Hvad er yoga, og hvad gør det?

Published:

Yoga er en ældgammel praksis, der fokuserer på at forbinde sind, krop og ånd gennem fysiske stillinger, åndedrætsøvelser og meditation. Hvis yoga er nyt for dig, undrer du dig måske over, hvad yoga egentlig er, og hvad det kan gøre for mig? Læs videre for at lære det grundlæggende om yoga, og hvordan det kan gavne din fysiske og mentale sundhed.

Hvad er yoga, og hvad gør det?

En kort historie om yoga

Yoga opstod i Indien for over 5.000 år siden. Ordet "yoga" kommer fra sanskritordet "yuj", som betyder at forene eller samle. Målet med yoga er at forene sind, krop og ånd.

Oldtidens yogapraksis fokuserede på åndelig oplysning og omfattede meditation, åndedrætsteknikker og asketisk praksis. Yogastillinger eller "asanas" blev først nævnt omkring år 500 f.v.t. som et middel til at forberede kroppen til længerevarende meditation.

Det var først i det 20. århundrede, at yoga fandt vej til den vestlige verden. Den blev hurtigt populær på grund af dens fysiske fordele i form af fleksibilitet, styrke og balance. Yoga fandt vej til USA i slutningen af 1800-tallet, men blev først udbredt i 1960'erne og 70'erne.

I dag praktiseres der mange former for yoga rundt om i verden, fra den fysisk intense power yoga til den blide, genopbyggende yin yoga. Uanset stilart er yogaens kernekomponenter, herunder fysiske stillinger, vejrtrækning og meditation, de samme.

Hvad er de forskellige typer af yoga?

Der findes mange forskellige typer eller "skoler" inden for yoga. Selv om de varierer i intensitet og fokus, sigter de alle mod at forene sind, krop og ånd. Nogle af de mest populære yoga-stilarter i Vesten inkluderer:

Hatha Yoga - Dette er en af de mest populære yogastilarter i Vesten og fantastisk til begyndere. Hatha-klasser fokuserer på grundlæggende yogastillinger, åndedrætsteknikker og meditation.

Vinyasa Yoga - Denne dynamiske yogastil flyder fra en stilling til den næste, synkroniseret med åndedrættet. Den kan indeholde udfordrende stillinger og sekvenser.

Power yoga - Power yoga er en energisk form for Vinyasa yoga, der fokuserer på at opbygge styrke og fleksibilitet. Timerne kan indeholde konditionstræning og kropsvægtsøvelser til musik.

Yin Yoga - Denne langsomme, meditative yogastil involverer at holde passive stillinger i lange perioder for at målrette bindevævet og øge fleksibiliteten.

Restorative Yoga - Fokuserer på afslapning gennem enkle, blide stillinger ved hjælp af yoga rekvisitter som tæpper og bolster for at give dybe genoprettende fordele.

Iyengar Yoga - Bruger rekvisitter som blokke, stropper og tæpper til at hjælpe udøverne med at opnå en korrekt linje i hver yogastilling. Der lægges vægt på detaljer og præcision.

Hot Yoga - Udføres i opvarmede rum op til 105°F for at fremme svedtendens og fleksibilitet. Dette omfatter populære stilarter som Bikram og Forrest Yoga.

Kundalini Yoga - Fokuserer på at vække energi i kroppen gennem specifikke vejrtrækningsteknikker, mantraer og dynamiske bevægelser.

Hvilken stil, der er den rigtige for dig, afhænger af dit fitnessniveau, sundhedsbehov og personlige præferencer. Hatha og Restorative yoga er gode for begyndere, mens mere atletiske typer kan nyde Power eller Vinyasa yoga.

Hvad er fordelene ved yoga?

Fordelene ved yoga rækker langt ud over måtten. Regelmæssig yogapraksis kan forbedre det fysiske og mentale velbefindende på mange måder. Her er nogle af de største fordele ved at dyrke yoga:

Forbedrer fleksibiliteten

Yoga asanas eller stillinger kræver, at man strækker forskellige muskler og led gennem et fuldt bevægelsesområde. Dette fører til forbedret fleksibilitet over tid. Selv begyndere har tendens til at bemærke større fleksibilitet inden for blot et par uger efter at have startet en regelmæssig yogapraksis.

Øger styrken

Yoga asanas udnytter kroppens vægt til at opbygge styrke gennem forskellige stillinger. Regelmæssig praksis kan styrke hele kroppen ved at udføre stillinger, der engagerer alle de store muskelgrupper. Kernestyrken forbedres også gennem den koncentriske sammentrækning af musklerne, der kræves for at stabilisere kroppen i forskellige stillinger.

Forbedrer balancen

Korrekt form, når man står på én fod eller balancerer på forskellige måder, er et nøgleelement i yoga. Med tiden styrkes de små stabiliserende muskler, hvilket fører til større balance og stabilitet. Det er især gavnligt i forbindelse med skadesforebyggelse og genoptræning.

Reducerer stress

De vejrtræknings- og meditationsteknikker, der bruges i yoga, hjælper med at aktivere kroppens afslapningsrespons. Det fører til lavere puls, lavere blodtryk og lavere niveauer af stresshormoner som kortisol. Regelmæssig yogapraksis giver en større følelse af ro og indre fred.

Styrker immunforsvaret

Undersøgelser viser, at yoga kan være med til at booste immunforsvaret ved at mindske inflammation og forbedre cellernes sundhed. Kombinationen af bevægelse, åndedræt og meditation giver også en holistisk måde at forbedre velværet på celleniveau.

Hvad er yoga, og hvad gør det?

Fremmer mindfulness

En dedikeret yogapraksis lærer dig at være fuldt til stede i nuet og tune ind på signaler fra dit sind og din krop. At praktisere mindfulness på måtten kan oversættes til større mindfulness i hverdagen. At være til stede hjælper med at reducere angst, bremse impulsiv adfærd og fremme tilfredshed.

Forbedrer søvnkvaliteten

Yoga har en beroligende effekt på både krop og sind, hvilket kan føre til bedre søvn. Undersøgelser viser, at både eftermiddags- og aftenyoga kan hjælpe med at forbedre søvnkvaliteten og -varigheden for dem med og uden søvnproblemer.

De kombinerede mentale og fysiske fordele gør yoga til en utrolig velafrundet og tilgængelig praksis for sundhed og velvære.

Hvor ofte bør man dyrke yoga for at opnå fordele?

Vedholdenhed er nøglen til at høste de fantastiske fordele ved yoga. Mange undersøgelser af yogaens sundhedsmæssige virkninger evaluerer forsøgspersoner, der praktiserer mindst 2-3 gange om ugen i mindst en time pr. session i løbet af flere måneder.

Når du lige er begyndt, skal du selvfølgelig sigte efter, hvad der føles behageligt og passer ind i din tidsplan. Selv 10-20 minutters træning en eller to gange om ugen kan give store fordele. Derfra kan du prøve at øge din øvetid og hyppighed.

Her er nogle retningslinjer baseret på dit erfaringsniveau:

Nybegynder - Sigt efter at øve 10-30 minutter 2-3 gange om ugen. Fokuser på at lære korrekt justering i grundlæggende yogastillinger og blive komfortabel.

Mellemniveau - Arbejd hen imod 45-60 minutters sessioner, 3-4 gange om ugen. Udvid din praksis ved at prøve nye stillinger og yogastilarter.

Avanceret - Erfarne yogier kan træne komfortabelt 60-90 minutter, 4-6 gange om ugen, og udforske udfordrende sekvenser og nye teknikker.

Husk på, at yoga er meget individuelt. Lyt til din krop for at finde ud af, hvad der føles rigtigt baseret på dine evner og tidsbegrænsninger. Konsekvens i din praksis er det, der betyder mest.

Sådan starter du en yogapraksis derhjemme

En af de gode ting ved yoga er, at det kan dyrkes næsten hvor som helst. Du har ikke brug for et fancy studie eller dyrt udstyr for at begynde at praktisere. Her er nogle tips til begyndere, så de kan komme i gang med yoga derhjemme:

Ryd noget plads - Ryd en lille plads i din stue, soveværelse eller kontor, så du kan rulle en yogamåtte ud. Sørg for, at kæledyr og børn er ude af området under øvelsen. En væg eller et hjørne er ideelt til at orientere dine stillinger.

Brug yogavideoer - Online yogavideoer er en fantastisk læringsressource og erstatning for personlige klasser, når du starter. Mange er gratis på YouTube eller tilgængelige via betalte abonnementer. Kig efter klasser på begynderniveau i Hatha, Vinyasa eller Restorative yoga.

Invester i det vigtigste - Et par grundlæggende ting inkluderer en yogamåtte til trækkraft og polstring, formtilpasset tøj, der bevæger sig med din krop, og en yogablok eller rem, der hjælper med korrekt justering. Bløde klodser eller et bolster er ekstraudstyr.

Skab stemning - Sæt stemningen ved at dæmpe lyset, tænde stearinlys, brænde røgelse eller æteriske olier og spille afslappende baggrundsmusik. Det fremmer en fordybende yogaoplevelse.

Én stilling ad gangen - Lad være med at forsøge at følge med instruktøren. Fokuser på at lære én ny stilling ad gangen, og få styr på justeringen, før du går videre. Korrekt form forebygger skader og frustration.

Tune ind på din krop - Læg mærke til, hvordan din krop har det før, under og efter træningen. Start langsomt, og tag det roligt eller hold pauser efter behov. Yoga er ikke konkurrencepræget, så lyt til din krop.

Vær konsekvent - Planlæg dine yogasessioner derhjemme på forhånd, og hold dig til rutinen. Konsekvent praksis fører til hurtigere fordele for krop og sind både på og uden for måtten.

Yoga kræver ikke dyrt udstyr eller træning. Med nogle enkle forberedelser kan dit hjem blive en rolig studieoase, hvor du kan starte en yogapraksis på dine egne betingelser.

Almindelige yogastillinger for begyndere

Er du klar til at komme i gang med at dyrke yoga? Her er 12 vigtige yogastillinger for begyndere, så du kan komme i gang på måtten. Lær, hvordan hver stilling skal indrettes, og arbejd ud fra dine evner:

Bjergstilling (Tadasana)

Stå med samlede fødder og storetæer, der rører hinanden. Spænd benmusklerne, og træk halebenet lidt ind for at forlænge rygsøjlen. Hænderne hviler ved siden af hinanden eller samles ved hjertet i bønnestilling. Træk skuldrene ned og tilbage. Blikket er rettet fremad.

Træstilling (Vrksasana)

Fra bjerget flyttes vægten til venstre ben, og højre fod placeres højt på venstre lår. Pres foden fast ned i låret. Saml håndfladerne ved hjertet, eller stræk dem over hovedet. Kig på et fast punkt for at holde balancen. Gentag på den anden side.

Nedadvendt hund (Adho Mukha Svanasana)

Fra Table Top skal du stikke tæerne ind under og løfte hofterne op og tilbage for at danne en omvendt V-form. Hænderne er skulderbredde fra hinanden, hovedet mellem armene. Pres ind i de fulde hænder og fødder. Lad hovedet hænge for at frigøre nakken.

Foroverbøjning (Uttanasana)

Fra stående stilling bøjer du forover i hoften og lader overkroppen falde ned over benene. Bøj i knæene for at frigøre lænden. Spænd albuerne, og svaj fra side til side, så lænden masseres. Bøj knæene dybt for at komme op.

Lavt udfald (Anjaneyasana)

Fra nedadgående hund, træd den ene fod ind mellem hænderne. Sænk det bageste knæ ned mod gulvet. Pres den forreste hæl ned, og løft overkroppen op. Hænderne kan hvile på lårene eller række op over hovedet. Hold det forreste knæ bag anklen.

Planke

Fra Nedadgående hund sænker du dig ned på begge hænder og strækker benene lige tilbage, mens du balancerer på tæerne. Træk navlen ind, og hold en lang linje fra hoved til hæle. Træk vejret roligt i 30 sekunder til 1 minut.

Barnets stilling (Balasana)

Fra alle fire sænkes hofterne tilbage til hælene, og brystet hviler på lårene. Stræk armene frem, eller lad dem hvile langs benene. Træk vejret dybt, og mærk, hvordan rygsøjlen forlænges.

Kobrastilling (Bhujangasana)

Læg dig på maven, placer hænderne under skuldrene, og pres gennem hænderne for at bøje brystet op. Træk skuldrene ned og tilbage. Kig fremad, og hold hofterne på jorden.

Trekantsstilling (Trikonasana)

Træd fra stående med den ene fod tilbage og den anden frem, fødderne brede og parallelle. Hæng forover i hoften over det forreste ben. Drej brystet op, og stræk den forreste arm frem og den øverste arm tilbage. Stabl hofterne, og forlæng begge sider.

Halvmåneudspring (Anjaneyasana)

Fra Low Lunge, pres ned gennem den forreste fod for at løfte overkroppen og strække begge arme lige op. Træk halebenet ind, og løft op gennem inderlårene. Bøj forsigtigt ryggen og kig op. Hold det forreste knæ bag anklen.

Siddende foroverbøjning (Paschimottanasana)

Fra en siddende position strækker du benene lige ud. Bøj forover i hofterne og stræk overkroppen ned mod fødderne. Tag fat i storetæerne med to fingerkroge, hvis du kan. Hold nakken afslappet og træk vejret.

Brostilling (Setu Bandha Sarvangasana)

Lig ned, bøj i knæene, og placer fødderne i hoftebreddes afstand på gulvet. Pres ned gennem fødderne for at løfte hofterne op. Flet fingrene nedenunder, og pres skuldrene ned. Hold fast i toppen, og sænk langsomt.

Hvad er yoga, og hvad gør det?

Mestre korrekt form og justering i disse grundlæggende stillinger, før du går videre til mere udfordrende stillinger. Rekvisitter som blokke og stropper kan hjælpe med at reducere belastningen, mens du opbygger styrke og fleksibilitet.

Tips til yoga for begyndere for at undgå skader

Som nybegynder er du måske ivrig efter at komme hurtigt videre i din yogapraksis. Men forkert form og at presse sig selv for hårdt for tidligt fører ofte til unødvendige belastninger eller skader. Brug disse tips til at komme sikkert videre som yoga-nybegynder:

  • Varm ordentligt op før hver yogasession med dynamiske bevægelser for at hæve pulsen og varme musklerne op før passiv udstrækning. Stræk aldrig kolde muskler.
  • Bevæg dig langsomt, og vær meget opmærksom på linjeføring og form. Følg instruktionerne og undgå at gå på kompromis med formen for at "følge med". Korrekt tilpasning forebygger skader.
  • Brug stabiliserende muskler gennem hver stilling. Undgå passive eller alt for afslappede stræk, som kan føre til overstrækning af leddene.
  • Modificer stillingerne til dine nuværende evner. Brug rekvisitter som blokke og stropper, der hjælper dig med at opnå korrekt form i stillinger, som din krop ikke er klar til endnu.
  • Du må aldrig hoppe eller tvinge dig selv ind i nogen stillinger. Gå forsigtigt ind og ud af stillingerne. Kend dine grænser, og pres ikke ud over, hvad der føles rigtigt.
  • Balancér styrke- og fleksibilitetstræning. Lad være med at overstrække vævet, før du styrker de muskler, der stabiliserer leddene.
  • Lyt til din krop, og stop eller ændr enhver aktivitet, der forårsager smerte. Mildt ubehag er OK, men skarp eller vedvarende smerte indikerer risiko for skade.
  • Giv tid til hvile og restitution mellem yoga-sessionerne. Musklerne har brug for mindst 24-48 timer mellem styrketræningssessionerne for at restituere og reparere ordentligt.

Hvis du undgår skader, kan du holde fast i din yogapraksis og fortsætte med at gøre fremskridt på en sikker måde. Hvis du er i tvivl, skal du altid gå tilbage til det grundlæggende, sætte tempoet ned og fokusere på korrekt form.

Sådan ændrer du positurer og bruger rekvisitter

Det er almindeligt for yogier på alle erfaringsniveauer at ændre stillinger eller bruge rekvisitter for at imødekomme begrænset mobilitet eller stabilitet. Lad ikke begrænsninger afholde dig fra at prøve yoga. Her er nogle enkle måder at starte på:

Modificer bevæg elsesområdet - Bevæg dig kun gennem et delvist bevægelsesområde inden for dine evner. Bøj f.eks. knæene i en stående foroverbøjning.

Reducer vægtbæringen - Læg mere vægt på knæene eller hænderne, når du balancerer. I Downward Dog skal du stikke hofterne højt op for at reducere vægten på håndleddene.

Hold stillingerne kortvarigt - Hold en stilling let i et par åndedrag, og slip så i stedet for at anstrenge dig for at holde den i længere tid.

Hvil i Child's Pose - Gå ind og ud af denne hvilestilling mellem sværere stillinger.

Yogablokke - Blokke under hænderne i nedadgående hund eller andre stillinger hjælper med at mindske bevægelsesområdet. Også nyttige til at sidde eller stå på for at reducere vinklen på strækket.

Yogastropper eller håndklæder - viklet rundt om kropsdele som ankler eller lår hjælper med begrænsninger i fleksibiliteten. Også nyttige til at forlænge rækkevidden.

Bolster eller tæpper - giver ekstra støtte under følsomme led som lænden eller nakken, når man ligger på ryggen. Hjælper med at slappe af og løsne spændinger.

Rekvisitter giver dig mulighed for at komme blidt ind i stillingerne og give støtte, hvor det er nødvendigt. Vær ikke bange for at ændre og bruge rekvisitter, efterhånden som du opbygger styrke. Med tiden kan man bruge færre rekvisitter, som signalerer, at man bliver bedre.

Nybegynder-yogastillinger, du skal undgå

Nogle yogastillinger kræver et niveau af fleksibilitet, styrke eller balance, der kan overstige begynderens evner. At forsøge sig med disse stillinger, før man er klar, fører ofte til overanstrengelse. Her er nogle stillinger, som begyndere måske vil arbejde sig op til med modifikationer:

  • Hjulstilling (Urdhva Dhanurasana) - Kræver meget åbne skuldre og fleksibilitet i rygbøjningen. Vær forsigtig og modificer bevægelsesområdet for at undgå overbelastning af nakken. Opbyg fleksibilitet gradvist.
  • Hovedstand (Sirsasana) eller håndstand - Når man vender kroppen om, lægger man et stort pres og stiller store krav til balancen i nakke, skuldre og håndled. Opbyg først skuldermobilitet over hovedet, og brug altid en væg som støtte.
  • Avancerede balancestillinger - Stillinger som Flying Pigeon og Side Crow kræver avanceret mave- og ballemuskelstyrke. Hold dig til grundlæggende stående balancer som Tree Pose i starten.
  • Dybe bagoverbøjninger - Stillinger som Full King Pigeon, Bridge og Wheel presser rygsøjlen betydeligt sammen. Start med blidere bagoverbøjninger som Cobra, indtil styrken forbedres.
  • Avancerede armbalancer - I stillinger som Crow Pose og Side Plank skal du kun placere så meget vægt, som du kan håndtere i hænder og arme. Modificer ved at sænke knæene til gulvet.
  • Spagat - Spagat forfra og fra siden kræver ekstrem smidighed i underkrop og hofte. Hold dig til begynderudstrækninger for haser, inderlår og hofter. Arbejd dig gradvist op til spagat.

At kende sine grænser som nybegynder forhindrer, at man presser kroppen for langt og for hurtigt. Du er velkommen til at se avancerede klasser for at få inspiration, men fokuser på at opbygge et ordentligt fundament først.

Partner-yogastillinger, du kan prøve

En sjov måde at begynde at dyrke yoga sammen med en ven eller en, man holder af, er at prøve partnerstillinger. At støtte hinanden hjælper med at opbygge tillid og fællesskab, samtidig med at du sikkert kan bevæge dig dybere ind i visse stillinger. Her er nogle nemme partneryogastillinger, du kan prøve:

Siddende stilling fra ryg til ryg

Sid ryg mod ryg med strakte rygge. Kobl albuerne sammen. På en udånding bruger du din partners modstand til at dreje yderligere og åbne bryst og skuldre. Skift side.

Dobbelt træstilling

Stå side om side og hold fast i hinanden i skulderhøjde for at holde balancen. Løft den ene fod, og placer sålen mod indersiden af låret på det stående ben. Gentag på den anden side.

Fremadbøjet assist med brede ben

Fra Downward Dog føres hænderne tilbage for at gribe fat i partnerens håndled. Lad din partner forsigtigt trække din overkrop ned mod jorden for at øge strækket. Skift position.

Dobbelt nedadgående hund

Start i Downward Dog med hoften på linje. Få din partner til at placere sine hænder på din lænd og lægge et let tryk for at øge strækket. Skift position.

Støttet fiskestilling

Læg dig på ryggen, og få din partner til at løfte overkroppen op i fiskestilling med bøjede knæ, og placer en blok eller et bolster på langs.

Hvad skal jeg have på til min yogapraksis?

Tag behageligt, elastisk tøj på, som giver dig mulighed for at bevæge dig frit. Formsyede yogabukser, leggings, tanktoppe eller t-shirts, der transporterer sveden væk, er ideelle. Undgå løst, poset tøj, der kan komme i vejen, eller bukser med lynlåse eller knapper, der kan grave sig ind i huden under visse stillinger. Yoga praktiseres typisk barfodet, men nogle mennesker foretrækker grippy sokker.

Hvilket yogatilbehør eller rekvisitter har jeg brug for som nybegynder?

Det eneste, der virkelig er nødvendigt, er en god yogamåtte til at holde fast og polstre under gulvstillinger. Andre nyttige rekvisitter er yogablokke, som hjælper med at ændre stillinger, stropper eller håndklæder til at udvide din rækkevidde og bolster til støtte under genoprettende stillinger. Undgå at købe smarte, dyre rekvisitter, når du starter.

Hvordan vælger jeg det rigtige yogastudie som nybegynder?

Læs holdbeskrivelserne for at finde hold på begynderniveau, som giver dig et solidt fundament. Ring til studiet eller tal med instruktøren på forhånd for at fortælle om dit erfaringsniveau og eventuelle skader eller begrænsninger. Et mindre overfyldt studie vil give mulighed for mere personlig opmærksomhed. Spørg om prismuligheder for nye elever og andre medlemsfordele. Besøg og se eller prøv undervisningen, før du beslutter dig.

Er det bedre at dyrke yoga på et hold eller derhjemme?

Klasser er gode til at motivere, støtte fællesskabet og modtage korrektioner på din form. Det er dog mere praktisk at træne derhjemme, og du kan lære det via onlinekurser. Prøv begge dele for at finde ud af, hvad der passer til din livsstil, dit budget og dine præferencer! At have en dedikeret hjemmetræning giver dig fleksibilitet.

Hvordan holder jeg mig motiveret til min hjemmeyogarutine?

Skab et helligt rum i dit hjem, der kun er dedikeret til yoga. Planlæg sessioner på forhånd, om muligt på samme tid hver dag. Deltag i en online yogaplatform med en fællesskabskomponent. Få en ven eller et familiemedlem til at praktisere konsekvent sammen med dig. Læg mærke til den mentale klarhed og det fysiske velbefindende, yoga giver dig, og hvordan det motiverer dig i sig selv.

Kan jeg dyrke yoga, når jeg har menstruation?

Ja, absolut! Yoga kan hjælpe med at lindre almindelige menstruationsgener som kramper, hovedpine, træthed og rygsmerter. Undgå inversioner, hvis du har en kraftig menstruation. Brug rekvisitter til støtte, og modificer eller undgå dybe vrid, hvis det er nødvendigt. Langsommere klasser som Yin eller Restorative yoga er gode i denne periode.

Er det sikkert at dyrke hot yoga som nybegynder?

Det anbefales generelt at undgå hot yoga til at begynde med. Det opvarmede miljø gør det sværere for kroppen at akklimatisere sig, og hydreringsbehovet øges. Prøv et par timer på begynderniveau ved normal temperatur for at opbygge dit yogafundament, før du introducerer varme, som intensiverer praksissen.

Kan jeg dyrke yoga, hvis jeg er overvægtig eller fed?

Ja, yoga er for alle kroppe. Se efter klasser, der er markeret som begynder, blid eller alle niveauer - instruktøren vil give muligheder for forskellige evner. Pres ikke dig selv for hårdt for tidligt. Brug blokke og stropper til at holde balancen, og modificer stillingerne efter behov. Fokuser på at føle dig godt tilpas i forhold til, hvordan stillingerne ser ud. Spørg instruktøren om vejledning til modifikationer. Kend dine grænser, og arbejd i dit eget tempo.

Hvad er yoga, og hvad gør det?

Hvad skal jeg gøre, hvis yoga er smertefuldt ubehageligt?

Tving eller udhold aldrig smerte. Kommuniker med din instruktør, hvis en bestemt stilling gør ondt, og bed om alternativer. Brug rekvisitter til at ændre stillinger på dit eget komfortniveau. Prøv genoprettende stilarter som Yin yoga. Øg styrke og fleksibilitet gradvist for at få yoga til at føles bedre med tiden. Ubehag er OK, men smerte indikerer en potentiel skade. Lyt til din krop, og hold igen eller stop med noget, der bekymrer dig.

Hvor hurtigt kan jeg forvente at se resultater eller forbedringer?

Det kræver konsistens over tid, før yogaens fulde fordele udfolder sig. Men mange føler sig mindre stressede og mere mentalt centrerede efter bare én time! Du vil sandsynligvis bemærke forbedret fleksibilitet, muskeltonus, balance og bevidsthed om krop og sind inden for et par uger med konsekvent praksis. Giv yoga mindst 8-12 uger til at udøve sin magi. Stol på processen, selv når fremskridtene føles langsomme. Resultaterne vil komme.

Resumé

Yoga er en ældgammel indisk praksis, der forbinder sind, krop og ånd gennem fysiske stillinger, åndedrætsteknikker og meditation. Yoga har til formål at forene krop og sind for at opnå større velvære. Yoga opstod i Indien for over 5.000 år siden som en spirituel praksis, men har udviklet sig til at blive en populær form for motion og stresslindring i den vestlige verden. Der findes mange forskellige yogastilarter, lige fra blide stilarter som Hatha og Yin til mere kraftfulde stilarter som Vinyasa Flow og Power Yoga. Uanset stilart giver yoga mange fordele, herunder forbedret fleksibilitet, styrke, balance og stressreduktion. Regelmæssig yogapraksis kan også booste dit immunforsvar, fremme bedre søvn og fremme mindfulness. Typiske yogaklasser indeholder fysiske stillinger kendt som asanas, åndedrætsøvelser kaldet pranayama og meditation eller afslapning. For begyndere er Hatha og Restorative yoga blide stilarter, der fokuserer på at lære korrekt justering i grundlæggende stillinger ved hjælp af rekvisitter som blokke og stropper. At starte en yogapraksis derhjemme er praktisk og tilgængeligt for de fleste mennesker. Alt, hvad du behøver, er en yogamåtte og yogavideoer på begynderniveau eller onlineklasser at følge med i. Det anbefales, at begyndere praktiserer 10-30 minutter 2-3 gange om ugen til at starte med. Konsistens over tid fører til de største fordele for krop og sind både på og uden for yogamåtten.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktfinder