Hvordan taber man mavefedt med yoga?

Published:

Ønsker du at tabe det genstridige mavefedt? Du er ikke den eneste. Mange mennesker kæmper med at smide ekstra kilo og centimeter omkring midten. Den gode nyhed er, at yoga kan være en effektiv måde at tabe mavefedt på, når det kombineres med en sund kost.

I dette blogindlæg undersøger vi, hvordan yoga hjælper med at forbrænde mavefedt og deler en begyndervenlig yogarutine, der er målrettet din core. Vi giver også tips til livsstilsændringer for at maksimere dit vægttab. Er du klar til at lære, hvordan du taber mavefedt med yoga? Så lad os komme i gang!

Hvordan forbrænder yoga mavefedt?

Hvordan forbrænder yoga mavefedt?

Yoga hjælper med at tabe mavefedt på flere måder:

Opbygger mager muskelmasse

Visse yogastillinger opbygger core- og mavemuskler ved at bruge din kropsvægt som modstand. Jo mere muskelmasse du har, jo flere kalorier og fedt forbrænder din krop i hvile. Muskler hjælper også med at forme kroppen og stramme løs hud op.

Øger fleksibiliteten

Yoga forbedrer fleksibiliteten, så du bedre kan knibe og vride dig under core-øvelser. Det hjælper med at få fat i fedtet omkring maven. Smidighed forebygger også skader, som kan hindre træningen.

Reducerer stress

Kortisol er et hormon, der frigives, når man er stresset, og som fremmer fedtlagring omkring maven. Yoga sænker kortisolniveauet og hjælper kroppen med at skifte fra "fedtlagring" til "fedtforbrænding".

Øger stofskiftet

Et hurtigere stofskifte gør det lettere at tabe sig. De muskler, der opbygges under yoga, kombineret med adrenalinfrigivelsen under aktiv yoga, hjælper midlertidigt med at fremskynde dit stofskifte.

Afhjælper spændinger

Yoga løsner op for muskelspændinger og får kroppen til at slappe af. Stramme hoftebøjere og dårlig kropsholdning bidrager til en udstående mave. Yoga løsner stramme muskler og justerer kroppen.

Øger blodgennemstrømningen

Drejende stillinger og inversioner hjælper med at øge blodgennemstrømningen til stædige fedtområder. Det får næringsstoffer og ilt til at cirkulere og hjælper fedtcellerne med at frigøre deres depoter.

Så for at opsummere optimerer yoga kropssammensætning, fleksibilitet, hormoner, kropsholdning og cirkulation for at hjælpe med at tabe mavefedt. Lad os nu se på de bedste former for yoga til at forbrænde fedt.

Hvilke yogastile forbrænder mest mavefedt?

Ikke al yoga er skabt lige, når det gælder fedtforbrænding. Her er effektive yogastilarter til at tabe mavefedt:

Vinyasa

Vinyasa yoga består af en række flydende bevægelser, der er afstemt efter åndedrættet. Undervisningen forbrænder 400-600 kalorier i timen og hjælper med at smide uønsket fedt. Den konstante bevægelse opbygger musklerne, samtidig med at den styrker kernen.

Ashtanga

Ashtanga følger en energisk sekvens af yogastillinger for at øge styrke, fleksibilitet og fedtforbrænding. Jump backs, push ups og planker er målrettet mavemusklerne. Forvent at forbrænde omkring 500 kalorier.

Power Yoga

Power yoga opbygger muskler og øger kalorieforbrændingen. Det høje tempo hjælper med at brænde mavefedt af. Timerne indeholder planker, crunches og konditionstræning for en fedtforbrændende træning.

Hot yoga

Studierne er opvarmet til omkring 100°F med 40% luftfugtighed for at fremme svedtendens. Det svimlende miljø forbrænder flere kalorier. Lejlighedsvise timer vil ikke skade de fleste, men pas på ikke at blive overophedet.

Kundalini

Kundalini inkorporerer dynamiske åndedrætsteknikker med hurtige yogasekvenser for at opbygge varme og energi. Dyb vejrtrækning aktiverer kernen og frigiver stresshormoner, der forårsager mavefedt.

Den røde tråd er, at disse stilarter fremmer fedtforbrænding gennem kraftig bevægelse, core-aktivering, muskelopbygning og stressaflastning. Flydende stilarter forbrænder lidt flere kalorier end statiske stilarter som hatha eller yin yoga. Lad os se på et eksempel på en yogasekvens, der forbrænder mavefedt.

15 minutters yogarutine til at tabe mavefedt

Nedenfor er en 15 minutters yogasekvens, der forbrænder mavefedt, som du kan øve 3-5 gange om ugen. Med tiden kan du øge varigheden til 30-45 minutter, efterhånden som din udholdenhed forbedres. Her er yogastillingerne:

 1. Katte-/ko-stilling (5 runder): Varm core og rygsøjlen op. Træk vejret ind for at bøje ryggen, pust ud for at runde ryggen.
 2. Nedadvendt hund (hold 30 sekunder): Aktiver mavemuskler og haser. Engagerer kernen.
 3. Planke (hold 20 sekunder): Fyr op under mavemusklerne. Træk navlen ind mod rygsøjlen.
 4. Lavt udfald med twist (5 pr. side): Twist for at træne de skrå mavemuskler. Læn dig ind i det forreste bøjede knæ.
 5. Bådstilling (hold 20 sekunder): Udfordrende balancestilling, der træner den dybe kropskerne. Tag fat på bagsiden af lårene, hvis det er nødvendigt.
 6. Bridge Pose (hold 15 sekunder): Styrker baller og haser, mens maven strammes op.
 7. Sænkede ben (10 pr. side): Kontrollerede benløft toner mavemusklerne og forbrænder mavefedt. Hold lænden presset nedad.
 8. Cykelbøjninger (15 pr. side): Roterende mavebøjninger rammer de skrå og mavemusklerne. Hænderne bag hovedet.
 9. Liggende twist (5 pr. side): Når du vrider overkroppen ud, rammer du kærlighedshåndtagene og de skrå mavemuskler.
 10. Savasana (1 minut): Hvilestillingen giver musklerne mulighed for at reparere og kroppen for at lade op.

Forsøg at flyde jævnt mellem stillingerne ved hjælp af åndedrættet. Brug kernemusklerne, og sørg for en korrekt kropsholdning for at undgå skader. Lyt til din krop, og tag pauser efter behov. Tag en yogamåtte, og lad os komme i gang!

Tips til at maksimere tabet af mavefedt med yoga

For at maksimere fedtforbrændingspotentialet er her nogle tips til at forbedre din yogapraksis:

 • Prøv opvarmede hold for at forbrænde flere kalorier
 • Tilføj vægte under armbalancer og planker for at opbygge muskler
 • Sæt farten ned for at opnå fuldt bevægelsesudslag og muskelsammentrækning
 • Inkluder power flows med plyometri for en kraftigere kalorieforbrænding
 • Træn konsekvent 2-4 gange om ugen for at opnå de bedste resultater.
 • Hold stillinger længere, f.eks. planker og sideplanker, for at engagere kernen dybt.
 • Suppler yoga med konditions- og styrketræning for optimalt fedttab
 • Reducer stress gennem meditation, åndedrætsøvelser og savasana

En omfattende tilgang er afgørende. Suppler yoga med følgende livsstilsvaner for at øge vægttabet.

Livsstilstips til at tabe mavefedt

For at maksimere tabet af mavefedt skal du indarbejde disse sunde vaner:

 • Følg et kalorieunderskud - forbrænd flere kalorier, end du indtager.
 • Reducer portionsstørrelserne - brug mindre tallerkener, og spis ikke for meget.
 • Begræns alkoholindtaget - indeholder mange tomme kalorier
 • Rygestop - forbundet med mavefedt
 • Minimer sukker - fødevarer med højt sukkerindhold fremmer fedtlagring
 • Spis mere protein - hjælper med at bevare muskelmassen under slankekure
 • Hydrer ordentligt - drik masser af vand for at kontrollere appetitten
 • Håndter stress - høj kortisol fremmer mavefedt
 • Sov 7-9 timer -søvnmangel øger antallet af sulthormoner
 • Stå og gå mere - undgå længerevarende siddende perioder

Med yoga, kostændringer og andre sunde vaner kan du endelig få en flad og tonet mave! Lad os opsummere, hvad vi lærte:

Konklusion

 • Yoga hjælper med at tabe mavefedt ved at opbygge muskler, forbedre fleksibiliteten, reducere stress, øge stofskiftet, øge blodgennemstrømningen og lindre muskelspændinger.
 • Aktive yogastilarter som vinyasa, ashtanga, power yoga, hot yoga og kundalini giver en effektiv mavefedtforbrændingstræning.
 • Øv den 15 minutter lange begynderyogarutine 3-5 gange om ugen for at få bugt med mavefedtet.
 • Suppler yoga med konditionstræning, styrketræning og livsstilsændringer som et kalorieunderskud for at opnå de bedste resultater.
 • Bliv ved med det! Kombiner yoga med sund kost og regelmæssig motion for at forme din core og smide overvægt.

Så rul yogamåtten ud, og gør dig klar til at tabe det genstridige mavefedt! Med konsekvens og dedikation kan yoga forvandle ikke bare din krop, men også dit sind og dit generelle velbefindende. Namaste!

P.S. Har du prøvet CBD-olie? Nogle undersøgelser viser, at CBD-olie kan hjælpe med at forbrænde mavefedt ved at omdanne dårligt hvidt fedt til godt brunt fedt, som er lettere at komme af med. Egenskaberne ved CBD-kapsler kan også hjælpe med at reducere oppustethed og slanke din mave! Overvej at tilføje fuldspektret CBD til din kur for at maksimere forbrændingen af mavefedt.

Hvad er de bedste yogastillinger mod mavefedt?

Nogle af de bedste yogastillinger til at ramme mavefedt er planke, bådstilling, kriger III, stolstilling, brostilling, buestilling, græshoppestilling, rygliggende twist og sideplanke. Disse stillinger aktiverer mavemusklerne, de skrå mavemuskler og den nederste del af ryggen for specifikt at forbrænde mavefedt.

Hvor lang tid går der, før jeg ser resultater af yoga-rutiner til forbrænding af mavefedt?

Mange elever begynder at se en slankere og mere tonet krop inden for 2-4 uger efter at have dyrket yoga flere gange om ugen. Resultaterne afhænger dog af din startvægt og din kost. Hvis du er konsekvent, kan du forvente at se mere dramatiske fedttabsresultater inden for 6-12 uger.

Hvilke yoga rekvisitter hjælper med at forbrænde mavefedt?

Yoga rekvisitter som blokke, stropper og bolster giver dig mulighed for at holde stillinger længere eller få et dybere stræk, som hjælper med at engagere din kerne. Vægtede bolde, modstandsbånd eller lette håndvægte kan inkorporeres i yoga flows for at øge forbrændingen af mavefedt. En skridsikker yogamåtte hjælper også med at øve mavestillinger.

Skal jeg dyrke yoga på tom mave for at tabe mavefedt?

At dyrke yoga på tom mave kan hjælpe med at forbrænde fedt mere effektivt, da fordøjelsen omdirigerer blodgennemstrømningen væk fra musklerne. Undgå dog at føle dig svimmel - drik vand og spis en lille snack, hvis det er nødvendigt. Energigivende, flydende sekvenser er ideelle på tom mave.

Hvor tidligt om morgenen er det bedst at dyrke yoga for at tabe sig?

Tidlig morgenyoga på tom mave ca. 30-60 minutter efter, at man er vågnet, kan øge stofskiftet og fremme fedtforbrændingen. Men lyt til din krop - aftenyoga kan være bedre, hvis du ikke er et morgenmenneske. Det bedste tidspunkt er, når du praktiserer konsekvent.

Hvilken yogarutine er mest effektiv til at tabe mavefedt?

Fokuser på aktive, flydende yogastilarter som vinyasa, ashtanga eller power yoga med sekvenser af mavestillinger som planker, båd, drejninger og udfald, der holdes i 30-90 sekunder hver. Øg intensiteten og varigheden over tid. Undgå lange hvileperioder mellem stillingerne.

Skal jeg dyrke yoga hver dag for at tabe mavefedt hurtigere?

Daglig yoga kan hjælpe dig med at tabe mavefedt hurtigere ved at forbrænde flere kalorier og aktivere din core regelmæssigt. Men tag hviledage efter behov, så din krop kan komme sig, især når du er øm eller træt. 3-5 yogasessioner om ugen er ideelt. Crosstrain på dine fridage.

Hvilke yoga-åndedrætsteknikker hjælper med at forbrænde mavefedt?

Åndedrætsteknikker som kapalbhati (kraniets skinnende åndedræt), uddiyana bandha (mavelås) og ildånde trækker hurtigt mavemusklerne sammen for at komme mavefedtet til livs. Arbejd dig langsomt op til disse teknikker under en lærers vejledning.

Hvor længe skal jeg holde yogastillingerne for at forbrænde fedt?

Som nybegynder skal du holde stillingerne i 5-15 åndedrag og bygge op til 30-60 sekunder. Det er vigtigt at lytte til sin krop - kom ud tidligere, hvis formen svigter. Avancerede elever kan holde planker eller sideplanker i 60-120 sekunder for at engagere kernen dybt.

Jeg håber, at disse svar hjælper med at forklare, hvordan man maksimerer tabet af mavefedt med en effektiv yogarutine! Lad mig vide, hvis du har brug for en uddybning eller har yderligere spørgsmål.

Resumé

Denne artikel undersøger, hvordan man taber mavefedt med yoga. Den forklarer, at yoga opbygger muskelmasse, øger fleksibiliteten, reducerer stress, øger stofskiftet, lindrer muskelspændinger og forbedrer blodgennemstrømningen for at hjælpe med at forbrænde mavefedt. Aktive yogastilarter som Vinyasa, Ashtanga, Power Yoga, Hot Yoga og Kundalini er de bedste til at fokusere på midtersektionen. Der gives et eksempel på en 15 minutters begynderyogarutine, som omfatter katte-/ko-stilling, nedadgående hund, planke, lunge twist, bådstilling, brostilling, bensænkninger, cykelcrunches og meget mere for at engagere kernen. Der gives tips til at maksimere tabet af mavefedt, f.eks. ved at prøve opvarmede hold, bruge vægte, gøre bevægelserne langsommere, tilføje plyometri og træne konsekvent. Livsstilsvaner som at følge et kalorieunderskud, reducere portioner, begrænse alkohol, minimere sukker, spise mere protein, håndtere stress og få nok søvn diskuteres også for at supplere yoga. Kort sagt kan yoga kombineret med anden motion og sund kost hjælpe med at smide overflødig mavevægt og få en flad, tonet mave. Der er også et afsnit med ofte stillede spørgsmål, som besvarer almindelige spørgsmål om de bedste stillinger, rekvisitter, rutiner, varighed og vejrtrækningsteknikker til at tabe mavefedt.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktfinder