at forebygge og behandle udbrud. Du kan også lave en fugtgivende ansigtsmaske med jordbær. Mos nogle bær, og læg dem på huden i 10 minutter, før du skyller af.

2. Blåbær

Blåbær hører hjemme på en aknebekæmpende diæt takket være deres antimikrobielle virkninger. Polyfenolerne i blåbær bekæmper aknefremkaldende bakterier som Propionibacterium acnes.

Disse små bær indeholder også:

 • C- og E-vitamin til neutralisering af frie radikaler
 • Gallussyre til at reducere inflammation og rødme

Nyd en daglig kop blåbær for sig selv, i smoothies eller drysset på yoghurt og havregryn. Du kan også lave en blåbærmaske ved at blende 3-4 bær med almindelig yoghurt.

3. Papaya

Papaya er en antiinflammatorisk frugt, der fremmer hudens fornyelse. Den indeholder enzymet papain, som skånsomt eksfolierer huden og renser porerne. Yderligere fordele inkluderer:

 • A- og C-vitaminer til at udviske aknear og -pletter
 • Lycopen til beskyttelse mod UV-skader
 • Kalium til at fugte huden

Bare det at gnide papayakød på ansigtet i 5-10 minutter kan gøre underværker. Lad frugten eksfoliere naturligt og gøre din teint lysere.

4. Tomater

Du bliver måske overrasket over at se tomater på denne liste, men de har fantastiske fordele for huden:

 • Højt indhold af A-vitamin, der regulerer olieproduktionen
 • Højt indhold af C-vitamin, der opbygger kollagen og heler ar
 • Lycopen hjælper med at beskytte huden mod solskader
 • Kalium afbalancerer fugtniveauet

Tomater hjælper med at kontrollere overskydende olie og talgproduktion, hvilket gør dem til en vigtig tilføjelse til en akne-diæt. Nyd tomater i skiver i salater, sandwich og meget mere. Du kan også smøre tomatjuice eller frugtkød direkte på udbruddene.

5. Appelsiner

Appelsiner er en af de rigeste kilder til C-vitamin. Bare én appelsin dækker over 100 % af dit daglige behov for C-vitamin! Dette vigtige næringsstof behandler og forebygger udbrud på flere måder:

 • Øger produktionen af kollagen
 • Hjælper med at udviske aknear og -pletter
 • Reducerer inflammation og hævelse
 • Beskytter mod skader fra frie radikaler

Spis appelsiner som en snack, eller brug appelsinskiver på områder med akne. Det høje indhold af C-vitamin hjælper med at regenerere kollagen og giver en glattere og klarere hud.

6. Æbler

Et æble om dagen kan virkelig holde akne væk! Æbler indeholder følgende næringsstoffer, der bekæmper bumser:

 • C-vitamin til at kontrollere overskydende olie og forhindre tilstoppede porer
 • A-vitamin til regulering af talgproduktionen
 • Antioxidanter som quercetin beskytter huden mod miljøskader

De fugtgivende fibre og vandindholdet i æbler fremmer også hudens heling. Nyd æblerne rå eller blandet i smoothies. Du kan også prøve denne æble-honning-maske: Bland 2 spiseskefulde æblemos med 1 teskefuld honning. Smør det på huden, og lad det sidde i 15 minutter, før du skyller det af.

7. Bananer

Bananer er med på listen takket være deres antimikrobielle og fugtgivende egenskaber. De indeholder:

 • A-vitamin, der forebygger tilstoppede porer ved at regulere olieproduktionen
 • C-vitamin til at opbygge kollagen og udviske akne-ar
 • Kalium, der fugter og fornyer hudcellerne
 • Magnesium til at reducere inflammation

De naturlige olier i bananer fugter også huden uden at tilstoppe porerne. Mos en moden banan, og brug den som en nærende ansigtsmaske. Lad den sidde på huden i 10-15 minutter, før du vasker den af.

8. Ananas

Ananas har flere fordele for hud med tendens til akne:

 • Bromelain hjælper med at reducere inflammation og hævelse
 • C-vitamin stimulerer væksten af kollagen
 • Mangan, kobber og thiamin hjælper med at nære huden
 • Fugtgivende enzymer fremmer hudens fornyelse

Ananas indeholder også AHA'er, som skånsomt eksfolierer døde hudceller og renser porerne. Prøv at gnide en ananasskive på ren hud i et par minutter for at høste fordelene.

9. Kiwi

Tid til et sjovt faktum: kiwier indeholder endnu mere C-vitamin end appelsiner! Det hjælper at spise kiwi:

 • Øger kollagenproduktionen for en glattere hudstruktur
 • Reducerer overskydende olie og talg på grund af det høje indhold af C-vitamin
 • Forbedrer hudens hydrering og elasticitet

Kiwier indeholder også antioxidanter som E-vitamin og carotenoider, der beskytter huden mod solskader. Nyd kiwiskiverne alene, eller tilsæt dem til frugtsalater og smoothies.

10. Citroner

Til sidst må du ikke glemme citroner. Selvom citronsaft er surt, har det antiacne-fordele, når det påføres lokalt, bl.a:

 • Antimikrobielle og antibakterielle egenskaber
 • Naturlig astringerende virkning, der renser huden i dybden
 • C-vitamin til at kontrollere overskydende olie og forebygge udbrud

Brug friskpresset citronsaft som en daglig toner for at stramme porerne op og få en klarere hud. Undgå blot at udsætte huden for sol, når du har påført citronsaft.

Tid til at begynde at spise mere frugt!

Ved at tilføje flere af disse blemish-blastende frugter til din kost, vil du nære din hud indefra og ud. Spis altid frugterne friske eller blendede i stedet for juicede for at få mest muligt ud af dem. Hold dig også til økologiske frugter, når det er muligt.

Indtag 2-3 af disse frugter i dine daglige måltider og snacks. Det giver din hud de vigtige vitaminer, mineraler og antioxidanter, der er nødvendige for en klar og strålende hud. Bliv ikke overrasket, hvis du ser resultater allerede efter et par uger!

Endelig skal du huske, at frugt fungerer bedst sammen med en sund livsstil. Sørg for at drikke masser af vand, dyrke motion, håndtere stress og få nok søvn. Hvis du holder hele din krop sund, maksimerer du effekten af en aknebekæmpende kost.

Nu ved du, hvilke frugter du skal gribe ud efter, næste gang du får udbrud! Lad mig vide, hvis du har andre spørgsmål.

Ofte stillede spørgsmål om frugter, der behandler akne

Hvorfor er frugt godt for hud med tendens til akne?

Frugter indeholder vigtige vitaminer, mineraler og antioxidanter, der bidrager til en klar og sund hud. De hjælper med at fugte huden, bekæmpe betændelse, beskytte mod solskader og balancere olieproduktionen. Fibrene i frugt hjælper også med at fjerne affaldsstoffer fra kroppen, så huden bliver klarere.

Forværrer frugt nogensinde akne?

Nogle frugter som mango, vindruer, bananer og tørrede frugter har et højt glykæmisk indeks, som kan forværre akne hos nogle mennesker. Det er dog fint for de fleste at spise dem i moderate mængder. Fokuser på frugter med lavt glykæmisk indeks som bær, tomater, æbler, grapefrugt og kirsebær.

Hvad er den bedste måde at spise frugt på for at få klar hud?

Spis frugt rå og frisk, når det er muligt. Det er også godt at blende dem til smoothies. Undgå at juice dem, da det fjerner de gavnlige hudfugtende fibre. Vælg økologisk frugt for at minimere eksponeringen for pesticider.

Hvor meget frugt om dagen anbefales til aknepatienter?

Sigt efter mindst 2-3 portioner aknebekæmpende frugt om dagen. En portion svarer til ca. 1 kop bær eller skiver/stykker af en større frugt. Bland dine valg for at få en række vitaminer og mineraler.

Er frugtvand og -te godt for huden?

Ja, det er det! Hvis du tilsætter frugt som citron, lime, grapefrugt, jordbær, ananas, appelsiner, æbler og kiwi til dit vand, får du en forfriskende, hudsund drik. Urtete tilsat frugt er også gavnligt. Bare undgå tilsat sukker.

Skal jeg spise frugt før eller efter et måltid mod akne?

Det er bedst at spise frugt adskilt fra andre fødevarer, enten som en snack eller før tungere måltider. At spise frugt efter et protein- eller fedtholdigt måltid kan give fordøjelsesbesvær, da frugt fordøjes hurtigere end andre fødevarer.

Kan jeg smøre frugtsaft eller frugtkød direkte på huden?

Små mængder rå, frisk juice eller frugtkød fra citroner, æbler, jordbær, kiwi, ananas, papaya, appelsiner eller tomater kan hjælpe med at bekæmpe akne, når det smøres på huden. Men undgå at gnide de hele frugtskiver på huden for at undgå at sprede bakterier.

Hvor lang tid går der, før jeg ser resultater af at spise aknebekæmpende frugter?

Det kræver tålmodighed og konsekvens, men de fleste mærker forbedringer i deres hud i løbet af 2-4 uger efter at have øget frugtindtaget. Sørg for at fortsætte med at følge en sund kost og livsstil for at få varig klar hud. Overvej også at tilføje andre aknebekæmpende fødevarer som bladgrønt, fisk og probiotika.

Bør jeg tage kosttilskud sammen med frugt?

Du har sandsynligvis ikke brug for kosttilskud, hvis du spiser 2-3 portioner frugt dagligt. Men et zinktilskud kan hjælpe dem med moderat til svær akne, da det reducerer inflammation. Probiotiske kosttilskud støtter også tarmens sundhed og giver en klarere hud. Men spørg din læge til råds først.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktfinder