At sove, når man arbejder hjemmefra

Published:

Skiftet til en hybrid arbejdsmodel har medført nye udfordringer, især når det gælder om at opretholde sunde søvnmønstre, mens man arbejder hjemmefra. Når fjernarbejdere navigerer gennem de slørede linjer mellem det personlige og det professionelle liv, kommer søvnhygiejnen ofte i anden række.

Dette blogindlæg undersøger effekten af telearbejde på søvnmønstre og understreger betydningen af god søvn for psykisk og fysisk velvære. Det fremhæver også virksomhedsinitiativer, der har til formål at fremme sunde søvnvaner blandt medarbejderne.

Vi undersøger også, hvordan briterne bruger deres traditionelle 9 til 5 timer i en tid med fleksible arbejdstider, og kaster lys over de ændrede opfattelser af kontortid. Midt i disse diskussioner er der et spændende kig på power naps under Covid19-pandemien samt strategier til at opretholde regelmæssige sengetidsritualer på trods af skiftende arbejdstider.

I vores søgen efter medarbejdernes velbefindende i denne nye normal, vil vi undersøge effektive tiltag, der kan forbedre det generelle velbefindende - med et skarpt fokus på at forbedre kvaliteten af hvile, når du prøver at falde i søvn efter lange timers fjernarbejde.

sove-mens-man-arbejder-hjemmefra

Effekten af fjernarbejde på søvnmønstre

Fjernarbejde har vendt op og ned på vores liv, og vores søvnmønstre er ingen undtagelse. At blande arbejde og familieliv har ført til et øget stressniveau for nogle, hvilket har forstyrret deres normale rutiner. Det er ikke ualmindeligt, at folk kæmper med at opretholde en sund søvnrytme, når de arbejder hjemmefra.

God søvnhygiejne er vigtig for at bevare helbredet under fjernarbejde

At opretholde en god søvnhygiejne er afgørende, når det gælder om at holde sig sund i fjernarbejdstiden. Det omfatter at etablere en regelmæssig sengetidsrutine, skabe et miljø, der er befordrende for søvnen (som at holde arbejdspladsen adskilt fra soveværelset), og undgå koffein eller tunge måltider før sengetid. Sleep Foundation tilbyder råd om, hvordan man forbedrer sine søvnvaner.

Personlige erfaringer: Forbedret eller forstyrret søvn på grund af hjemmearbejde?

I modsætning hertil har nogle personer rapporteret om forbedrede søvnmønstre på grund af den fleksibilitet, som hybride arbejdsordninger giver. De har lettere ved at falde i søvn uden at skulle pendle tidligt om morgenen eller blive på kontoret til sent om aftenen. Men andre oplever, at de udviskede grænser mellem privat tid og arbejdstid kan føre dem ind i usunde vaner som f.eks. at tjekke e-mails sent om aftenen, hvilket forstyrrer deres evne til at slappe ordentligt af inden sengetid.

En nylig undersøgelse offentliggjort i Sleep Medicine viste, at 41% af fjernarbejderne oplevede dårlig søvnkvalitet sammenlignet med kun 29% blandt dem, der ikke arbejdede eksternt - hvilket indikerer en klar sammenhæng mellem forstyrrede døgnrytmer og denne nye måde at arbejde på.

Strategier til fremme af sundere søvnvaner

For at afbøde disse udfordringer, som fjernarbejde medfører for vores naturlige reguleringsmekanismer, der er ansvarlige for at kontrollere processer som at falde i søvn om aftenen og vågne op igen næste morgen, er det vigtigt at indføre effektive strategier, der sigter mod at fremme sundere livsstilsvalg, herunder at prioritere tilstrækkelige afslappende søvnperioder midt i de stadig mere krævende professionelle forpligtelser i dag. Healthline har nogle gode tips til, hvordan du kan forbedre din søvnhygiejne og få en bedre søvn.

Søvnens betydning for mental og fysisk sundhed

Søvn er afgørende for vores mentale og fysiske sundhed. Uden tilstrækkelig kvalitetssøvn risikerer vi at udvikle problemer som depression, risikobetonet adfærd og overvægt.

Sammenhæng mellem dårlige søvnvaner og mentale helbredsproblemer

Dårlige søvnvaner kan have en alvorlig indvirkning på vores mentale velbefindende. Kronisk søvnmangel kan resultere i en række psykiske problemer, såsom angst og depression, som yderligere kan føre til fysiske lidelser. God søvnhygiejne er afgørende for at opretholde en optimal psykologisk funktion.

Hvordan mangel på ordentlig hvile bidrager til fysiske lidelser

Utilstrækkelig hvile går også ud over vores fysiske helbred. Folk, der ikke får nok afslappende søvn, er mere tilbøjelige til at udvikle alvorlige sygdomme som hjertesygdomme, diabetes og fedme. Tilstrækkelig søvn er afgørende for at opretholde det generelle velbefindende midt i nutidens hurtige livsstilstendenser.

  • Mangel på søvn: Kronisk søvnmangel øger risikoen for flere alvorlige helbredsproblemer, herunder fedme, type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdomme, ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC).
  • Mental sundhed: Mangel på ordentlig hvile påvirker kognitive funktioner, forringer hukommelseskonsolideringsprocesser, der er afgørende for indlæringsevner og humørreguleringsmekanismer, hvilket øger modtageligheden for at udvikle psykiatriske lidelser over tid, ifølge undersøgelser foretaget af National Institute of Mental Health (NIMH).
  • Daglig præstation: Forstyrrede døgnrytmer som følge af uregelmæssige sengetidsrutiner kan potentielt også underminere den daglige præstation. Prioritering af sund snooze-praksis bliver afgørende for at beskytte individuelle sundhedsinteresser og sikre, at topproduktivitetsniveauer opretholdes konsekvent i hele arbejdstiden, uanset hvor nogen vælger at stemple deres sædvanlige kontoropgaver.

Det er indlysende, at en tilstrækkelig og afslappende søvn er afgørende for vores fysiske og psykiske helbred. Så sørg for at prioritere din søvnhygiejne for at opretholde et optimalt helbred og produktivitetsniveau.

Virksomhedsinitiativer til fremme af sunde sovevaner

Efterhånden som fjernarbejde bliver normen, indser virksomhederne vigtigheden af gode søvnvaner for deres medarbejderes produktivitet. Mange organisationer implementerer nu initiativer for at fremme sundere søvnmønstre.

Arbejdsgivernes rolle i at opmuntre til god søvnhygiejne

Arbejdsgivere spiller en afgørende rolle i at opmuntre til god søvnhygiejne. Innovative virksomheder som Google har installeret lur-pods for at gøre det lettere at tage en powernap i pauserne, hvilket forbedrer opmærksomheden og den kognitive funktion.

Balance mellem arbejde og privatliv gennem fleksible skemaer

Fleksible tidsplaner, der passer til den naturlige døgnrytme, reducerer stress og fremmer regelmæssig søvn, hvilket giver en bedre balance mellem arbejde og privatliv.

Fremme bevidstheden om vigtigheden af søvn

Uddannelsesprogrammer om vigtigheden af kvalitetssøvn, såsom The National Sleep Foundation's Workplace Sleep Wellness program, bliver implementeret af virksomheder.

Digitale værktøjer til at understøtte sunde sovevaner

Digitale værktøjer som søvnsporingsapps og guidede meditationsapps, som Headspace, bliver godkendt af virksomheder som en del af omfattende wellnesspakker, der tilbydes medarbejderne.

Briternes adfærd i den traditionelle arbejdstid

Fremkomsten af fjernarbejde har revolutioneret den måde, vi griber vores konventionelle 9-til-5-skema an på. En nylig undersøgelse foretaget af Sky Broadband afslørede nogle fascinerende indsigter i, hvordan briterne tilpasser sig denne nye måde at arbejde på.

Aktiviteter i den traditionelle arbejdstid for fjernarbejdere

Undersøgelsen viste, at mange fjernarbejdere har taget fleksibiliteten ved hybride arbejdsordninger til sig og bruger deres traditionelle arbejdstid til at udføre personlige opgaver, dyrke hobbyer eller endda passe en træningssession ind. Selvom denne nyfundne frihed er en fordel ved fjernarbejde, er det vigtigt at sikre, at vi ikke overanstrenger os og prioriterer at få nok hvile.

Opfattelse af forældede traditionelle kontortider

Undersøgelsen viste, at størstedelen af de adspurgte (77 %) mente, at traditionelle kontortider ikke længere var nødvendige, og en tredjedel arbejdede stadig hjemmefra mindst en gang om ugen, selv efter pandemien. Pandemien har tvunget os til at genoverveje, hvordan vi griber vores job an, med mere vægt på output frem for at stemple ind et bestemt antal arbejdstimer hver dag.

Som følge heraf går mange virksomheder over til resultatorienterede præstationsmålinger, hvilket kan føre til større jobtilfredshed blandt medarbejdere, der foretrækker at have kontrol over, hvornår de afslutter deres opgaver uden at gå på kompromis med kvalitet eller produktivitet.

Betydningen af søvn for fjernarbejdere

Selvom overgangen væk fra faste tidsplaner kan virke skræmmende, er det afgørende at prioritere at opretholde regelmæssige søvnmønstre for det generelle helbred. Søvnmedicinske eksperter anbefaler, at vi får mindst 7-8 timers søvn hver nat for at fungere optimalt. På den måde kan vi øge effektiviteten og forbedre vores mentale velbefindende, hvilket gavner både enkeltpersoner og organisationer i det lange løb.

At opnå ligevægt mellem job og privatliv er nøglen til at bevare et godt mentalt helbred, så vi kan gå i seng med et roligt sind og vågne op forfriskede og forberedte på dagen.

Power Naps midt i Covid-19-pandemien

Skiftet til fjernarbejde har medført mange ændringer i vores daglige rutiner. En af disse ændringer, som bliver mere og mere populær, er en powernap i arbejdstiden. Ifølge en undersøgelse fra Restworks er et betydeligt antal mennesker begyndt at tage power naps midt i Covid-19-pandemien.

Denne praksis er ikke kun til for at indhente den tabte søvn, men giver også mange fordele, herunder øget produktivitet og energiniveau. Undersøgelsen viste, at 74% af de adspurgte rapporterede om forbedret produktivitet efter en powernap, mens 73% sagde, at de følte sig mere energiske.

Men hvorfor er disse eftermiddagssiestaer så effektive? Det handler alt sammen om, hvordan søvn fungerer. Når vi falder i søvn, gennemgår vores hjerner forskellige faser af søvn - hver med sine egne genopbyggende kræfter. En hurtig lur på 20 minutter kan hjælpe med at opfriske sindet og kroppen uden at gøre dig søvnig eller påvirke dit søvnmønster om natten.

Det er ikke kun gavnligt for den enkelte at tage en lur, det kan også være godt for virksomheder. Virksomheder som Google og Zappos har indset dette og tilbyder dedikerede "nap pods" til deres medarbejdere, så de kan tage korte hvil i løbet af deres hybride arbejdstider.

Fordele ved en powernap

  • Øget produktivitet: Power naps kan forbedre hukommelsen, den kognitive funktion og den kreative tænkning, hvilket fører til bedre præstationer på jobbet.
  • Bedre humør: Korte lure kan reducere stressniveauet, hvilket fører til gladere medarbejdere, der er mere tilbøjelige til at engagere sig positivt i kollegerne.
  • Færre sygedage: Regelmæssige napper rapporterer ofte færre sygdomme, da ordentlig hvile øger immunsystemets funktionalitet.

At inkorporere power naps i sin rutine kan være en glimrende måde at forbedre sit personlige velbefindende og styrke den overordnede teamdynamik blandt fjernarbejdere, der er spredt over forskellige tidszoner globalt på grund af nutidens stadig mere udbredte digitale nomade-livsstilstendenser, der gradvist omformer konventionelle normer for moderne ansættelsesstrukturer.

Hvis du overvejer at integrere denne praksis i din hverdag, skal du huske, at mådehold er nøglen - overdreven søvn i dagtimerne kan indikere underliggende helbredsproblemer, der kræver professionel lægehjælp fra certificerede behandlere med speciale inden for søvnmedicin.

Opretholdelse af regelmæssighed omkring sengetidsritualer

Alder er en nem måde at bestemme den optimale tid, man bruger på at sove, når man tænker på, hvor vigtig god søvn er for både følelsesmæssig, mental og fysisk sundhed. I vores stadig mere digitale verden, hvor arbejdstiden kan flyde sammen med privatlivet, er det vigtigt at opretholde regelmæssige sengetidsritualer.

Skiftet til en virtuel tilgang i strategier for personalesamarbejde er blevet bredt vedtaget i hele virksomhedslandskabet globalt fra perioden efter pandemien og fremefter. Denne ændring understreger vigtigheden af konsekvente søvnplaner endnu mere for fjernarbejdere.

Vigtigheden af konsekvente søvnplaner

En fast søvnrytme hjælper med at regulere kroppens indre ur eller døgnrytme, som spiller en afgørende rolle for, hvornår vi falder i søvn og vågner op. Når denne rytme forstyrres på grund af uregelmæssige søvnmønstre, kan det føre til søvnløshed eller andre søvnforstyrrelser.

Tips til at opretholde en sund søvnrytme, når du arbejder hjemmefra

  • Skab en afslappende rutine før sengetid: Lav beroligende aktiviteter før sengetid, som f.eks. at læse eller tage et varmt bad. Undgå skærme, der udsender blåt lys, mindst en time før du går i seng, da de kan forstyrre din evne til at falde i søvn.
  • Fastsæt regelmæssige sovetider: Prøv at gå i seng og vågne op på samme tid hver dag, også i weekenden. Denne regelmæssighed styrker din krops naturlige søvn-vågen-cyklus.
  • Prioritér dit soveværelsesmiljø: Dit soveværelse skal være stille, mørkt og køligt for at give optimale søvnforhold. Overvej at bruge ørepropper eller øjenskygger, hvis det er nødvendigt.

Hvis du indarbejder disse metoder i din daglige rutine, kan det hjælpe dig med at få en bedre søvn i disse usikre tider, der involverer store skift mod hybride arbejdsordninger. I stedet for at være afhængig af sovemedicin, så prøv at indarbejde disse teknikker til at forbedre søvnkvaliteten.

Udforskning af måder at forbedre medarbejdernes velbefindende på gennem effektive interventioner

Det moderne arbejdslandskab har undergået en betydelig forandring, og flere mennesker arbejder nu hjemmefra end nogensinde før. Denne ændring til telearbejde har haft en bemærkelsesværdig effekt på vores daglige rutiner, herunder søvnkvaliteten og det generelle velbefindende. Derfor er der et presserende behov for effektive tiltag, der kan hjælpe med at løse disse problemer og forbedre medarbejdernes velbefindende.

Et område, der kræver særlig opmærksomhed, er forstyrrelsen af døgnrytmen, som er udbredt blandt dem, der arbejder hjemmefra. Fysiologiske, psykologiske og adfærdsmæssige ændringer, der følger en 24-timers cyklus, er kendt som døgnrytmer. De påvirkes primært af lys og mørke i en organismes miljø.

En undersøgelse offentliggjort i Sleep Medicine Reviews understregede, hvordan forstyrrelser i disse rytmer kan føre til forskellige helbredsproblemer som søvnløshed, depression og hjerte-kar-sygdomme, hvilket understreger, hvorfor det er afgørende at opretholde regelmæssige søvn-vågen-cyklusser for at sikre optimale produktivitetsniveauer i arbejdstiden.

Prioritering af sunde snooze-praksisser

Søvn af god kvalitet bør prioriteres, da den spiller en afgørende rolle for at bevare et godt helbred og et højt energiniveau, der er nødvendigt for at kunne yde sit bedste på arbejdet. Regelmæssige sengetidsritualer som at læse eller meditere før sengetid kan hjælpe med at signalere til din krop, at det er tid til at slappe af, og dermed fremme bedre søvnvaner.

Holistisk kur til egenomsorg

Bortset fra god snooze-praksis vil det at indarbejde andre selvomsorgsaktiviteter i din rutine - såsom motion, mindfulness-teknikker, sunde spisevaner osv. - vil også bidrage positivt til at forbedre det generelle velbefindende og samtidig øge produktiviteten.

I denne digitale tidsalder, hvor vi i stigende grad omfavner nomadiske livsstilstendenser, der gradvist omformer konventionelle normer, der styrer moderne ansættelsesstrukturer i dag, skal virksomheder tage proaktive skridt, der opmuntrer medarbejderne til at prioritere deres velbefindende frem for alt andet, især under de nuværende omstændigheder, der involverer store skift mod en virtuel første tilgang til personale- og samarbejdsstrategier, der er indført bredt i virksomhedslandskaber globalt efter pandemiperioden og fremefter.

Ofte stillede spørgsmål i forbindelse med at sove, når man arbejder hjemmefra

Gad vide, om det er acceptabelt at tage en lur, når man arbejder hjemmefra?

Hvordan påvirker fjernarbejde søvnen?

At arbejde hjemmefra kan påvirke søvnmønstrene forskelligt fra person til person.

Er det okay at tage en lur i arbejdstiden?

Det er bedst at tjekke din virksomheds politik for lure i arbejdstiden.

Undgå også at diskutere brugen af sovepiller eller andre farmaceutiske hjælpemidler til søvn, og afstå fra at komme med definitive udsagn om virkningen af at arbejde hjemmefra på alles søvnmønstre, da det kan variere meget fra person til person.

Endelig skal man passe på ikke at henvise til negative helbredseffekter fra CBD-produkter.

Konklusion

Det er blevet almindeligt at arbejde hjemmefra, men det kan påvirke vores søvnmønstre og føre til mentale og fysiske helbredsproblemer.

Virksomhedsinitiativer, der fremmer sunde søvnvaner og regelmæssighed omkring sengetidsritualer, er afgørende for at forbedre medarbejdernes velbefindende.

Selvom powernaps kan være nyttige, er det vigtigt at holde en fast tidsplan for at undgå at forstyrre vores naturlige døgnrytme, når vi arbejder hjemmefra.

God søvnhygiejne er afgørende for at bevare vores helbred under fjernarbejde.

Kilde: Søvnfonden

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktfinder