Hvorfor har jeg det så godt efter yoga?

Published:

Yoga er en ældgammel praksis, der forbinder sind, krop og ånd. Efter en yogasession fortæller mange udøvere, at de føler sig fredfyldte, afslappede og glade. Men hvorfor er det lige, at yoga får dig til at føle dig så godt tilpas? Her er de vigtigste årsager:

Hvorfor har jeg det så godt efter yoga?

Endorfiner frigives

En af de vigtigste grunde til, at yoga får dig til at føle dig godt tilpas, er, at det får din hjerne til at frigive endorfiner. Endorfiner er hormoner, der fungerer som naturlige smertestillende midler i kroppen. De giver en følelse af eufori og velvære.

Endorfiner frigives under visse aktiviteter som motion, latter, sex og at spise chokolade. Da yoga er en fysisk øvelse, udløser den frigivelse af endorfiner. Jo mere intens yogapraksis, jo større endorfinrus vil du opleve.

Så næste gang du føler dig nedtrykt, så prøv en energisk vinyasa flow-klasse. Endorfinerne vil booste dit humør og få dig til at føle dig godt tilpas.

Stresshormoner mindskes

Ud over at øge mængden af endorfiner, der giver en god følelse, hjælper yoga med at reducere niveauet af stresshormonet kortisol. Kortisol produceres af binyrerne som reaktion på stressede situationer.

Mens kortisol hjælper med at give dig et energiboost og skærpe fokus på kort sigt, kan kronisk høje niveauer øge angst, depression og vægtøgning. At dyrke yoga regelmæssigt kan hjælpe med at holde kortisolniveauet i balance.

Specifikke stillinger, der er særligt effektive til at sænke kortisol, omfatter foroverbøjninger, fiskestilling og ben-op-af-væggen-stilling. Tag dig tid til at holde disse genopbyggende stillinger, og mærk din stress smelte væk.

Blodgennemstrømningen øges

Når du bevæger dig gennem de forskellige yogastillinger, cirkulerer frisk, iltet blod rundt i hele kroppen. Denne øgede blodgennemstrømning giver næring til dine celler og væv.

Mere blod når hjernen, hvilket kan forklare, hvorfor du føler dig mere klar i hovedet efter at have dyrket yoga. Øget blodgennemstrømning transporterer også metaboliske affaldsprodukter væk, herunder mælkesyre, som opbygges i musklerne under træning.

Det hjælper med at forebygge ømhed eller den tunge fornemmelse, man nogle gange får efter en intens træning. Så ved at strække og aktivere alle dele af kroppen forbedrer yoga cirkulationen, så du føler dig energisk og forynget.

Vejrtrækningen bliver langsommere

De fleste former for yoga lægger vægt på dyb, bevidst vejrtrækning. Det aktiverer det parasympatiske nervesystem, som også kaldes "hvile- og fordøjelsessystemet".

Når du stimulerer det parasympatiske system gennem langsomme, rolige vejrtrækninger, sænkes din puls, og blodtrykket falder. Dyb vejrtrækning øger også iltningen og hjælper med at fremkalde "afslapningsresponsen".

Ved at berolige nervesystemet og dæmpe den mentale snak giver yogaens fokus på åndedrættet dig en følelse af at være centreret og i fred. Prøv at indarbejde åndedrætsøvelser i din hverdag, ikke kun i din yogapraksis. Tag 5 dybe indåndinger, når du vågner, før et møde eller i et stresset øjeblik for at genoprette den indre ro.

Mental snak er reduceret

Når du dyrker yoga, opfordres du til at rydde dit sind, være til stede og fokusere på fornemmelserne i din krop. Det træner din hjerne til at bruge mindre tid på distraherende tanker om fortiden eller fremtiden.

At give slip på mentalt rod giver plads til at blive mere opmærksom på nuet. At være mere opmærksom på dine fysiske følelser hjælper dig med at komme ud af dit hoved og ind i øjeblikket.

Et "abesind", der konstant gentager tanker, kan dræne din energi og få dig til at føle dig deprimeret. Yoga hjælper med at skabe mental klarhed, så du kan opleve livet mere fuldt ud lige nu.

Du bliver mere opmærksom

Ud over at reducere uhensigtsmæssig tankemylder øger yoga mindfulness. Når du bevæger dig gennem stillingerne med bevidsthed, bliver du mere bevidst om din krop.

At tune ind på nuet hjælper med at udvikle en bedre forbindelse mellem krop og sind. Du lærer at lytte til fysiske og følelsesmæssige signaler fra din krop, så du kan tage fat på problemer, før de hober sig op og forårsager helbredsproblemer.

At praktisere mindfulness gennem yoga gør aktiviteter som at gå, spise og tale mere behagelige. Du sætter pris på de små øjeblikke i livet i stedet for bare at skynde dig igennem dem. Når du bliver mere opmærksom gennem yoga, kan du føle dig roligere og mere tilfreds.

Du opbygger kropsbevidsthed

Har du nogensinde bemærket, hvordan du hænger foran computeren eller ikke er klar over, at du har spændinger i skuldrene, før en yogalærer korrigerer din kropsholdning? Når du dyrker yoga regelmæssigt, bliver du meget mere bevidst om din krop.

Du lærer at engagere din kerne, slappe af i spændte muskler og bevæge dig i en korrekt linje. Denne kropsbevidsthed hjælper med at forebygge smerter og skader både på og uden for måtten.

At tune ind på fysiske fornemmelser giver også indsigt i din følelsesmæssige tilstand. Ved at lægge mærke til, hvor du har stress i kroppen, kan du adressere den grundlæggende årsag. At genskabe forbindelsen til din krop gennem yoga fører til større sundhed og velvære.

Du får en følelse af præstation

At skubbe sin yogapraksis til det næste niveau giver en følelse af præstation. Når du endelig klarer en udfordrende stilling eller holder en position i længere tid, føler du dig stolt af dig selv.

Bare det at møde op til timen og bevæge sin krop er en præstation, der fortjener et klap på skulderen. At fokusere på små sejre er med til at opbygge selvtillid, så man kan sætte sig større mål uden for yogastudiet.

Yoga-sekvenser er designet til at omfatte stillinger af varierende sværhedsgrad. Det giver dig mulighed for at opleve succes under hver øvelse. Lad dit ego blive ved døren, gå i dit eget tempo, og glæd dig over, at du har øvet dig.

Dit udsyn bliver bedre

Når du har det godt fysisk, er det også lettere at have et positivt mentalt syn. Yoga hjælper med at styre kortisol, så du ikke bliver så stresset over livets små irritationsmomenter. Dybe vejrtrækningsteknikker giver et øjeblikkeligt humørboost, når du føler dig nedtrykt.

At praktisere stillinger, der er designet til at stimulere underaktive chakraer, kan også forbedre dit mindset. For eksempel er rygbøjninger og hjerteåbnere energigivende og opmuntrer til selvtillid. Inversioner får energien til at flyde til hjernen og kan afhjælpe depression.

Endelig inspirerer de spirituelle elementer i yoga til taknemmelighed, medfølelse og selvaccept. At opretholde en regelmæssig yogarutine gør det lettere at bevæge sig gennem livet med optimisme og ynde.

Du sover bedre

Føler du dig nogensinde for opstemt til at sove godt efter en intens træningssession? Det er meget mindre sandsynligt efter yoga. I stedet for at gøre dig opstemt, forbereder yoga kroppen på hvile.

Den meditative natur fremmer afslapning, så du lettere går fra vågen tilstand til søvn. Yoga hjælper også med at reducere niveauet af stresshormonet kortisol, som kan forstyrre den dybe søvn.

Når du laver afslappende stillinger som foroverbøjninger og savasana før sengetid, signalerer du til din hjerne, at det er tid til at slappe af. Selv grundlæggende vejrtrækningsteknikker, som du lærer i yoga, kan hjælpe dig med at få ro i sindet, når du vender og drejer dig.

Dårlig søvn påvirker dit humør, fokus, energiniveau og immunforsvar negativt. Ved at forbedre søvnkvaliteten giver yoga dig mulighed for at føle dig mere restitueret og energisk næste dag.

Dit nervesystem er i balance

Nervesystemet er opdelt i den sympatiske side ("kæmp eller flygt") og den parasympatiske side ("hvil og fordøj"). Kronisk stress overaktiverer det sympatiske nervesystem. Det kan få dig til at føle dig opkørt og overvældet.

Gennem mindfulness, dyb vejrtrækning og afspændingsteknikker afbalancerer yoga nervesystemet. Aktivering af den parasympatiske respons bringer dig i en tilstand af ro.

Ud over at hjælpe dig med at finde indre fred, har det også store sundhedsmæssige fordele. Et afbalanceret nervesystem sænker pulsen, fordøjelsen forbedres, og immunforsvaret styrkes. At dyrke yoga giver varige effekter, der hjælper dig med at håndtere daglige stressfaktorer.

Smerten mindskes

Døjer du med vedvarende ømhed og smerter, især i ryg, nakke og led? At dyrke yoga øger fleksibiliteten og bevægelsesudslaget, hvilket kan mindske smerterne betydeligt.

Blid, terapeutisk yoga er ideel til at reducere smerter. Stillingerne holdes i længere tid med rekvisitter som tæpper og yogablokke til at give ekstra støtte. Yoga forbedrer også kropsbevidstheden, så du kan korrigere holdningsmæssige vaner, der bidrager til smerter.

Ud over at lindre ømme muskler viser undersøgelser, at yoga er effektivt til at lindre mere alvorlige smertelidelser som gigt, migræne og fibromyalgi. Kombinationen af blid bevægelse og mindfulness kan endda reducere afhængigheden af smertestillende medicin.

Dit humør er afbalanceret

Den dybe vejrtrækning, meditation og rytmiske bevægelsessekvenser gør yoga til en fremragende måde at balancere humøret på. Undersøgelser har vist, at yoga kan mindske symptomer på angst, depression og PTSD.

Ved at sænke niveauet af stresshormonet kortisol hjælper yoga med at stabilisere følelser og forhindre humørsvingninger. Frigivelse af endorfiner giver også et naturligt humørløft, der modvirker tristhed eller irritabilitet.

Ud over at øge humøret midlertidigt forårsager regelmæssig yogapraksis varige ændringer i hjernens struktur og funktion for at forhindre fremtidig følelsesmæssig turbulens. Den mentale klarhed, du opnår, smitter også af uden for måtten.

Du får perspektiv

Den mentale og fysiske stilhed, du opnår under yoga, er befriende. Det giver plads til, at du kan løsrive dig fra gentagne tankemønstre, så du kan få et nyt perspektiv.

Når du sætter tempoet ned på måtten, opstår løsninger på problemer ofte mere organisk. Det bliver lettere at give slip på det, der ikke længere tjener dig. Du indser, at kamp bare skaber mere lidelse.

Ved at fokusere indad hjælper yoga med at fjerne ydre distraktioner og pres. Det giver dig mulighed for at blive centreret igen, så du kan møde udfordringer fra et sted med indre ro. Med større klarhed og perspektiv lever du mere målrettet.

Du opbygger en spirituel forbindelse

Mens yogatimerne i dit lokale studie sandsynligvis mest fokuserer på fysiske stillinger og stræk, er yoga traditionelt meget spirituelt orienteret. Hvis du dyrker yoga regelmæssigt, vækker det dig til kræfter, der er større end dig selv.

Uanset om du aktivt praktiserer meditation under yoga eller ej, kultiverer oplevelsen en større åndelig bevidsthed. At føle sig forbundet med noget hinsides det fysiske giver dyb mening og indre fred.

Selv hvis du normalt ikke ville betragte dig selv som en spirituel person, kan en fantastisk følelse af ærefrygt og inspiration dukke op under yoga. Det fremmer taknemmelighed, medfølelse og troen på verdens grundlæggende godhed.

Din selvtillid vokser

Når du lærer nye stillinger og bliver stærkere i din yogapraksis, opbygger det en selvtillid, som også gælder andre dele af dit liv. Du bærer dig selv med større lethed og selvsikkerhed.

At sætte sig mål som at kunne holde en udfordrende stilling i et minut uden at ryste giver dig noget positivt at arbejde hen imod. Når man opnår små sejre, får man selvtillid til at tackle større udfordringer.

De ikke-dømmende omgivelser i en yogaklasse hjælper dig også med at blive mere komfortabel i din egen hud. Når din krop ændrer sig gennem øvelserne, fejrer du dens evner i stedet for at kritisere den. Denne selvaccept smitter af uden for måtten.

Dine relationer bliver bedre

Den mentale klarhed, empati og følelse af indre fred, du dyrker på yogamåtten, påvirker også dine relationer til andre positivt. Du kommunikerer bedre og har lettere ved at give slip på dine problemer.

Regelmæssig yogapraksis lærer dig at leve i nuet. I stedet for at genopfriske fortiden eller bekymre dig om fremtiden, er du fuldt engageret i dine interaktioner med andre mennesker. At praktisere mindfulness gør dig til en bedre ven, partner og kollega.

Yoga forbinder dig også med en følelse af menneskelighed. Det fremmer forståelse, tålmodighed og medfølelse over for dine kære, når der opstår uundgåelige konflikter.

Du er i et støttende fællesskab

For mange dedikerede yogier bliver yogastudiet som et andet hjem. Medstuderende hepper på hinanden og fejrer milepæle sammen. Denne følelse af fællesskab giver værdifuld social støtte.

At have en social kreds af mennesker, der prioriterer sundhed, motiverer dig til at holde dig på sporet med dine egne mål. Du kan dele tips om alt fra at spise sundt til at håndtere stress.

Yogalærere spiller også en vigtig rolle i at dyrke fællesskabet. Deres vejledning får dig til at gøre fremskridt i din praksis uge efter uge. Regelmæssig interaktion får lærerne til at føle sig som venner, hvilket øger følelsen af tryghed og støtte.

Du finder stilhed indeni

Det hektiske tempo i det moderne liv trækker os i en million forskellige retninger på én gang. Vi bliver bombarderet med distraktioner fra det øjeblik, vi vågner, til vi lukker øjnene om aftenen. Al denne sansestimulering og informationsoverbelastning udmatter hjernen.

For mange er yoga den eneste mulighed for at koble af fra digitale enheder og få ro i sindet. Den stilhed, du finder under yoga, bringer dig tilbage til dit centrum. I den time på måtten står den endeløse to-do-liste stille.

Ved at finde rolige perioder i løbet af dagen eller ugen, giver du dit nervesystem en tiltrængt pause. Denne stilhed er dybt foryngende. Den styrker din tålmodighed, dit fokus og din følelse af indre fred.

Din selvbevidsthed udvides

Yoga giver plads til at vende sig indad og udforske sit indre landskab. Med færre sanseindtryk og distraktioner kan du tune ind på subtile signaler fra din krop. Fysiske fornemmelser, følelser og tankemønstre bliver krystalklare.

Denne øgede selvbevidsthed giver dig en dybere indsigt i dine behov og grænser. Du lærer, hvor du stadig har stress, så det kan blive frigivet. Dårlige vaner, der saboterer dit helbred, træder frem.

At styrke din forbindelse mellem krop og sind gennem yoga får dig til at føle dig hel. Når dine handlinger stemmer overens med dine sande behov i stedet for pres udefra, bliver du klogere.

Du finder en sund flugt

For mange mennesker i dag føles livet som en endeløs to-do-liste. Vi løber febrilsk fra den ene opgave til den næste, uden at føle os indhentet eller i fred. Denne tilstand af kronisk stress er meget belastende for både det fysiske og mentale helbred.

Yoga er en sund flugt, hvor den eneste forventning er, at du er til stede. I den ene time er du helt fri for deadlines på arbejdet, huslige pligter og familieforpligtelser. Tilladelsen til at holde op med at stræbe er utroligt befriende.

Selv en kort, sund flugt fra det normale ansvar er afgørende. Det er svært at møde livets krav fra et roligt, afbalanceret sted uden dette. Yoga tilbyder et ly fra stormen af hverdagens stress.

Du lærer at give slip

Når du praktiserer yogastillinger, vil du bemærke, at dit sind vandrer til tanker om arbejde, forhold og ufærdige ting på to-do-listen. Uundgåeligt vil du også bedømme din præstation eller kæmpe for at få din krop i den "perfekte" linje.

Men en vigtig del af yoga er at lægge mærke til disse tanker og vurderinger og så bevidst give slip på dem. At hænge fast i resultater skaber kun mere spænding i krop og sind.

Denne proces med forsigtigt at give slip lærer dig, hvor befriende det er at være til stede. Når du giver slip på, hvordan en stilling ser ud, kan du finde dig til rette og mærke dens fordele. Hvis du overfører denne lektie til andre dele af livet, letter det din mentale byrde.

Du udvikler disciplin

Det kræver disciplin at holde fast i en konsekvent yogapraksis. Fra at komme til studiet til at holde udfordrende stillinger kræver det meget af både krop og sind. Den indledende entusiasme forsvinder ofte.

Men hvis du holder fast i det gennem øjeblikke med modstand, opbygger du en mental styrke, som du kan bruge i alle livets sammenhænge. Ubehag bliver lettere at tolerere. Udskudt tilfredsstillelse bliver sødere.

At øve disciplin gennem yoga er ikke en dyster pligt. Den selvtillid, du får, gør fremtidige udfordringer mindre skræmmende. Du indser, at du er i stand til så meget mere, end du troede.

Du bryder fri af fordømmelse

Mens yoga opfordrer dig til at lægge mærke til din krops og dit sinds tilstand, handler det aldrig om at dømme dig selv hårdt. At hænge fast i følelser af fiasko eller utilstrækkelighed skaber kun mere lidelse.

Yoga minder dig om at være nysgerrig, tålmodig og medfølende over for dig selv. Fremskridt sker langsomt. Hver krop og rejse er unik. At give slip på at dømme giver plads til accept.

Denne holdning påvirker alle områder af livet. Du dømmer andre mindre kritisk og fokuserer mere på ubetinget positiv respekt. At bryde fri af rigide forventninger fører til større tilfredshed og indre frihed.

Indarbejdelse af CBD-olie i din yogapraksis

Ud over alle de mentale og fysiske fordele, der er beskrevet ovenfor, oplever nogle yogaudøvere, at deres sessioner forbedres ved at bruge CBD-olie. CBD er en forkortelse for cannabidiol, en forbindelse, der findes i cannabisplanter.

Her er nogle måder, hvorpå CBD-kapsler kan indarbejdes i dit yogaprogram:

CBD-massageolie

Påfør CBD-infunderet olie direkte på huden før din yoga-session. CBD absorberes gennem huden og kan potentielt reducere ubehag under udstrækning. Det fremmer også den generelle afslapning. Hvis du masserer CBD-olie ind i stramme muskler bagefter, hjælper det på restitutionen.

CBD-drikkevarer

Indtag en CBD-gummi, chokolade eller kapsel en time før din yogatime. Når CBD optages gennem fordøjelsessystemet, giver det en varig effekt, som sætter ind under din praksis.

CBD-vapepen

Tag et par pust fra en CBD vape pen mellem yogasekvenser eller under savasana. Indånding af CBD giver den hurtigste effekt til afslapning på stedet. Det er nemt at bruge diskret, og du vil heller ikke føle dig påvirket eller svækket af at dampe CBD.

CBD-drikkevarer

At drikke te, vand eller juice tilsat CBD før eller efter yoga giver hydrering sammen med beroligende CBD-effekter.

CBD-topikaler

Påfør en CBD-creme, salve eller roll-on direkte på ømme muskler eller led efter din yogasession. CBD'en absorberes gennem huden, hvilket fremskynder restitutionen efter træningen.

At tilføje et CBD-tilskud til din eksisterende yogarutine kan give forstærkning og synergi. Men husk at spørge din yogainstruktør, før du bruger CBD i klassen for første gang. Start langsomt med lave doser, og juster ud fra din individuelle respons.

Hvad er "yoga high", og hvad forårsager det?

"Yoga high" refererer til den følelse af eufori, klarhed, tilfredshed og lyksalighed, som mange yogaudøvere rapporterer om under eller efter deres praksis. Der er flere faktorer, der bidrager til denne naturlige rus:

  • Øget blodcirkulation - Mere iltrigt blod, der strømmer til hjernen og hele kroppen, giver en energigivende effekt.
  • Frigivelse af endorfiner - Disse velværehormoner fungerer som naturlige smertestillende midler og booster humøret. Jo mere energisk yogaen er, jo større er endorfinrushet.
  • Stimulering af vagusnerven - Vagusnerven forbinder hjernen med mange vigtige organer. Yoga aktiverer den for at udløse afslapningsresponsen og balancere nervesystemet.
  • Højere GABA-niveauer - GABA er hjernens vigtigste hæmmende neurotransmitter, der reducerer angst og fremmer ro. Yoga hæver det lave GABA-niveau.
  • Deaktivering af amygdala - dette hjerneområde kontrollerer frygt og stress. Yoga hjælper med at berolige en overstimuleret amygdala.
  • Øget dopamin - Dette kemikalie spiller en rolle for motivation, fokus og følelsen af belønning. Yoga frigiver dopamin.

Hvor længe varer de positive effekter af yoga, efter timen er slut?

Det varierer afhængigt af personen og intensiteten af yogapraksissen, men de mentale og fysiske fordele varer typisk flere timer op til en hel dag, efter at din session er slut. Stresslindringen og humørboostet har en tendens til at holde længst.

Med regelmæssig praksis kan positiviteten, den reducerede angst, den bedre søvn og følelsen af samhørighed blive din nye normaltilstand. De kumulative effekter opbygges over tid.

Er hot yoga mere tilbøjelig til at forårsage en "yoga high"?

Hot yoga-stilarter som Bikram, der udføres i et opvarmet rum, intensiverer helt sikkert de gode effekter. Varmen øger cirkulationen, løsner musklerne og muliggør dybere stræk. Dette forstærker frigivelsen af endorfiner og andre neurotransmittere.

Den infrarøde varme forårsager også vasodilatation - udvidelse af blodkarrene - for at øge blodgennemstrømningen. Bare sørg for at holde dig hydreret og tage pauser efter behov. Intensiteten er ikke for alle.

Hvorfor oplever nogle mennesker, at de får det værre efter yoga?

Der er et par grunde til, at yoga kan få nogle mennesker til at føle sig drænede eller irritable i stedet for opløftede:

  • Hvis du går for langt ud over dine grænser i stillingerne, kan det føre til udmattelse i stedet for frigivelse af endorfiner. Undgå overanstrengelse, og lyt til din krops grænser.
  • Dehydrering er almindeligt i varme klasser. Drik rigeligt med elektrolytrige væsker før, under og efter timen.
  • Lavt blodsukker kan give svimmelhed og humørsvingninger. Spis et afbalanceret måltid et par timer i forvejen.
  • At ligge stille i savasana kan føre til overtænkning i stedet for afslapning. Prøv i stedet en gående eller siddende meditation.
  • Skader eller overstrækning på grund af forkert form kan resultere i smerte og ømhed. Opbyg stillingerne gradvist under en lærers vejledning.
  • Eksisterende angst eller traumer kan i starten føles udløst af yoga. At praktisere forsigtigt og langsomt hjælper med at opbygge tolerance.

Hvorfor kan yoga gøre nogen følelsesladet?

Den mentale klarhed og indre ro, som yoga giver, gør det muligt at frigøre begravede følelser. Indestængte følelser af sorg, vrede, frustration osv. kan komme op til overfladen.

Dyb vejrtrækning øger også iltningen og prana-flowet, hvilket kan åbne op for blokeret energi. Denne følelsesmæssige frigørelse er terapeutisk, men kan føles overvældende i starten. Afklar det med din lærer på forhånd, hvis du vil undgå følelsesmæssige triggere.

Hvor hurtigt efter et måltid er det okay at dyrke yoga?

Det er bedst at give fordøjelsen 1-3 timer efter et fuldt måltid, før du dyrker yoga. Bøjninger og drejninger kan være ubehagelige med en fuld mave. Lette snacks 1 time før er normalt fint. Drik godt med væske i mellemtiden.

Lyt til din krop, og reducer stillinger, der føles ubehagelige, når du har spist. Fokuser i stedet mere på genopbyggende stillinger. Lad din mad fordøje helt, før du laver kraftige vinyasa flows eller inversions.

Betyder typen af yoga noget for humøret?

For at reducere angst og øge positiviteten er blid restorativ yoga, yin yoga og hatha yoga ideelle. Det langsommere tempo med længere holdte stillinger beroliger sindet og nervesystemet.

Mere kraftfulde øvelser som Ashtanga, power vinyasa og hot yoga opbygger varme og øger endorfinerne, så de er bedre til at give energi til humøret. Prøv dig frem for at se, hvilken stil der får dig til at føle dig mest afbalanceret og opløftet fra dag til dag.

Hvordan kan jeg forlænge de positive effekter, efter timen er slut?

Her er nogle tips til at forlænge den opløftede følelse fra yoga:

  • Tilbring 5-10 minutter i siddende meditation eller savasana.
  • Praktiser pranayama-åndedrætsøvelser
  • Tag et varmt bad med epsomsalt.
  • Drik masser af vand for at rehydrere
  • Afstå fra alkohol eller koffein
  • Spis et nærende fuldkornsmåltid
  • Skriv dagbog eller reflekter over den opnåede indsigt
  • Få tilstrækkelig søvn
  • Mind dig selv om eventuelle gennembrud
  • Planlæg den næste yogatime! Konsistens er nøglen.

Resumé

Yoga er en ældgammel indisk praksis, der forbinder sind, krop og ånd gennem fysiske stillinger, åndedrætsteknikker og meditation. Regelmæssig yoga giver omfattende fysiske og mentale sundhedsfordele, som får udøverne til at føle sig fantastiske efter hver session. Ved at frigive endorfiner og sænke stresshormoner booster yoga humøret naturligt. Fokus på dyb vejrtrækning aktiverer det parasympatiske nervesystem for at berolige sind og krop. Yoga øger også blodcirkulationen, opbygger kropsbevidsthed og øger mindfulness. Øvelsen opmuntrer til selvaccept og medfølelse.

Følelsen af at have opnået noget ved at mestre udfordrende stillinger eller deltage regelmæssigt i undervisningen får dig også til at føle dig godt tilpas. Yoga hjælper med at udvikle disciplin, som øger selvtilliden. De spirituelle elementer giver en følelse af mening og forbundethed. Det støttende fællesskab, der findes i yogastudierne, motiverer dig til at blive ved med at forbedre dig. Alt i alt giver yoga dig redskaber til at finde indre ro, give slip på fordomme og tilgå livets krav fra et mere afbalanceret sted. Øvelsens fysiske skønhed kombineret med indre stilhed skaber en naturlig rus.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktfinder