Søvnløshed efter fødslen

Published:

Søvnløshed efter fødslen er et udbredt problem, som ofte går ubemærket hen hos mange nybagte mødre i perioden efter fødslen. Hormonelle forandringer, fødselsdepression eller endda psykose kan alle være medvirkende til de søvnforstyrrelser, som mange nybagte mødre oplever efter fødslen. At forstå disse faktorer og deres indvirkning på dit velbefindende er afgørende for at finde effektive løsninger.

Indhold:

  1. Årsager til søvnløshed efter fødslen
    1. Hormonelle forandringer påvirker søvnkvaliteten
    2. Fødselsdepressionens rolle i at forårsage søvnløshed
    3. Psykose bidrager til forstyrrede søvnmønstre
  2. Kortvarig vs. langvarig søvnløshed efter fødslen
    1. Påvirkning af dagligdagen og det generelle velbefindende
    2. Adfærdsmæssige konsekvenser af langvarige perinatale søvnforstyrrelser
  3. Identifikation af postpartum thyroiditis som årsag til søvnforstyrrelser
    1. Symptomer på thyroiditis efter fødslen:
    2. Sunde vaner giver bedre søvn:
  4. Naturlige midler mod søvnløshed efter fødslen
    1. Få styr på din søvnhygiejne
    2. Få sved på panden
    3. Slap af før sengetid
  5. Kognitiv adfærdsterapi (CBT) til behandling af søvnløshed efter fødslen
    1. CBT-komponenter til søvnløshed efter fødslen
  6. Medicinsk rådgivning om søvnløshed: Når det ikke er nok at tælle får
    1. Receptpligtig sovemedicin
    2. Kosttilskud i håndkøb
  7. Deling af ansvaret for spædbørnspleje med en partner
    1. Tips til effektiv deling af opgaverne med spædbørn:
  8. Undgå alkohol for bedre søvnkvalitet
    1. Forbindelsen mellem alkohol og dårlig søvn
    2. Alternativer til alkohol til afslapning og søvn
  9. Komplikationer ved Restless Leg Syndrome under graviditet og efter fødslen
    1. Forstå sammenhængen mellem Restless Leg Syndrome og søvnløshed efter fødslen
    2. Håndtering af Restless Leg Syndrome-symptomer giver bedre søvnkvalitet
  10. Ofte stillede spørgsmål i forbindelse med søvnløshed efter fødslen
    1. Søvnløshed efter fødslen: Hvad du har brug for at vide
  11. Konklusion

I dette blogindlæg vil vi undersøge forskellene mellem kortvarig og langvarig søvnløshed efter fødslen, identificere potentielle underliggende tilstande som thyroiditis, der kan bidrage til det, give naturlige midler til symptomhåndtering uden medicinsk intervention i starten, diskutere, hvornår man skal søge lægehjælp for vedvarende symptomer og udforske kognitiv adfærdsterapi (CBT) som en behandlingsmulighed. Vi vil også tilbyde naturlige midler til at håndtere symptomer uden medicinering i starten, såsom at indføre en sund søvnhygiejne og deltage i beroligende aktiviteter før sengetid.

Desuden vil vi se på CBT som en mulig behandling af søvnløshed efter fødslen og vurdere, hvornår det er vigtigt at få lægehjælp ved fortsatte tegn. Til sidst kommer vi ind på, hvordan man deler ansvaret for at passe barnet med sin partner, hvordan man undgår alkohol for at forbedre søvnkvaliteten, og hvordan man forstår komplikationerne ved restless leg syndrome under graviditeten og efter fødslen.

fødsels-insomni

Årsager til søvnløshed efter fødslen

Det er hårdt at være nybagt mor, og søvnløshed efter fødslen gør det kun endnu hårdere. Fødselsdepression, hormonelle udsving og psykose kan alle spille en rolle i fremkaldelsen af søvnløshed efter fødslen.

Hormonelle forandringer påvirker søvnkvaliteten

Under graviditeten og efter fødslen er hormonerne på overarbejde. Progesteronniveauet kan falde drastisk efter fødslen, hvilket gør det svært at falde i søvn eller sove hele natten. Kilde

Fødselsdepressionens rolle i at forårsage søvnløshed

PPD kan hos nybagte mødre vise sig som tristhed, angst, irritabilitet og udmattelse - som alle har potentiale til at forstyrre søvnmønstrene og dermed påvirke deres generelle velbefindende. Disse symptomer bidrager ofte til forstyrrede søvnmønstre, der forværrer PPD's indvirkning på det generelle velbefindende. Kilde

Psykose bidrager til forstyrrede søvnmønstre

I sjældne tilfælde kan psykose efter fødslen føre til ekstreme forstyrrelser i søvnvanerne. Denne alvorlige psykiske sygdom er præget af hallucinationer eller vrangforestillinger og kræver øjeblikkelig lægehjælp på grund af de potentielle risici for både mor og barn. Kilde

  • Det vigtigste at tage med:
  • Graviditet og efterfødselsperioder kan medføre udsving i hormonniveauet, hvilket fører til forstyrret søvn.
  • Fødselsdepression bidrager ofte til forstyrrede søvnmønstre, hvilket yderligere påvirker det generelle velbefindende.
  • I sjældne tilfælde kan fødselspsykose føre til ekstreme forstyrrelser i søvnvanerne og kræver øjeblikkelig lægehjælp.

For at tackle disse årsager til søvnløshed efter fødslen bør nybagte mødre prioritere deres mentale sundhed og søge professionel hjælp, hvis det er nødvendigt. Ved at forstå de faktorer, der bidrager til dårlig søvnkvalitet efter fødslen, kan kvinder tage skridt til at forbedre deres hvile og generelle velbefindende i denne udfordrende tid.

Kortvarig vs. langvarig søvnløshed efter fødslen

Det kan være overvældende at være nybagt mor, og søvnløshed efter fødslen kan forværre stressniveauet. Kortvarig søvnløshed efter fødslen kan være forbigående, men langvarig søvnløshed kan have alvorlige konsekvenser for dit liv og helbred. Det er vigtigt at indse konsekvenserne af søvnløshed efter fødslen for dit liv og dit velbefindende.

Påvirkning af dagligdagen og det generelle velbefindende

Lammelse af søvnen kan føre til udmattelse, surmuleri og koncentrationsbesvær. Moderens mangel på søvn kan have en negativ indflydelse på både hendes egen livskvalitet og hendes evne til at yde tilstrækkelig omsorg for spædbarnet. Ud over fysisk udmattelse er dårlig søvn blevet forbundet med en øget risiko for at udvikle depression eller angstlidelser.

Adfærdsmæssige konsekvenser af langvarige perinatale søvnforstyrrelser

  • Humørsvingninger: Mødre med søvnmangel er mere tilbøjelige til at opleve humørsvingninger, der kan belaste forholdet til deres partner og andre familiemedlemmer.
  • Ineffektive håndteringsmekanismer: Nogle kvinder kan ty til usunde vaner som overspisning eller stofmisbrug som en måde at håndtere kronisk træthed forårsaget af vedvarende søvnløshed efter fødslen.
  • Forsømmelse af egenomsorg: Mødre, der kæmper med langvarige søvnproblemer, forsømmer ofte deres egne behov for ordentlig ernæring, motion og social interaktion, hvilket yderligere forværrer deres symptomer.

Hvis du oplever kort- eller langvarig søvnløshed efter fødslen, skal du søge hjælp hos en sundhedsprofessionel, der er specialiseret i kvinders sundhedsproblemer. De kan hjælpe dig med at identificere årsagen til dine søvnproblemer og anbefale passende behandlingsmuligheder for at forbedre din livskvalitet.

Husk, at hver mors oplevelse med søvnløshed efter fødslen er unik, så det, der virker for én person, virker måske ikke for en anden. Hav et åbent sind, når du undersøger forskellige behandlinger, og vær ikke bange for at stille spørgsmål eller søge støtte hos venner, familiemedlemmer eller onlinefællesskaber som Postpartum Support International.

Identifikation af postpartum thyroiditis som årsag til søvnforstyrrelser

Postpartum thyroiditis er en fancy måde at sige, at din skjoldbruskkirtel er betændt efter fødslen. Det rammer omkring 5-10% af nybagte mødre og kan forårsage søvnforstyrrelser som søvnløshed efter fødslen. Hvis du har problemer med at sove og tror, at det kan skyldes Postpartum Thyroiditis, bør du konsultere en specialist i kvindelig sundhed.

Symptomer på thyroiditis efter fødslen:

  • Føler sig træt hele tiden
  • Har problemer med at sove eller søvnløshed
  • Humørsvingninger, irritabilitet eller depression
  • Tage på i vægt eller have svært ved at tabe sig efter graviditeten
  • Tør hud og hårtab

Det er vigtigt at tale med din læge for at få en præcis diagnose og potentielle behandlingsmuligheder, hvis du har disse symptomer sammen med søvnforstyrrelser.

Behandling af postpartum thyroiditis indebærer som regel nøje overvågning af tilstanden i dens to faser: hyperthyroidisme (overaktiv skjoldbruskkirtel) efterfulgt af hypothyroidisme (underaktiv skjoldbruskkirtel). I nogle tilfælde kan der ordineres medicin for at håndtere symptomerne effektivt. De fleste kvinder kommer sig dog naturligt inden for 12-18 måneder uden nogen langsigtede komplikationer.

Sunde vaner giver bedre søvn:

  1. Spis en næringsrig kost med frugt, grøntsager, magre proteiner og fuldkorn - f.eks. fødevarer, der indeholder jod som fisk eller mejeriprodukter.
  2. Træn regelmæssigt for at forbedre humøret og det generelle velbefindende.
  3. Øv dig i stressreducerende teknikker som meditation eller yoga for at fremme afslapning før sengetid.

Forskning viser, at tidlig opdagelse og passende behandling af postpartum thyroiditis er afgørende for at forebygge langsigtede komplikationer. Ved at identificere denne tilstand som en potentiel årsag til søvnforstyrrelser, kan nybagte mødre tage de nødvendige skridt mod bedre hvile og forbedret helbred i den udfordrende periode efter fødslen.

Naturlige midler mod søvnløshed efter fødslen

Som nybagt mor kan søvnløshed efter fødslen være en stor kamp. Men før du griber ud efter medicin, kan du prøve disse naturlige midler til at håndtere dine symptomer:

Få styr på din søvnhygiejne

At etablere en regelmæssig sengetidsrutine, skabe et behageligt sovemiljø og undgå stimulanser som koffein eller elektronik før sengetid kan hjælpe med at fremme en afslappende søvn. For mere vejledning om forbedring af søvnmønstre, se Sleep Foundations råd om god søvnpraksis.

Få sved på panden

Regelmæssig motion frigiver endorfiner, der reducerer stressniveauet og samtidig giver en bedre nattesøvn. Prøv at få mindst 30 minutters moderat fysisk aktivitet på de fleste dage. Men før du begynder på et nyt fitnessprogram efter fødslen, bør du rådføre dig med din læge.

Slap af før sengetid

At indarbejde beroligende aktiviteter i din aftenrutine kan fremme afslapning og gøre det lettere at falde i søvn, når du rammer puden. Overvej at prøve:

  • Meditation: At praktisere mindfulness-meditation hjælper med at berolige tankemylderet, som ofte bidrager til søvnløshed.
  • Tag varme bade: Et varmt bad inden sengetid får musklerne til at slappe af og giver beroligende komfort.
  • Professionel rygmassage eller akupunkturbehandling: Disse behandlinger giver yderligere afslapningsfordele ved at målrette mod spændingspunkter i hele kroppen.
  • At drikke kamillete: Kamillete, der er kendt for sin beroligende virkning, kan være et nyttigt redskab til at reducere angst og fremme en god søvn.

Selvom disse naturlige midler kan være nyttige til at håndtere søvnløshedssymptomer efter fødslen, er det vigtigt at huske, at hvert individ er forskelligt. Hvis du oplever, at din søvnkvalitet forbliver dårlig, selvom du har prøvet forskellige strategier, så tøv ikke med at søge professionel vejledning hos en sundhedsplejerske eller terapeut med speciale i perinatal mental sundhed.

Kognitiv adfærdsterapi (CBT) til behandling af søvnløshed efter fødslen

Hej nye mødre, kæmper I med søvnløshed efter fødslen? For nybagte mødre, der kæmper med søvnløshed efter fødslen, kan CBT være en nyttig løsning at overveje. CBT er en form for psykoterapi, der hjælper med at identificere og ændre skadelige tanker, som forhindrer dig i at få en god søvn. Ved at erstatte disse tanker med sundere tanker, kan du overvinde søvnproblemer relateret til den perinatale periode.

CBT-komponenter til søvnløshed efter fødslen

  • Begrænsning af søvn: At begrænse tiden i sengen kan øge søvneffektiviteten og reducere vågenhed i løbet af natten.
  • Kontrol af stimuli: Hvis du etablerer en fast sengetidsrutine og skaber et afslappende sovemiljø, kan du træne din krop til at forbinde dit soveværelse med afslappende søvn.
  • Kognitiv omstrukturering: At identificere og udfordre irrationelle overbevisninger om søvn kan hjælpe med at lindre angsten omkring sengetid.
  • Undervisning i søvnhygiejne: At lære om sunde vaner som at undgå koffein tæt på sengetid eller etablere regelmæssige motionsrutiner kan forbedre den generelle søvnkvalitet.

At arbejde med en autoriseret terapeut, der er specialiseret i CBT, er den bedste måde at indarbejde denne tilgang i dit liv. Mange terapeuter tilbyder online-sessioner, der er skræddersyet specielt til nybagte mødre, der kæmper med søvnløshed efter fødslen. Du kan også udforske selvhjælpsressourcer som bøger eller apps, der er designet omkring kognitive adfærdsteknikker til at forbedre søvnkvaliteten. En populær app hedder "CBT-I Coach" og er udviklet af eksperter inden for søvnmedicin.

Husk, at CBT ikke er en hurtig løsning på søvnløshed efter fødslen. Det kræver tid, tålmodighed og konsekvent øvelse at se varige resultater. Undersøgelser har dog vist, at personer, der deltager i CBT, ofte oplever betydelige forbedringer i deres søvnkvalitet og generelle velbefindende sammenlignet med dem, der udelukkende er afhængige af medicin eller andre behandlinger.

Hvis du kæmper med søvnløshed efter fødslen, så prøv kognitiv adfærdsterapi. Det kan være nøglen til bedre hvile og bedre mental sundhed i denne udfordrende periode af moderskabet.

Medicinsk rådgivning om søvnløshed: Når det ikke er nok at tælle får

Så du har prøvet alle de sædvanlige tricks for at få lidt søvn, men intet ser ud til at virke. Du må ikke miste håbet endnu. Hvis livsstilsændringer ikke hjælper, kan det være på tide at konsultere en læge for at få receptpligtig søvnmedicin. Livsstilsændringer kan kun gøre så meget, og du fortjener en god nats søvn.

Receptpligtig sovemedicin

Hvis du ikke kan finde ud af mere, kan din læge anbefale receptpligtig søvnmedicin. Læger kan foreslå brug af receptpligtig søvnmedicin, men kun som et kortvarigt middel, mens man tager fat på de underliggende problemer bag din søvnløshed. Nogle almindelige muligheder inkluderer:

  • Zolpidem (Ambien)
  • Eszopiclon (Lunesta)
  • Ramelteon (Rozerem)
  • Doxepin (Silenor)

Før du tager medicin, især hvis du ammer, skal du rådføre dig med din læge om potentielle risici og fordele. Din læge kan hjælpe med at udforme en kur, der passer bedst til dine individuelle behov og din situation.

Kosttilskud i håndkøb

For dem, der ønsker en mere naturlig tilgang, findes der adskillige håndkøbstilskud, der lover bedre søvnkvalitet. Melatonin er en populær mulighed, der har vist sig at være effektiv til at regulere søvn-vågne-cyklusser. Rådfør dig altid med en læge, før du bruger et naturlægemiddel eller kosttilskud, der er beregnet til at forbedre søvnen.

En anden mulighed, man kan overveje, er CBD-olie, som er blevet populær på grund af sine potentielle søvnfremmende egenskaber. Nogle undersøgelser tyder på, at CBD-olie kan forbedre søvnen, men der er behov for yderligere forskning for at bekræfte dens effektivitet. Rådfør dig med din læge, før du prøver nye kosttilskud eller behandlinger.

Lad ikke søvnløshed holde dig vågen om natten. Søg lægehjælp og udforsk dine muligheder for at få en bedre nattesøvn.

Deling af ansvaret for spædbørnspleje med en partner

For at maksimere trivslen efter fødslen kan du overveje at få din partner til at hjælpe med at passe barnet. Prøv at dele ansvaret for spædbarnet med din partner. Forskning viser, at nybagte mødre, der får støtte fra deres partner, har tendens til at opleve færre tilfælde af fødselsdepression, som kan være tæt forbundet med søvnforstyrrelser som søvnløshed efter fødslen.

Hvis man deler natmadning, bleskift og beroligende opgaver mellem begge forældre, kan man skabe et miljø, hvor alle har mulighed for at få noget tiltrængt hvile. Hvis man går sammen om at tage udfordringerne op som forældre til en nyfødt, kan man reducere noget af den belastning og træthed, der følger med.

Tips til effektiv deling af opgaverne med spædbørn:

  • Lav en tidsplan: Planlæg jeres aftener på forhånd, så hver forælder ved, hvornår de er ansvarlige for babyrelaterede opgaver. Det vil hjælpe med at forhindre forvirring eller misforståelser om, hvem der skal tage sig af hvad, når man vågner sent om aftenen.
  • Oprethold en åben kommunikation: Tal åbent om, hvordan I har det fysisk og følelsesmæssigt, mens I sammen tilpasser jer forældreskabet. At diskutere jeres behov og bekymringer vil sikre, at begge parter forstår, hvordan de bedst kan støtte hinanden gennem denne periode.
  • Prioritér egenomsorg: Sørg for, at begge parter tager sig tid hver dag - også selv om det kun er kortvarigt - til at gøre noget behageligt som at gå en morgentur eller bruge afslapningsteknikker som meditation. Det kan være med til at forbedre ind- og udsovningen og også styrke jeres forhold i denne overgangsperiode i jeres liv.

Hvis det ikke er muligt at dele ansvaret for spædbarnet på grund af arbejdstider eller andre faktorer, kan man overveje at få hjælp fra familiemedlemmer eller venner, som kan træde til en gang imellem for at give begge forældre en pause. Alternativt kan det være en mulighed at hyre professionel støtte som fødselsdoulaer eller natsygeplejersker, hvis det ligger inden for dit budget.

Det er vigtigt at prioritere egenomsorg og dele ansvaret for spædbarnet for at bevare den mentale sundhed, forebygge humørsvingninger efter fødslen og bekæmpe søvnløshed efter fødslen og natlige opvågninger. Ved at prioritere egenomsorg og dele ansvaret for spædbarnet med din partner, kan du forebygge humørsvingninger efter fødslen og søvnproblemer som søvnløshed efter fødslen og natlige opvågninger.

Undgå alkohol for bedre søvnkvalitet

At drikke alkohol forringer søvnkvaliteten, så at undgå det kan hjælpe dem, der kæmper med søvnløshed eller andre søvnforstyrrelser. Selvom en drink kan virke indbydende efter en udmattende dag med pasning af din baby, er det vigtigt at erkende, hvordan alkohol kan påvirke din evne til at få en rolig søvn.

Forbindelsen mellem alkohol og dårlig søvn

Alkohol forstyrrer søvnen og giver en dårlig søvnkvalitet hele natten. Det forstyrrer den naturlige udvikling af REM-søvncyklusser (rapid eye movement) og øger antallet af opvågninger i løbet af natten. Forstyrret REM-søvn kan føre til øget træthed og irritabilitet i løbet af dagen.

  • Øget snorken: Alkohol afslapper halsmusklerne og forårsager snorken eller endda obstruktiv søvnapnø.
  • Svedeture om natten: Alkohol hæver kropstemperaturen, hvilket fører til ubehagelige nattesved.
  • Hyppige toiletbesøg: At drikke alkohol virker vanddrivende og medfører hyppigere vandladning i løbet af natten.

Alternativer til alkohol til afslapning og søvn

Hvis du vil slappe af inden sengetid uden at være afhængig af alkohol, kan du prøve disse naturlige søvnhjælpemidler:

  1. Drik varm kamillete, som har beroligende egenskaber, der fremmer afslapning.
  2. Skab en beroligende sengetidsrutine ved at læse, meditere eller lave blide strækøvelser.
  3. Brug æteriske olier som lavendel eller bergamot gennem aromaterapidiffusorer eller tilsæt et par dråber til dit badevand.

At undgå alkoholforbrug efter fødslen er afgørende for at opnå en bedre søvnkvalitet. Ved at forstå de negative virkninger af alkohol på søvnen og udforske alternative metoder til afslapning, kan nybagte mødre bedre håndtere deres søvnløshedssymptomer og nyde mere afslappende nætter med deres nyfødte.

Komplikationer ved Restless Leg Syndrome under graviditet og efter fødslen

Restless leg syndrome (RLS) kan være den skyldige. RLS er en neurologisk lidelse, der forårsager en ukontrollerbar trang til at bevæge benene, ofte ledsaget af ubehagelige fornemmelser. Nybagte mødre kan have svært ved at få den hvile, de har brug for, da dette problem kan påvirke deres søvnkvalitet negativt.

Forstå sammenhængen mellem Restless Leg Syndrome og søvnløshed efter fødslen

Graviditet kan udløse eller forværre RLS på grund af hormonelle forandringer, jernmangel eller øget pres på nerverne på grund af vægtøgning [kilde]. Forekomsten af RLS under graviditeten varierer fra 10% til 34%, og symptomerne forværres typisk i tredje trimester [kilde]. Når nybagte mødre skal komme sig efter graviditeten, mens de tager sig af deres nyfødte, kan søvnforstyrrelser forårsaget af RLS føre til vedvarende søvnløshed.

Håndtering af Restless Leg Syndrome-symptomer giver bedre søvnkvalitet

Hvis du har mistanke om, at din søvnløshed efter fødslen kan være relateret til RLS, kan du prøve disse strategier:

  • Oprethold et korrekt jernniveau: Jernmangel er en almindelig årsag til RLS under og efter graviditet. Rådfør dig med din læge om passende tilskud, hvis det er nødvendigt.
  • Undgå koffein: Koffeinforbrug har været forbundet med forværring af RLS-symptomer; derfor er det bedst at undgå det før sengetid [kilde].
  • Øv dig i afslapningsteknikker: Deltag i beroligende aktiviteter som dybe vejrtrækningsøvelser, meditation eller blid udstrækning før sengetid for at lindre RLS symptomer og fremme bedre søvn.
  • Oprethold en konsekvent søvnplan: At gå i seng og vågne op på samme tid hver dag hjælper med at regulere din krops indre ur, hvilket kan reducere RLS symptomer i nattetimerne [kilde].

Ved at håndtere RLS-symptomer effektivt kan nybagte mødre forbedre deres generelle søvnkvalitet i denne udfordrende periode af moderskabet. Lad ikke RLS holde dig vågen om natten.

Ofte stillede spørgsmål i forbindelse med søvnløshed efter fødslen

Søvnløshed efter fødslen: Hvad du har brug for at vide

Ja, søvnløshed efter fødslen er almindeligt på grund af hormonelle forandringer, stress og tilpasning til en ny baby, men hvis det fortsætter, skal du kontakte en sundhedsplejerske.

Varigheden varierer, men god søvnhygiejne, afslapningsteknikker, motion og deling af ansvaret for at passe barnet kan hjælpe med at håndtere det.

Søvnløshed kan være et symptom på fødselsdepression, så søg læge, hvis du oplever humørsvingninger eller tab af interesse for daglige aktiviteter.

Forbedr søvnen ved at gå en morgentur, bruge afslapningsteknikker og skabe et søvnfremmende miljø.

Forebyg fødselsdepression ved at få nok søvn, spise en sund kost og søge støtte hos dine nærmeste.

Perinatal depression kan også forårsage søvnforstyrrelser, så det er vigtigt at søge hjælp, hvis du har svært ved at falde i søvn eller blive ved med at sove.

Restless leg syndrome og natlige opvågninger på grund af amning om natten kan også forstyrre søvnen, så prøv at etablere en fast søvnrutine og sov, når barnet sover.

Konklusion

Søvnløshed efter fødslen er et almindeligt problem for nybagte mødre, og det kan i høj grad ødelægge din dagligdag og dit velbefindende.

Hormonelle forandringer, fødselsdepression og psykose kan alle forårsage denne søvnforstyrrelse, men der findes naturlige midler, som kan hjælpe.

Prøv søvnhygiejne, træningsrutiner og beroligende aktiviteter før sengetid for at forbedre søvnkvaliteten.

CBT kan i visse tilfælde være gavnligt til at tackle søvnløshed efter fødslen.

Det er vigtigt at søge læge, hvis symptomerne varer ved, eller hvis der opstår komplikationer ved restless leg syndrome under graviditeten eller i perioden efter fødslen.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktfinder