Den bedste måde at forbrænde 500 kalorier på ved at gå

Published:

Gåture er en af de enkleste, men mest effektive motionsformer, når det gælder om at forbrænde kalorier. Med lidt planlægning og et rask tempo kan du brænde op til 500 kalorier eller mere af på bare én gang!

I denne detaljerede guide får du svar på alle de vigtigste spørgsmål om at forbrænde 500 kalorier ved at gå:

 • Hvor mange kalorier kan du realistisk set forbrænde pr. times gang?
 • Hvilken ganghastighed og intensitet er nødvendig for at nå målet på 500 kalorier?
 • Hvor mange skridt skal man gå hver dag for at forbrænde 500 kalorier ved at gå?
 • Præcis hvor længe og hvor langt skal man gå for at forbrænde 500 kalorier?
 • Hvilke teknikker og tips vil maksimere din kalorieforbrænding, når du går?

Gang er en motionsform med lav belastning, som er perfekt til næsten alle fitnessniveauer. Lad os se på tallene, så du kan begynde at smide op til 500 kalorier pr. gang og nå dine vægttabsmål ved at gå!

Den bedste måde at forbrænde 500 kalorier på ved at gå

Beregning af forbrændte kalorier pr. times gang

Den vigtigste faktor for kalorieforbrændingen ved gang er den intensitet og hastighed, man går med. Her kan du se, hvor mange kalorier folk med forskellig vægt typisk forbrænder ved forskellige ganghastigheder:

 • Spadserer afslappet med 2 km/t: Person på 150 lb - 57 kalorier; person på 200 lb - 76 kalorier; person på 250 lb - 95 kalorier
 • Moderat tempo på 3 km/t: Person på 150 lb - 170 kalorier; person på 200 lb - 227 kalorier; person på 250 lb - 283 kalorier
 • Rask gang ved 4 km/t: Person på 150 lb - 226 kalorier; person på 200 lb - 303 kalorier; person på 250 lb - 379 kalorier
 • Rask/jog ved 5 km/t: Person på 150 lb - 282 kalorier; person på 200 lb - 379 kalorier; person på 250 lb - 474 kalorier

Som du kan se, forbrænder man eksponentielt flere kalorier i timen ved at gå hurtigere. Det præcise tal afhænger af din kropsvægt og dit anstrengelsesniveau. Men generelt kræver en forbrænding på 500 kalorier i timen et rask tempo på mindst 4-4,5 mph for de fleste gående.

Tungere gængere på omkring 250 kg kan forbrænde 500 kalorier i et lidt langsommere tempo, mens lettere gængere skal op på 5 km/t eller derover for at nå de 500 kalorier i timen.

Antal skridt om dagen for at forbrænde 500 kalorier

Ud over at gå hurtigt i længere perioder kan du også sigte efter et bestemt antal skridt om dagen for at forbrænde 500 kalorier ved at gå.

Antallet af skridt varierer betydeligt afhængigt af kropsvægten. Her er et skøn over, hvor mange skridt om dagen der skal til for at forbrænde 500 kalorier for personer med forskellig vægt:

 • For en person på 150 kg: 11.000-12.500 skridt
 • For en person på 100 kg: 9.000-10.000 skridt
 • For en person på 250 kg: 7.500-8.500 trin

Det nøjagtige antal skridt for at forbrænde 500 kalorier afhænger også af intensiteten af disse skridt. Bredere, hurtigere skridt vil give en bedre kalorieforbrænding end kortere, langsommere skridt. Gå efter hurtige, aerobe skridt med fokus på god kropsholdning og pumpende arme.

Mål for gåtempo for at forbrænde 500 kalorier på 60 minutter

Så hvor hurtigt skal man egentlig gå for at forbrænde cirka 500 kalorier på en 60 minutters session?

De fleste, der går, skal gå i et tempo på 3,5 til 4 miles i timen for at nå en kalorieforbrænding på 500 kalorier.

Her er en opdeling efter vægt:

 • Hvis en person på 150 kg går med 3,5 mph, forbrænder han ca. 525 kalorier i timen.
 • En person, der vejer 100 kg, skal gå ca. 3,75 km/t for at forbrænde 500 kalorier på 60 minutter.
 • En rollator på 100 kg bør sigte efter 3,5 mph.
 • Tungere gængere på omkring 250 kg kan forbrænde 500 kalorier ved en hastighed på op mod 3 km/t.

Ideelt set skal du investere i et fitness-ur, der giver kalorieforbrændingsdata i realtid baseret på din puls og bevægelse. Eller du kan bruge kortlægningsapps til at spore din ganghastighed over bestemte afstande.

Hvis du går for langsomt, kan det virkelig reducere dit kalorieforbrug. Hvis man kun går 3 km/t, vil en gående på 155 kg kun forbrænde omkring 300 kalorier på en time.

Tips til at gå hurtigere:

 • Power walk ved at pumpe armene frem og tilbage
 • Tag kortere, hurtigere skridt
 • Gå med god kropsholdning - læn dig ikke forover
 • Lyt til upbeat musik ved 130-180 BPM
 • Tag regelmæssige intervaller i rask tempo
 • Varm op først, og gå så hurtigere
 • Fokuser på at tage hele skridt fra hæl til tå

Med øvelse vil du opbygge udholdenhed til at gå i et tempo med 500 kalorier i 60 minutter eller længere. Hvis du blander dine gåruter og træningspas, undgår du monotoni.

Hvor lang tid tager det at forbrænde 500 kalorier?

Lad os sige, at dit mål specifikt er at forbrænde 500 kalorier på én gang - hvor lang tid skal du så gå baseret på dit tempo?

Hvis man går i et moderat tempo på 3 km/t, som de fleste begyndere kan holde til, vil det tage ca. 75 minutter at forbrænde 500 kalorier.

Hvis man går i et rask tempo på 3,5 mph, kan en person på 155 kg forbrænde 500 kalorier på omkring 60 minutter.

Og ved et meget hurtigt tempo på 4 km/t kan den samme gående forbrænde 500 kalorier på bare 50 minutters gang!

Husk på, at disse tal kun er estimater. Den faktiske tid, det tager at forbrænde 500 kalorier, kan variere afhængigt af den gående persons vægt, terræn, hældning og generelle anstrengelsesniveau. Men at bruge tidsmål kan hjælpe med at motivere dig til at holde et rask 500-kalorietempo.

Gå-tips til at maksimere kalorieforbrændingen

Hvis dit mål er at maksimere kalorie- og fedtforbrændingen med din gangtræning, er her nogle vigtige strategier til at forbrænde endnu flere kalorier:

1. Gå påen skråning - At gå op ad bakker eller op ad trapper giver modstand, som øger kalorieforbrændingen betydeligt sammenlignet med at gå på flad grund. Selv små bakker og viadukter på din rute kan gøre en forskel.

2. Tilføj intervaller - Hvis du indarbejder korte 1-3 minutters intervaller med rask gang eller jogging i løbet af din almindelige gåtur, kan det øge det samlede kalorieforbrug dramatisk.

3. Pump kraftigt med armene - Når du virkelig kører armene frem og tilbage, aktiveres overkroppens muskler, og det hjælper dig med at gå hurtigere og længere.

4. Brug en vægtvest - Hvis du tilføjer bare 10-20 kg ekstra vægt med en vægtvest, kan du øge kalorieforbrændingen uden ekstra belastning af dine led.

5. Lyt til upbeat musik - Det har vist sig, at sange med 130-180 BPM øger ganghastigheden og gør det lettere at gå hurtigt.

6. Gå længere distancer - Byg gradvist op til at gå i 45-90 minutter for at forbrænde flere kalorier hver gang.

7. Rekrutter en træningsmakker - At have en makker at gå med kan være med til at motivere dig til at gå længere og hurtigere.

8. Tag tid på dig selv - Brug et stopur til at gå hurtigere eller længere end din tidligere personlige rekord, og det kan give en god kalorieforbrænding.

9. Hold dig hydreret - Sørg for at drikke masser af vand før og under lange gåture for at opretholde energiniveauet. Dehydrering forårsager træthed.

10. Overvåg din statistik - Brug et fitness-ur eller en app til at følge dit tempo, din puls, din distance og dine kalorier. Disse data kan inspirere dig til at blive ved med at forbedre dig.

Ved at kombinere så mange af disse forbedrede gangstrategier som muligt, kan du opnå en langt bedre kalorieforbrænding end ved blot at gå en tur. Eksperimentér for at finde ud af, hvilke teknikker der fungerer bedst for dig.

Det vigtigste at tage med, når man går for at forbrænde 500 kalorier

Her er de vigtigste punkter at huske på, når det gælder om at få en god kalorieforbrænding på 500 kalorier ved at gå:

 • For de fleste mennesker skal man gå i et rask tempo på 3,5-4 km/t eller hurtigere for at forbrænde 500 kalorier pr. times gang.
 • Overvåg dit tempo ved hjælp af smartphone-apps eller bærbare enheder for at holde dig på sporet.
 • Forvent at gå i op til 75 minutter, hvis du går i et mere moderat tempo på 3 km/t for at forbrænde 500 kalorier.
 • Tag mindst 9.000-12.000 skridt om dagen (afhængigt af kropsvægt) for at forbrænde 500 kalorier alene ved at gå.
 • Indarbejd kalorieboostende strategier som intervaller, bakker, armbevægelser og længere distancer.
 • Konsistens er nøglen - gå hurtigt 4-5 dage om ugen for at opnå et vedvarende vægttab.

Hvis man forbrænder bare 100 ekstra kalorier om dagen ved at gå, kan det bidrage til, at man taber 5 kg i løbet af et år. Så forestil dig mulighederne, hvis du konsekvent kan forbrænde 500 ekstra kalorier flere dage om ugen!

At gå er virkelig en af de mest enkle og tilgængelige former for motion for folk på alle fitnessniveauer. Hvis du optimerer din gangtræning, så du forbrænder flere kalorier, kommer du i bedre form, mens du taber uønsket vægt.

Gør dine gåture hurtigere og mere udfordrende. Registrer dit tempo, din puls, distance og tid. Og overvåg dine resultater i form af tabte centimeter og vægt. At forbrænde 500 kalorier ved at gå er et opnåeligt springbræt til et bedre helbred.

Hvor mange kalorier kan du forbrænde ved at gå?

Antallet af kalorier, du forbrænder ved at gå, afhænger af forskellige faktorer som din vægt, gåhastighed og den tilbagelagte distance. I gennemsnit kan du forbrænde omkring 100 kalorier pr. kilometer, du går.

Kan du forbrænde 500 kalorier ved at gå?

Ja, du kan forbrænde 500 kalorier ved at gå. For at opnå dette skal du gå i et rask tempo på omkring 5 km i timen i en periode på ca. 90 minutter.

Hvordan kan gang hjælpe dig med at forbrænde 500 kalorier om dagen?

Gang kan hjælpe dig med at forbrænde 500 kalorier om dagen ved at indarbejde det i din daglige rutine. Ved at gå i et moderat tempo i ca. 90 minutter kan du opnå denne kalorieforbrænding og hjælpe med vægttab.

Hjælper det at gå 5000 skridt om dagen dig med at forbrænde 500 kalorier?

At gå 5000 skridt om dagen kan helt sikkert hjælpe dig med at forbrænde kalorier, men det er ikke nødvendigvis nok til at forbrænde præcis 500 kalorier. Antallet af forbrændte kalorier afhænger af forskellige faktorer, så det er altid godt at sigte efter et højere antal skridt eller længere varighed for at øge kalorieforbrændingen.

Hvordan kan jeg forbrænde flest kalorier ved at gå?

For at forbrænde flest kalorier, mens du går, kan du øge din ganghastighed eller indarbejde stigninger eller bakker i din gangrute. At gå i et hurtigere tempo eller på en skråning kan aktivere flere muskler og føre til øget kalorieforbrænding.

Hvor mange kalorier forbrænder du ved at gå 5 km i timen?

At gå i et tempo på 5 km i timen kan hjælpe dig med at forbrænde ca. 300-400 kalorier i timen, afhængigt af din vægt og andre individuelle faktorer.

Forbrænder man 500 kalorier ved at gå med 4 km/t?

At gå i et tempo på 6 km i timen kan hjælpe dig med at forbrænde ca. 400-500 kalorier i timen, afhængigt af faktorer som din vægt og din gå-effektivitet.

Er gåture en god måde at tabe sig på?

Ja, gang er en god måde at tabe sig på. Det er en motionsform med lav belastning, som nemt kan indarbejdes i ens daglige rutine. Ved at forbrænde kalorier ved at gå og opretholde et kalorieunderskud, kan du opnå vægttab.

Forbrænder du den samme mængde kalorier ved at gå eller løbe den samme distance?

Nej, gang og løb forbrænder kalorier i forskellige tempi. Løb forbrænder generelt flere kalorier pr. kilometer sammenlignet med gang. Den nøjagtige kalorieforbrænding afhænger dog af faktorer som hastighed, vægt og individuelt fitnessniveau.

Hvor mange kalorier kan du forbrænde ved at gå en hel dag?

Antallet af forbrændte kalorier, når man går en hel dag, kan variere meget afhængigt af turens varighed, hastighed, vægt og andre faktorer. I gennemsnit kan man forbrænde omkring 2000-2500 kalorier eller mere ved at gå en hel dag.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktfinder