Hvornår skal man tage CBG-olie?

Published:

Cannabigerol (CBG) er et spændende cannabinoid fra hamp, der har fået opmærksomhed for sit omfattende sundheds- og wellnesspotentiale. Når man bruger CBG-olie eller et andet CBG-tilskud, er det vigtigt at time doseringen korrekt for at opnå de bedste fordele.

Men hvornår skal du egentlig tage CBG-olie i løbet af dagen? Lad os udforske nogle videnskabeligt underbyggede tips til at optimere din CBG-plan.

Hvornår skal man tage CBG-olie?

En introduktion til CBG

CBG står for cannabigerol - et ikke-berusende cannabinoid, der findes i spormængder i de fleste cannabisplanter. Interessen for CBG er vokset takket være nye hampestammer med højt CBG-indhold, som gør det muligt at udvinde koncentreret CBG i olier, kapsler og meget mere.

Tidlig forskning tyder på, at CBG kan gavne helbredet på mange måder. Potentielle CBG-effekter omfatter:

 • Neuroprotektive virkninger
 • Reduceret inflammation
 • Forbedret fordøjelsesfunktion
 • Forbedret humør og afslapning
 • Anti-angst-effekter
 • Antibakterielle egenskaber
 • Smertelindring
 • Muskelafslapning
 • Bedre søvn
 • Stimulering af appetit
 • Klarere mentalt fokus

Men korrekt timing af dit indtag af CBG-olie er afgørende for at opleve den fulde effekt af din dosis. Lad os udforske nogle videnskabeligt underbyggede tips til at bestemme den optimale CBG-olieplan.

Generelle retningslinjer for dosering af CBG-olie

Før du udforsker specifikke timingstrategier, er her nogle grundlæggende retningslinjer for CBG-dosering, som du kan bruge i din behandling:

 • Start lavt, gå langsomt - Begynd med kun 1-5 mg CBG pr. dosis, og øg langsomt over flere uger. Det minimerer bivirkningerne og giver din krop mulighed for at tilpasse sig.
 • Opdel din daglige dosis - Tag mindre CBG-doser 2-3 gange i løbet af dagen i stedet for én stor dosis. Det holder niveauet stabilt.
 • Tag med mad - Indtag CBG-olie sammen med et måltid eller en snack. Mad hjælper med optagelsen i fordøjelseskanalen.
 • Hold dig hydreret - Drik masser af vand, når du bruger CBG-olie, så du holder dig hydreret og undgår mundtørhed.
 • Spor dine doser - Før logbog over, hvornår du tager CBG-olie, og hvor meget, så du kan optimere din tidsplan.
 • Tidspunkt for bedste effekt - Tag CBG-olie på strategiske tidspunkter for at opnå de ønskede fordele som beskrevet nedenfor.

Lad os nu se på nogle specifikke evidensbaserede timingsstrategier for at få mest muligt ud af din CBG-olie.

Hvornår skal man tage CBG-olie for at få bedre søvn?

En af de mest populære anvendelser af CBG-olie er at fremme en mere afslappende nattesøvn. Forskning viser, at CBG kan:

 • Forøg den tid, du tilbringer i dybere, restituerende søvnstadier.
 • Reducer antallet af opvågninger om natten, og hvor du vender og drejer dig.
 • Virker beroligende og hjælper med at få ro i sindet inden sengetid.

For at opnå de bedste resultater bør du overveje disse tips til timing af CBG-olie til søvn:

Doser tidligt om aftenen

Tag en dosis CBG-olie ca. 1-2 timer før din ønskede sengetid. Det giver din krop tid nok til at omsætte CBG, så du føler dig tilpas afslappet, når du går i seng.

Doser før sengetid

En anden mulighed er at indtage CBG-olie 15-30 minutter, før man lægger sig til at sove. Denne hurtigtvirkende dosis før sengetid kan hjælpe med at falde i søvn hurtigere.

Kombiner med andre beroligende kosttilskud

For ekstra afslapning inden sengetid kan du kombinere CBG-olie med beroligende kosttilskud som kamille, passionsblomst, magnesium, L-theanin eller andre. Bare sørg for, at eventuelle kombinerede kosttilskud ikke gør dig alt for døsig.

Korrekt timede doser af CBG-olie før sengetid kan forbedre din evne til at slappe af om aftenen og vågne mindre i løbet af natten - hvilket resulterer i søvn af højere kvalitet.

Timing af din CBG-olie for øget fokus og årvågenhed

Sammen med bedre søvn giver CBG-olie potentielle fordele med hensyn til fokus og koncentration. Forskning viser, at CBG kan:

 • Øger den cerebrale blodgennemstrømning, hvilket giver mere ilt og næringsstoffer til hjernen.
 • Stimulerer neurotransmittere som serotonin og dopamin, der er involveret i kognition.
 • Blokerer receptorer, der er forbundet med mental træthed.

For at udnytte disse effekter i løbet af din arbejdsdag skal du bruge denne smarte timing-strategi:

Doser om formiddagen

Tag CBG-olie ca. 90-120 minutter efter, at du er vågnet. Det giver CBG-niveauet mulighed for at toppe, når den mentale træthed ofte sætter ind sent om morgenen. Dosis giver en opkvikker, lige når dit fokus begynder at halte.

Tidlige eftermiddags-doser

Når du kommer tilbage fra frokost, kan eftermiddagstimerne involvere drænende møder, kedelige opgaver og flere kilder til distraktion. En dosis CBG-olie tidligt på eftermiddagen kan modvirke disse udmattende effekter.

Før mentalt krævende opgaver

Du kan også tage CBG-olien lige før store projekter, der kræver skarp koncentration, som at studere, tage en prøve, holde en præsentation eller lave detaljeret arbejde. Du må bare ikke udskyde det!

Når du doserer CBG-olie strategisk omkring perioder med mental belastning, kan det hjælpe med at opretholde optimal energi, årvågenhed og ydeevne hele dagen lang.

Brug af CBG-olie til træningspræstation og restitution

Med sin evne til at reducere inflammation og smerte og samtidig forbedre energiproduktionen kan CBG-olie forbedre både din træning og restitutionen efter træning. Prøv disse eksperttips til timing:

Doser før træning

Tag CBG-olie ca. 30-90 minutter før din træning. Det gør det muligt for niveauerne at toppe, når du begynder at træne, hvilket giver øget energi, blodgennemstrømning og fokus.

Doser efter træning

Efter træning sætter inflammation og forsinket muskelømhed (DOMS) ind. En dosis CBG-olie umiddelbart efter træning kan hjælpe med at begrænse træningsfremkaldt smerte og inflammation.

Både før og efter træning

For at få det bedste udbytte af træningen og restitutionen skal du tage CBG-olie både før og efter, du har svedt. Tag doserne med passende mellemrum, så virkningerne ikke overlapper hinanden negativt.

Korrekt planlagte træningsdoser kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af din træning og samtidig fremskynde restitutionen efter træningen.

Timing af CBG-olie for optimalt humør og afslapning

CBG-oliens potentielle angstdæmpende og beroligende egenskaber gør også timingen vigtig, hvis man bruger den til at understøtte humøret. Overvej disse tips:

I perioder med høj stress

Vær opmærksom på, hvornår du føler dig mest stresset eller ængstelig i din normale hverdag. Tag CBG-olie ca. 60-90 minutter før disse forudsigelige stressede perioder for at hjælpe med at dæmpe virkningerne.

Efter behov ved akut angst

CBG-olien virker også hurtigt nok til, at man kan bruge den efter behov, når følelsen af angst eller bekymring blusser uventet op i løbet af dagen.

Sammen med andre humørsupplementer

For at forstærke effekten kan du kombinere CBG-olie med andre kosttilskud som citronmelisse, omega-3 eller adaptogener, der er kendt for at forbedre humøret. Men lad være med at overdrive.

Når du planlægger daglige doser af CBG-olie strategisk omkring stressudløsende faktorer, kan det hjælpe med at tage toppen af stress og opretholde en positiv tankegang hele dagen.

Overvejelser om timing ved brug af CBG-olie

Mens ovenstående tips giver evidensbaseret vejledning i timing af CBG-olie til forskellige mål, skal du altid lytte til din egen krop og finjustere din tidsplan efter behov. Andre faktorer for timing af CBG-olie inkluderer:

 • Alder - Ældre voksne kan have brug for mere tid mellem doserne, før CBG-olien virker på grund af langsommere stofskifte.
 • Medicin - Giv tilstrækkelig tid mellem CBG-doser og receptpligtig medicin for at undgå interaktioner.
 • Koffein - Begræns koffeinindtaget, når du bruger CBG-olie, for at undgå at føle dig for stimuleret.
 • Fødevareeffekter - Fedtrige måltider kan øge optagelsen af CBG-olie, mens koffein kan reducere den.
 • Aktiviteter - Undlad at køre bil eller betjene tunge maskiner, før du ved, hvordan CBG-olie påvirker dig.
 • Hydrering - Drik masser af vand og undgå alkohol for at undgå dehydrering og forstærke bivirkningerne.

Selvom der gælder nogle universelle retningslinjer, afhænger din optimale CBG-olieplan af dine unikke behov og din fysiologi. Sporing af resultater hjælper dig med at finde ud af, hvad der virker bedst.

Ofte stillede spørgsmål om timing af CBG-oliedoser

Her er svar på nogle ofte stillede spørgsmål om, hvordan man finder den rigtige CBG-olieplan:

Hvor længe holder CBG-olien?

De fleste mærker effekten af CBG-olie inden for 30-60 minutter, når koncentrationen i blodet topper. Virkningerne varer typisk omkring 4 til 8 timer. Dem med langsommere stofskifte kan mærke CBG-olie i længere tid. Planlæg din doseringsplan i overensstemmelse hermed.

Hvornår skal man tage CBG-olie morgen eller aften?

Det afhænger af dine behov. Tag CBG om morgenen for at få energi og fokus. For bedre søvn skal du tage det tidligt om aftenen eller før sengetid. Nogle mennesker tager CBG både morgen og aften for at dække hele dagen.

Skal man tage CBG-olie sammen med mad eller på tom mave?

Det er normalt bedst at tage CBG-olie sammen med et måltid eller en snack, da fedtstoffer i kosten øger optagelsen i fordøjelseskanalen. Men du kan eksperimentere med at tage CBG-olie på tom mave, hvis du ikke oplever væsentlige gastrointestinale bivirkninger.

Hvor længe skal man vente mellem doserne af CBG-olie?

De fleste eksperter anbefaler, at man venter mindst 4 til 6 timer mellem doserne af CBG-olie. Dette sikrer, at virkningerne fra din sidste dosis har tid til at aftage, før du tager mere. Afhængigt af dine behov kan du opdele dit samlede daglige indtag af CBG-olie i 2 eller 3 doser med mellemrum.

Kan man tage CBG-olie hver dag?

Der er ingen beviser for, at daglig indtagelse af CBG-olie udgør nogen større sundhedsrisiko eller vil føre til tolerance eller afhængighed. Nogle eksperter foreslår dog, at man holder pauser med et par ugers mellemrum for at undgå at blive afhængig af det. Lyt til din krop, og juster efter behov.

Hvornår bør man tage CBG-olie? Konklusion

Som med ethvert andet kosttilskud kræver det lidt eksperimentering at finde den ideelle CBG-olieplan. Vær opmærksom på, hvornår du oplever de største fordele i løbet af dagen, og foretag justeringer i overensstemmelse hermed.

Start altid med en lav dosis for at vurdere tolerancen. Hold dig til den bedste praksis for timing, der er beskrevet her, for dine specifikke mål, fra bedre søvn til forbedret fokus og restitution under træning.

Med evidensbaserede timingsstrategier, der er optimeret til dine behov, kan CBG-olie levere maksimale resultater hele dagen lang. Konsistens er nøglen både i din doseringsplan og i sporingen af virkningerne.

Ressourcer brugt til at skrive denne artikel

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktfinder