Er CBG godt for ophidselsen?

Published:

Med den voksende interesse for cannabisbaseret velvære undersøger nogle, om planteforbindelser som CBG også kan have fordele i forhold til seksuel sundhed og ophidselse.

Cannabigerol (CBG) er en ikke-berusende cannabinoid, der findes i hamp og cannabis, og som har et terapeutisk potentiale. Men kan CBG specifikt hjælpe med ophidselse, seksuel præstation og tilknyttede aspekter af seksuel funktion?

Lad os objektivt undersøge den nuværende forskning i CBG til forbedring af intimitet og ophidselse.

Er CBG godt for ophidselsen?

En introduktion til CBG

Først en hurtig introduktion til selve CBG. CBG står for cannabigerol - der betragtes som et "mindre cannabinoid", fordi det forekommer i relativt lave koncentrationer i de fleste cannabisstammer.

Men nye produktionsteknikker gør det muligt at udvinde CBG til olier, kapsler, topikale midler og andre kosttilskud.

Tidlige undersøgelser tyder på, at CBG's potentielle wellness-fordele kan omfatte:

 • Reduceret smerte og inflammation
 • Neuroprotektive virkninger
 • Anti-angst egenskaber
 • Forbedret søvnkvalitet
 • Midlertidig lindring af muskelspasmer
 • Forbedret humør
 • Antibakterielle egenskaber

Med denne brede vifte af effekter er nogle specifikt nysgerrige efter, om CBG også kan gavne libido, ophidselse og den generelle seksuelle funktion. Lad os dykke ned i den begrænsede forskning.

CBG til ophidselse og seksuel funktion

Der findes meget lidt direkte forskning, der undersøger CBG for ophidselse eller seksuel forbedring. Nogle foreløbige resultater tyder dog på, at CBG kan påvirke aspekter af seksuel sundhed og ydeevne på følgende måder:

Påvirker det endocannabinoide system

Det endocannabinoide system (ECS) hjælper med at regulere reproduktiv fysiologi og spiller en nøglerolle i seksuel funktion. Tidlige studier viser, at CBG interagerer med ECS-receptorer, hvilket kan have en effekt på den seksuelle sundhed.

Vasodilaterende egenskaber

Ved at afslappe musklerne og udvide blodkarrene kan CBG give øget blodgennemstrømning til forplantningsorganerne, hvilket teoretisk set kan forbedre ophidselsesresponsen.

Anti-angst-effekter

Angst og psykisk lidelse er væsentlige årsager til seksuel dysfunktion. Ved at reducere angst kan CBG hjælpe med at afhjælpe psykologiske barrierer for ophidselse.

Smertestillende egenskaber

CBG har smertelindrende egenskaber, som i nogle tilfælde kan minimere ubehag i forbindelse med seksuel aktivitet.

Forbedrer søvnkvaliteten

Korrekt søvn og døgnrytme har stor indflydelse på seksuel sundhed. CBG's tilsyneladende evne til at regulere søvncyklusser kan give sekundære ophidselsesfordele.

Så selvom der stadig mangler direkte klinisk forskning, tyder CBG's virkninger på nøgleveje, der er knyttet til seksuel funktion, på, at det kan give potentielle fordele for intimitet, ophidselse og generel seksuel sundhed. Men der er brug for kontrollerede undersøgelser.

Ikke dokumenterede fordele og krav

Mens mekanismerne ovenfor giver plausible teorier for, hvordan CBG kan påvirke seksuel funktion, mangler de følgende påståede fordele videnskabelig underbygning:

 • Direkte forøgelse af sexlyst eller libido
 • Forøgelse af testosteron eller østrogen
 • Forbedring af erektionskvaliteten hos mænd
 • Forbedring af vaginal lubrikation
 • Overvinde specifikke årsager til erektil dysfunktion
 • Fremkalder afrodisiakum

Der er i øjeblikket ingen beviser for, at CBG direkte kan producere disse specifikke resultater. Selvom det er muligt, ville det være nødvendigt med kontrollerede kliniske data for at understøtte sådanne direkte påstande omkring CBG til seksuel forbedring. Ansvarlig rapportering om den nuværende forståelse er vigtig.

Potentielle risici ved at bruge CBG til seksuel funktion

Selvom det generelt anses for sikkert, kan nogle af de potentielle ulemper ved at bruge CBG til seksuelle formål omfatte:

 • Usikkerhed omkring sikkerheden for gravide/ammende kvinder
 • Ukendte langtidsvirkninger på fertilitet og reproduktion
 • Potentielle lægemiddelinteraktioner (lægemidler mod erektil dysfunktion, hormoner osv.)
 • Overdreven sedation eller svækkelse ved høje doser
 • Urealistiske forventninger fører til skuffelse

CBG's sikkerhedsprofil og farmakologiske begrænsninger i forhold til seksuel funktion skal tages i betragtning. Som med ethvert kosttilskud er en bæredygtig livsstil grundlæggende.

Overvejelser om at bruge CBG til intimitet og ophidselse

Hvis du vælger at udforske de potentielle fordele ved CBG for din seksualitet, er nogle af de bedste fremgangsmåder følgende:

 • Kommunikér ærligt med alle partnere om din brug af CBG.
 • At være realistisk omkring graden af effekter, CBG kan give
 • Overvågning for over-sedation, der kan forhindre arousal
 • Undgå at kombinere CBG med medicin mod erektil dysfunktion uden lægelig vejledning.
 • At holde sig til moderate CBG-doser og undgå overforbrug
 • Spor dine oplevelser objektivt

Der mangler stadig direkte kliniske beviser, men nogle personer rapporterer anekdotisk om gavnlige effekter på den seksuelle sundhed ved bevidst brug af CBG. At være en informeret forbruger og omhyggeligt styre forventningerne er nøglen.

Er CBG godt for ophidselsen? Konklusion

Sammenfattende er der i øjeblikket meget begrænset videnskabelig forskning, der direkte undersøger virkningerne af CBG på seksuel ophidselse, libido, ydeevne eller tilknyttede aspekter af intim sundhed.

CBG's indflydelse på det endocannabinoide system, vasodilatation, smertemodulering, angstreduktion og søvncyklusser giver dog et plausibelt teoretisk grundlag for, hvordan det potentielt kan gavne ophidselse og seksuel funktion i en eller anden grad.

Men specifikke fordele som at øge testosteron, direkte forbedre erektioner eller øge vaginal smøring forbliver helt uprøvede. Der er brug for meget mere klinisk forskning, før der kan drages nogen endelige konklusioner om CBG i forbindelse med intimitet og ophidselse.

Selvom der findes anekdotiske beretninger om fordele, bør enkeltpersoner gå forsigtigt frem med at bruge CBG til seksuel forbedring, indtil kontrollerede undersøgelser bedre kan karakterisere dets virkninger. Som med ethvert wellness-supplement er en sund livsstil stadig grundlæggende.

Ressourcer brugt til at skrive denne artikel

 • Gormaz, J.G., Pereira, M., 480 Silva, A.P.D. et al. (2022). Udforskning af cannabinoiders rolle i seksuel adfærd og funktion: Prækliniske og kliniske perspektiver. Cannabis- og cannabinoidforskning, 7 (1), 25-36. https://doi. org/10.1089/can.2021.0084
 • Bruni, N., Della Pepa, C., Oliaro-Bosso, S., Pessione, E., Gastaldi, D., & Dosio, F. (2018). Cannabinoid-leveringssystemer til smerte- og inflammationsbehandling. Molecules (Basel, Schweiz), 23(10), 2478. https://doi.org/10.3390/molecules23102478
 • Rajfer, J. (2017). Udviklende applikationer, opfattelser og forskning i cannabinoider og mandlig seksuel dysfunktion. Tidsskriftet for seksuel medicin, 14(7), 837-840. https://doi.org/10.1016/j.jsxm.2017.04.002
 • Sansone, R. A., & Sansone, L. A. (2010). Marihuana og erektil dysfunktion: en gennemgang. Innovationer inden for klinisk neurovidenskab, 7(5), 12-13.
 • Murphy, L.L., Muñoz, R.M., Adrian, B.A. et al. (1998). Cannabinoidreceptorers funktion i den neuroendokrine regulering af hormonsekretion. Neurobiology of Disease, 5(6), 432-446. https://doi.org/10.1006/nbdi.1998.0208.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktfinder