Hvorfor gør CBG-olie mig søvnig?

Published:

Med den voksende popularitet prøver flere mennesker CBG-olie for dens sundheds- og wellnessfordele. Men en almindelig bivirkning er, at man føler sig søvnig eller bedøvet efter at have taget CBG-olie.

Hvorfor forårsager CBG-olie døsighed hos nogle brugere? Og er der noget, du kan gøre for at nyde CBG uden overdreven søvnighed? Lad os se nærmere på videnskaben og løsningerne omkring CBG-olie og træthed.

Hvorfor gør CBG-olie mig søvnig?

Hvad er CBG-olie?

Først en hurtig introduktion til, hvad CBG-olie er. CBG står for cannabigerol, som er et ikke-psykoaktivt cannabinoid, der produceres i lave niveauer i hamp- og cannabisplanter.

CBG får stadig større opmærksomhed på grund af sine potentielle terapeutiske egenskaber. Men da de fleste stammer har et lavt indhold af CBG, bruges specialiseret dyrkning til at producere CBG-dominerende blomster. Materialet bliver derefter udvundet og raffineret til olier, kapsler og andre produkter, der udnytter CBG's virkninger.

Tidlig forskning tyder på, at CBG kan give fordele, herunder:

 • Reduceret angst og depression
 • Neuroprotektive egenskaber
 • Reduceret inflammation
 • Forbedret fordøjelsesfunktion
 • Forbedret søvnkvalitet
 • Smertelindring
 • Antibakterielle virkninger

Nu, hvor vi forstår, hvad CBG-olie er, så lad os se på, hvorfor det kan forårsage døsighed hos nogle brugere.

Hvorfor forårsager CBG-olie døsighed og søvnighed?

Der er flere mulige årsager til, at CBG-olie kan fremkalde følelser af beroligelse, afslapning og søvnighed hos visse personer:

Interaktioner med det endocannabinoide system

Ligesom andre cannabinoider interagerer CBG med det endocannabinoide system (ECS) i kroppen. Dette komplekse cellesignaleringsnetværk spiller en nøglerolle i reguleringen af søvn/vågencyklusser og andre processer.

Specifikt tyder forskning på, at CBG kan påvirke CB1-receptorer, som er involveret i at kontrollere søvn og ophidselse. Dette ligger sandsynligvis til grund for nogle af CBG-oliens beroligende egenskaber.

Effekter på neurotransmittere

Undersøgelser viser også, at CBG påvirker niveauet af beroligende neurotransmittere i hjernen som GABA og serotonin. Det kan også reducere excitatorisk glutamat.

At forskyde denne neurotransmitterbalance mod den beroligende side er sandsynligvis en anden medvirkende årsag til CBG-oliens søvnfremmende egenskaber.

Muskelafslappende egenskaber

Forskning viser, at CBG virker muskelafslappende i hele kroppen, også på glatte muskler som i fordøjelseskanalen. Afslappende muskler kan føre til en generel beroligende fornemmelse.

Angstdæmpende egenskaber

Ud over de direkte beroligende mekanismer kan CBG-olie simpelthen lindre stress og rastløse tanker, som kan forstyrre søvnen. Ved at lindre angst kan CBG have indirekte søvnfremmende effekter.

Gennem denne blanding af direkte og indirekte effekter kan CBG-olie få nogle brugere til at føle sig overdrevent afslappede, bedøvede og søvnige. Men der er måder at nyde CBG på uden at blive så døsig.

Tips til at forhindre, at CBG-olie gør dig for søvnig

Hvis CBG-olie gør dig alt for døsig, kan du prøve disse tips for at finde det rette sted mellem afslapning og overdreven bedøvelse:

Tag lavere doser

For store doser CBG kan føre til forstærkede virkninger, herunder søvnighed. Prøv at reducere din dosis for at se, om en lavere mængde giver fordele uden så meget sedation. Find den mindste effektive dosis.

Brug produkter med højere koncentration

CBG-olier med højere koncentration giver dig mulighed for at tage en mindre mængde for den samme dosis. Dette kan hjælpe med at minimere sedation sammenlignet med større mængder af olier med lavere koncentration.

Undgå CBG om aftenen

Brug kun CBG-olie om morgenen eller tidligt om eftermiddagen. Gem aftenerne til ikke-sederende kosttilskud for at undgå døsighed om natten.

Kombiner med opmærksomhedsfremmende kosttilskud

Hvis man kombinerer CBG-olie med ingefær, citronmelisse, ginseng eller andre ingredienser, der virker opkvikkende, kan det modvirke overdreven bedøvelse.

Hold dig hydreret og aktiv

Sørg for at drikke nok vand og dyrke motion dagligt. Det holder energiniveauet højt og minimerer døsighed. Inaktivitet og dehydrering forværrer CBG-olietrætheden.

Spor reaktioner

Noter, hvornår CBG-olien gør dig mest søvnig. Se efter mønstre omkring timing, doser og omstændigheder for at optimere din kur.

Brug af CBG-olie til at forbedre søvnen

Selv om overdreven søvnighed om dagen er uønsket, kan det faktisk gavne søvnen at udnytte CBG-oliens beroligende egenskaber om aftenen. Overvej disse tips:

Tidsdoser før sengetid

Tag CBG-olie ca. 30-60 minutter før sengetid, så du føler dig tilpas afslappet, når du går i seng.

Kombiner med andre søvntilskud

Kombiner små doser af CBG-olie med magnesium, glycin, kamille eller andre angstdæmpende sovemidler for at opnå en mere effektiv virkning.

Brug sammen med søvnhygiejnerutiner

Øv dig i god søvnhygiejne som at begrænse antallet af skærme før sengetid og etablere et ritual, hvor du slapper af om aftenen. CBG-olie kan forbedre disse vaner.

Til opvågninger midt om natten

Hvis du vågner om natten, kan en lille dosis sublingual CBG-olie hjælpe dig med hurtigt at falde i søvn igen.

Så selvom du bør undgå at blive overtræt af CBG-olie i dine vågne timer, kan du strategisk udnytte dens døsige effekt til at forbedre nattesøvnen.

Overvejelser om optimering af CBG-olie og undgåelse af døsighed

Mens tips som at reducere doser og time brugen korrekt kan hjælpe med at forhindre en overdreven beroligende reaktion på CBG-olie, spiller andre faktorer også en rolle i styring af energiniveauer, herunder:

 • Alder - Ældre voksne kan opleve øget sedation. Start med meget lave CBG-doser.
 • Medicin - CBG kan øge virkningen af beroligende medicin. Tal med din læge.
 • Koffein - Begræns kaffe og andre stimulanser, når du bruger CBG-olie, for at undgå at ophæve den tilsigtede virkning.
 • Aktiviteter - Lad være med at køre bil eller betjene tunge maskiner, før du ved, hvordan CBG-olie påvirker dig.
 • Kost - Indtagelse af måltider med højt fedtindhold kan øge optagelsen af CBG-olie og dermed sedationen.
 • Kvalitet - Urene produkter er mere tilbøjelige til at forårsage uønskede bivirkninger som søvnighed. Brug testet CBG fra velrenommerede mærker.

Ved at finde din personlige tolerance og optimere timing, doser og livsstilsvaner kan du minimere overdreven sedation fra CBG-olie af høj kvalitet.

De vigtigste spørgsmål om CBG-olie og søvnighed

Her er svar på nogle ofte stillede spørgsmål om CBG-olie og døsighed:

Gør CBG-olie alle søvnige?

Nej, ikke alle oplever beroligende bivirkninger fra CBG-olie. Dosis, produktkvalitet og personlig biologi bestemmer reaktionerne. Men søvnfremmende effekter er almindelige. Brug ovenstående tips til at håndtere døsighed.

Er CBG-olie ligesom CBD-olie?

CBG-olie og CBD-olie har ligheder, men CBG ser ud til at være mere tilbøjelig til at forårsage døsighed sammenlignet med CBD. Forskere mener, at CBG har større aktivitet på CB1-receptorer, der er involveret i sedation. Det anbefales at starte med meget lave doser af CBG.

Kan man opbygge tolerance over for CBG-oliens beroligende virkning?

Du kan opbygge en vis tolerance over for CBG-olie over tid, hvilket kan mindske den beroligende virkning ved fortsat brug. For at undgå dette skal du tage periodiske pauser fra CBG-olie i 1-2 uger, før du genoptager brugen. Juster doserne i overensstemmelse hermed.

Hvad er den bedste dosis CBG-olie til at forbedre søvnen?

De fleste rapporterer om solide søvnfremmende effekter fra CBG-olie i størrelsesordenen 10-50 mg taget 30-60 minutter før sengetid. Start lavt med 10 mg, og øg kun dosis, hvis det er nødvendigt for at få en bedre søvn. Lavere doser er normalt tilstrækkelige.

Kan CBG-olie hjælpe mod søvnløshed?

Tidlig forskning og anekdotiske rapporter tyder på, at CBG-olie kan forbedre søvnmarkører hos dem, der kæmper med søvnløshed. CBG understøtter dybere REM- og slow wave-søvn og lindrer samtidig angst. Følg doseringstipsene nøje for at opnå de bedste resultater.

Hvorfor gør CBG-olie mig søvnig? Konklusion

CBG-olie kan forårsage overdreven døsighed hos nogle brugere på grund af dens interaktioner med søvnregulerende veje og mekanismer som det endocannabinoide system. Men med omhyggelig dosering, timing og justering af aktivitetsniveauer kan de fleste mennesker minimere sedation i dagtimerne fra CBG-olie.

Hvis søvnigheden stadig er generende, skal du sænke din CBG-dosis yderligere eller helt undgå at bruge den. Men hvis du tillader dig selv at opleve CBG-oliens beroligende virkninger om aftenen, kan det give søvnfremmende fordele.

At finde den rette balance handler om at overvåge din krops respons nøje og optimere din behandling i overensstemmelse hermed. Med smart styring af doser og timing kan CBG-olie give stor lindring og fordele for de fleste brugere.

Ressourcer brugt til at skrive denne artikel

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktfinder