Tab dig og forbrænd fedt med disse snacks og madvarer til sengetid

Published:

At gå sulten i seng kan være en af de største forhindringer for at tabe sig. Sure aftener kan sabotere dit vægttab. Men hvis du spiser den rigtige mad inden sengetid, kan det faktisk hjælpe dig med at forbrænde fedt i løbet af natten og tabe dig, mens du sover.

I dette indlæg kan du læse om 10 perfekte natmadssnacks, der hjælper dig med at tabe dig. Disse ideer til natmad vil stille din sult, forhindre cravings, booste fedtforbrændingshormonerne og hjælpe dig med at vågne op og føle dig lettere.

Hvorfor spisning før sengetid kan hjælpe med vægttab

Hvorfor spisning før sengetid kan hjælpe med vægttab

At spise en mættende, nærende snack før sengetid har flere fordele for vægttab:

 • Det forhindrer, at man sent om aftenen kaster sig over kaloriefattige fødevarer, som fører til vægtøgning. Hvis du går sulten i seng, kan det få dig til at vågne midt om natten og ukontrolleret snacke på madvarer i nærheden af din seng. En sund snack holder dig mæt.
 • Det stabiliserer blodsukkerniveauet natten over. Det giver et stabilt energiniveau og forhindrer sultfornemmelser, der forstyrrer søvnen.
 • Det øger stofskiftet. Hvis man spiser proteinrig mad inden sengetid, øges de stofskiftefremmende muskelvæksthormoner, mens man sover.
 • Det forbrænder fedt. Hvis man spiser mad, der er rig på protein, fibre og sunde fedtstoffer om natten, øges fedtforbrændingshormoner som glukagon.

Med de rigtige snacks kan du tabe dig ved at spise før sengetid. Bare sørg for at holde snacket lille, omkring 200 kalorier. Her er 10 nærende og slankende aftensnacks, der hjælper med at dæmpe sulten og forbrænde fedt i løbet af natten.

De 10 bedste snacks ved sengetid til vægttab

1. Græsk yoghurt

Græsk yoghurt er en af de bedste snacks at spise før sengetid, hvis man vil tabe sig. Den indeholder sultreducerende protein og minimalt med sukker, så den får ikke dit blodsukker til at stige.

Tryptofanet i græsk yoghurt hjælper også hjernen med at producere melatonin og serotonin, hormoner, der fremmer afslapning og styrer søvn-vågen-cyklusser. Dette hjælper med at forbedre søvneffektiviteten, hvilket er vigtigt for vægtkontrol.

Sigt efter 2/3 kop fedtfattig eller fedtfri græsk yoghurt. Top den med bær for at få lidt naturlig sødme og ekstra fibre.

2. Hytteost

Hytteost er et protein-kraftværk, der giver 14 gram pr. 1/2 kop. Kaseinproteinet i hytteost fordøjes langsomt for at fremme mæthedsfornemmelsen. Det forhindrer den sene nattesult, som fører til småspisning.

Som en god kilde til tryptofan indeholder hytteost også søvnforbedrende egenskaber, der hjælper din krop med at forbrænde fedt natten over. Drys den med kanel eller muskatnød, og par den med 30 mandler for at få en mættende, forbrændingsfremmende godnat-snack.

3. Mandler

Mandler er en fremragende natmad til vægttab. De er fyldt med protein, fibre, magnesium og vitamin E. De sunde fedtstoffer og fibre i mandler hjælper med at bremse fordøjelsen, så du holder dig mæt i længere tid.

Mandler indeholder også tryptofan, som hjælper dig med at sove. Det gør, at din krop forbrænder flere kalorier, mens du sover. Begræns din portion til ca. 30 mandelnødder.

4. Kikærtehummus og grøntsager

Hummus er en protein- og fiberfyldt snack lavet af blendede kikærter og olivenolie. Ved at kombinere hummus med rå grøntsager får du en nærende aftensnack, der giver varig energi.

Fibrene og proteinerne holder dig mæt og forebygger trang til at sove sent om aftenen. De komplekse kulhydrater i kikærterne og grøntsagerne hjælper også med at transportere tryptofan til hjernen for at øge produktionen af søvnhormonet melatonin.

5. Ruller med kalkun og ost

Rul en skive fedtfattigt kalkun- eller kyllingebryst rundt om en skive fedtfattig ost for at få en proteinrig og kalciumrig snack ved sengetid. Proteinet hjælper med at bremse fordøjelsen og holder dig mæt hele natten.

Tryptofanet fra kalkunen kombineret med kalcium fra osten kan hjælpe dig med at falde hurtigere i søvn. Det giver din krop mulighed for at forbrænde flere kalorier i løbet af natten.

6. Banan og nøddesmør

En spiseskefuld jordnødde- eller mandelsmør på en halv bananskive er en kulhydrat-protein-kombination, der giver varig energi. Tryptofanet i nøddesmørret og kulhydraterne i bananen er med til at øge serotoninniveauet og dermed fremme søvn og appetitkontrol.

Sørg for at nøjes med en halv banan for at holde sukkerindholdet nede.

7. Protein-shake

Valle-, kasein- eller plantebaseret proteinpulver blandet i en shake eller smoothie kan være den perfekte drik ved sengetid. Proteinshakes giver en dosis protein, der understøtter muskelrestitution, mæthed og appetitreducerende hormoner i løbet af natten.

Kig efter proteinpulver, der indeholder aminosyrer som glycin, L-theanin og tryptofan, der fremmer afslapning og søvn. Begræns tilsat sukker ved at undgå varianter med smag.

8. Havregrød

En halv kop tør havre i mikroovnen med en kop mælk eller nøddemælk giver en energigivende, fiberrig snack ved sengetid. Fuldkornene giver varig energi natten over, mens det naturlige tryptofan får kroppen til at slappe af og gøre den klar til at sove.

Top dine havregryn med frugt, og drys med kanel for at få ekstra kulhydrater, der hjælper med at transportere tryptofan til hjernen.

9. Kirsebærtomater og mozzarella

Cherrytomater parret med mozzarellaperler er en enkel, velsmagende snack om aftenen. Proteinet fra osten kombineret med vitaminerne fra tomaterne giver næringsrigt brændstof til at holde forbrændingen i gang.

Tryptofanet i osten får kroppen til at slappe af og forbedrer søvneffektiviteten, så du forbrænder mere fedt i løbet af natten.

10. Kamille-te

En varm kop kamillete før sengetid hjælper med at få kroppen til at slappe af og forberede den på søvnen. Kamille indeholder apigeninforbindelser, der binder sig til GABA-receptorer i hjernen og reducerer stress, angst og søvnløshed.

Kamilleteens afslappende virkning gør, at din krop forbrænder mere fedt i løbet af natten. Undgå at tilsætte sukker til din te for at forhindre potentiel vægtøgning.

Tips til natmad og vægttab

For at få mest muligt ud af disse natlige snacks til vægttab:

 • Spis din snack ca. 30 minutter før sengetid - det giver nok tid til fordøjelsen, så du ikke går i seng med en alt for fuld mave.
 • Hold dig til omkring 200 kalorier - det giver lige nok brændstof til at komme igennem natten uden at føre til vægtøgning.
 • Kombiner komplekse kulhydrater med protein og fibre - denne formel giver stabil energi og holder dig mæt.
 • Undgå sukkerholdige, stegte eller forarbejdede fødevarer - de kan øge blodsukkeret og sænke stofskiftet med hormoner.
 • Drik et glas vand - at holde sig hydreret forhindrer falske sultsignaler.
 • Børst tænder bagefter - det forhindrer, at du snacker mere, fordi munden føles ren.
 • Opbevar sunde snacks ved natbordet - Hvis du har de bedstesnacks inden for rækkevidde, slipper du for at gå i køkkenet om natten.

Det er værd at tage med: Spis disse sunde snacks før sengetid for at tabe dig

Nøglen til at tabe sig er at undgå sultfornemmelser og cravings sent om aftenen. De rigtige næringsrige snacks, der indeholder protein, fibre og tryptofan, kan booste fedtforbrændingen natten over.

De bedste valgmuligheder er græsk yoghurt, hytteost, mandler, hummus, kalkunruller, proteinshakes, havregryn og te.

Hold dig til omkring 200 kalorier, og giv dig god tid til at fordøje, inden du lægger dig til at sove.

Disse ideer til natmad hjælper med at kontrollere sulten, forbedre søvnkvaliteten, balancere blodsukkeret og booste dit stofskifte, så du kan tabe dig, mens du sover.

Kan det hjælpe dig med at tabe dig at spise før sengetid?

At spise visse snacks inden sengetid kan faktisk hjælpe med vægttab. Ved at vælge sunde aftensnacks med få kalorier og et højt proteinindhold kan du holde dig mæt hele natten og øge dit stofskifte, mens du sover.

Hvad er nogle sunde snacks, man kan spise ved sengetid for at tabe sig?

Nogle sunde snacks ved sengetid, som kan hjælpe med vægttab, er hytteost, mandler, græsk yoghurt og proteinshakes. Disse snacks har et lavt kalorieindhold, et højt proteinindhold og kan hjælpe dig med at føle dig mæt og tilfreds hele natten.

Er det dårligt at gå sulten i seng, hvis man prøver at tabe sig?

At gå sulten i seng er ikke nødvendigvis godt for vægttabet. Det kan føre til trang til mad ved midnat og potentielt overspisning næste dag. Det er bedre at vælge en sund aftensnack, der giver mæthed hele natten uden at tilføje unødvendige kalorier.

Kan spisning før sengetid påvirke søvnkvaliteten?

At spise et tungt måltid lige før sengetid kan påvirke søvnkvaliteten og fordøjelsen. Det er bedst at undgå at spise store måltider tæt på sengetid for at sikre en god nats søvn.

Er proteinshakes en god snack inden sengetid?

Ja, proteinshakes er en god snack at spise inden sengetid. De har et lavt kalorieindhold, et højt proteinindhold og kan hjælpe dig med at opbygge muskler, mens du sover. Bare sørg for at vælge en proteinshake med et lavt indhold af sukker og fedt.

Kan det at spise sent om aftenen føre til vægtøgning?

At spise sent om aftenen kan potentielt føre til vægtøgning, hvis du spiser mad med mange kalorier eller overskrider dit daglige kalorieindtag. Det er vigtigt at vælge sunde snacks, der har et lavt kalorieindhold og giver ernæringsmæssige fordele.

Hvad er nogle sunde aftensnacks, der kan stille sulten?

Nogle sunde aftensnacks, der kan stille sulten, er hytteost, græsk yoghurt, mandler og frugt i skiver. Disse snacks har et lavt kalorieindhold og indeholder vigtige næringsstoffer til din krop.

Hvor mange kalorier bør en natmad indeholde?

Et mellemmåltid ved sengetid bør indeholde omkring 100-200 kalorier. Det giver mulighed for en mættende snack uden at indtage for mange kalorier inden sengetid.

Kan man forbrænde kalorier ved at spise protein før sengetid?

Indtagelse af protein før sengetid kan være med til at øge dit stofskifte og forbrænde kalorier, mens du sover. Protein kræver mere energi at fordøje, hvilket kan bidrage til kalorieforbrændingen.

Er det bedre at undgå at spise før sengetid for at tabe sig?

Det er ikke nødvendigt at undgå at spise før sengetid for at tabe sig. Hvis du vælger de rigtige snacks med et lavt kalorieindhold og et højt proteinindhold, kan det faktisk hjælpe dig med at tabe dig ved at holde dig mæt, øge stofskiftet og forhindre trang til mad sent om aftenen.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktfinder