Enkle tips til afstresning for travle mødre.

Published:

Virker det, som om der aldrig er tid nok i løbet af dagen som en travl mor? Mellem at gøre børnene klar til skole, løbe ærinder, lave mad og jonglere med arbejde, er det let at opbygge stress. Det kan virke umuligt at finde tid til sig selv, men egenomsorg er så vigtigt. Stresslindring er ikke egoistisk - det hjælper dig med at blive en bedre mor!

Her er nogle af mine foretrukne nemme måder for travle mødre at slappe af og stresse af, når livet bliver hektisk. Selv om det kun er i et par minutter, kan disse tips hjælpe dig med at holde hovedet koldt, sænke stressniveauet og lade op.

Enkle tips til afstresning for travle mødre.

Hvorfor er afstresning vigtigt for travle mødre?

Livet er travlt for mødre! Som en travl mor ved jeg, hvor svært det kan være at jonglere med at tage sig af små børn, styre en husholdning og forsøge at få noget arbejde fra hånden også. Det virker ofte, som om der ikke er tid tilbage til dig selv. Men det er afgørende at tage sig tid til at stresse af.

Her er et par vigtige grunde til, at travle mødre skal tage sig tid til at slappe af:

 • Dit helbred: Kronisk stress tærer på dit fysiske og mentale helbred. At finde måder at afstresse på hjælper med at modvirke det.
 • Dine børn: At være mindre stresset gør dig til en mere tålmodig og engageret forælder. Stresslindring hjælper dig med at være fuldt til stede.
 • Dit ægteskab: Kvalitetstid med din partner reducerer stress og bringer jer tættere sammen.
 • Din sunde fornuft: Du har brug for en pause nogle gange! Stressaflastning hjælper dig med at lade op.

Hvis du først tager dig af dig selv, kan du bedre tage dig af din familie. Du skal ikke have dårlig samvittighed over at tage dig tid til dig selv - dit generelle helbred og din evne til at håndtere stress påvirker dine børn.

10 nemme måder, travle mødre kan afstresse på

Selv med et tætpakket skema er der nemme måder, hvorpå travle mødre kan reducere stress hver dag. Prøv at integrere nogle af disse hurtige tips til at reducere stress i din almindelige rutine:

1. Gå en tur

En af de nemmeste måder at afhjælpe stress på er at bevæge sig! En rask gåtur med barnevognen eller bæreselen hjælper med at reducere angst og booste endorfinerne. Hvis du kan, så kom ud i naturen for at få et ekstra humørboost. Men selv en hurtig tur rundt i indkøbscentret eller i nabolaget kan afstresse.

2. Nyd "mig-tid"

Sæt lidt tid af til dig selv i din daglige rutine - selv 10-15 minutter gør en forskel. Brug den til at læse, meditere, skrive dagbog eller gøre noget andet, der får dig til at slappe af. Denne uafbrudte "mig-tid" giver dig mulighed for at lade op.

3. Prøv en hurtig meditation

Meditation gør underværker, når det gælder om at lindre stress. Luk øjnene, tøm sindet, og fokuser på dyb vejrtrækning i bare 5-10 minutter, når du har brug for en pause. Denne mindfulness-øvelse får dig til at føle dig forfrisket.

4. Tag et boblebad

Forkæl dig selv med et afslappende, varmt boblebad, når børnene sover. Det er en af mine yndlingsmåder at slappe af på! Tilsæt lidt Epsom-salt for at lindre ømme muskler og æteriske olier for aromaterapiens skyld.

5. Fortab dig i en bog

Læsning er en fantastisk transportabel afstresser. Tag en bog med i tasken til venteværelset eller børnenes aktiviteter. Flygt ind i dens sider, når du har brug for en mental pause, selv om det kun er i et par minutter, mens de leger.

6. Grin højt

Latter er virkelig god medicin! Se en sjov serie eller film, som helt sikkert får dig til at fnise. At slå sig løs og grine er med til at frigive endorfiner, der afhjælper stress.

7. Skru op for musikken

At lytte til din yndlingsmusik er en nem måde at forbedre dit humør på med det samme. Lav spillelister, der giver dig lyst til at synge og danse! Melodier, som du synes er afslappende, kan også sænke angsten.

8. Gå udenfor

Nyd lidt solskin! Selv et par minutter udenfor kan gøre underværker for dit humør. Tag børnene med i parken, gå en tur, eller gå bare udenfor for at indånde den friske luft og rense tankerne.

9. Forkæl dig selv

Gør noget for dig selv, som du elsker! Uanset om det er massage, en cykeltur, neglelak eller en god bog - tag dig tid til dig selv. Det er utroligt, hvordan hobbyer og aktiviteter, du nyder, kan lindre stress.

10. Bed din partner om hjælp

Prøv ikke at gøre det hele selv, supermor! Hvis du beder din ægtefælle om at tage sig af sengetid, lave aftensmad eller tage sig af børnene for en stund, får du tid til dig selv. Lad dem hjælpe, så du kan stresse af.

Det er nemme og effektive måder, hvorpå travle mødre kan bruge et par minutter hver dag på at slappe af og lade op, når stressen begynder at hobe sig op. Selv hurtige stresslindrende midler hjælper dig med at føle dig roligere, fokuseret og mere energisk. Glem ikke at passe på dig selv!

Skab en stressaflastende rutine

For at gøre stressaflastning til en fast vane, kan du prøve at bygge det ind i din daglige rutine. Integrer aktiviteter, der hjælper dig med at stresse af, så de bliver helt naturlige. Her er nogle ideer:

 • Start din morgen med 10 minutters meditation eller stille tid for dig selv.
 • Gå en hurtig tur udenfor med barnevognen, når du har afleveret den.
 • Lyt til en podcast eller beroligende musik under opgaven.
 • Lav et par minutters åndedrætsøvelser eller yogastillinger, når du vågner, og før du går i seng.
 • Læs et kapitel af din bog, mens børnene er beskæftiget eller sover.
 • Tag 5 minutter til en kop te, når de sover.
 • Tag et dejligt bad efter sengetid.
 • Kæl med din partner og se en serie, når børnene er lagt.

Når du bevidst planlægger hurtig afstresning som denne, er det mere sandsynligt, at du får det til at ske på trods af travlheden i moderlivet. Du har styr på det!

Bedste metoder til stresshåndtering som travl mor

Ud over hurtige stressdæmpende aktiviteter er der nogle overordnede bedste praksisser, der kan hjælpe travle mødre med at håndtere stress:

 • Tag digtid til egenomsorg hver dag, selv om det kun er 10 minutter. Du skal ikke have dårlig samvittighed over at tage dig tid til dig selv!
 • Kom ikontakt med andre mødre for at få solidaritet og støtte. Uanset om det er personligt eller online, hjælper fællesskab.
 • Sæt grænser for arbejde og familieansvar, når du har brug for en pause. Lær at sige nej.
 • Få tilstrækkelig søvn. Lettere sagt end gjort, men afgørende for at fungere optimalt!
 • Spis en afbalanceret kost med masser af proteinholdige fødevarer og grøntsager. God ernæring er lig med mindre stress.
 • Dyrkregelmæssig motion, også selv om det bare er en gåtur med barnevognen. Bevægelse booster endorfinerne.
 • Giv dig selv nåde. Vær sød ved dig selv, og lad nogle ting glide. Perfektionisme fører til stress!
 • Bed om hjælp fra din partner, familie, venner, eller overvej at ansætte hjælp. Du behøver ikke at gøre det hele alene.
 • Få tid til at have det sjovt! Lav aktiviteter, du kan lide, som ikke har noget at gøre med at være mor. Latter afhjælper stress.
 • Overvej rådgivning eller terapi, hvis stressen føles uhåndterlig. Det er ingen skam at søge professionel hjælp.
 • Træk vejret! Når du begynder at føle dig overvældet, så tag nogle dybe indåndinger. Træk vejret ind og pust stressen ud.

Ved at prioritere afstresning og egenomsorg kan du blive den bedste mor, du kan være. Du har styr på det!

Hvornår skal man søge ekstra hjælp til stresshåndtering?

De fleste mødre håndterer en del stress som en del af jobbet. Men hvis vedvarende stress påvirker din dagligdag og dit følelsesmæssige velbefindende, kan det være på tide at søge ekstra hjælp. Overvej at kontakte din læge eller en psykolog, hvis:

 • Du føler dig ængstelig, irritabel eller deprimeret dagligt.
 • Stress forårsager fysiske symptomer som hovedpine, maveproblemer, kropssmerter osv.
 • Du er afhængig af usunde coping-mekanismer som overspisning, druk eller isolation.
 • Stress lægger pres på dine relationer
 • Du har svært ved at tage dig af dine børn eller udføre daglige opgaver
 • Stressreducerende teknikker ser ikke ud til at gøre en forskel

Det er ingen skam at have brug for ekstra støtte - moderskabet er hårdt! Rådgivning giver et sikkert rum til at tale om problemerne. Medicin kan også være en hjælp i nogle tilfælde. Hvis du prioriterer din mentale sundhed, kan du være dit bedste jeg.

Afstressende aktiviteter for mødre efter personlighedstype

Forskellige afslapningsteknikker passer til forskellige mødres personligheder. Tænk over, hvilke typer aktiviteter der appellerer mest til dig:

Hvis du er kreativ: Håndarbejde, malebøger for voksne, spille musik, fotografering

Hvis du er aktiv: Træningstimer, udendørs aktiviteter, sport som familie

Hvis du er indadvendt: Læsning, boblebade, meditation

Hvis du er ekstrovert: Kaffedates, mødregrupper, pigeaftener i byen

Hvis du er intellektuel: Podcasts, lydbøger, at skrive dagbog.

Hvis du er spirituel: Yoga, bøn, at tilbringe tid i naturen.

Hvis du er praktisk anlagt: Madlavning, bagning, havearbejde

Hvis du er traditionel: Mødregrupper, legegrupper med børn

Prøv at indarbejde to til tre af dine yndlingsaktiviteter i din rutine hver uge. At skræddersy din stressaflastning til din personlighed gør den mere bæredygtig.

Tjekliste til daglig stressaflastning for travle mødre

Her er en nyttig daglig tjekliste over hurtige stressreducerende aktiviteter, som travle mødre kan integrere for at hjælpe med at forblive afslappede og fokuserede:

 • Gå en tur på 10 minutter
 • Planlæg 5-10 minutters "mig-tid"
 • Lav en kort meditation eller vejrtrækningsøvelse
 • Lyt til afslappende eller optimistisk musik
 • Tag et boblebad (hvis børnene tillader det!)
 • Læs et kapitel af din bog
 • Gå udenfor i et par minutter
 • Tag dig tid til en hobby, du holder af
 • Bed din partner om at dække børnene i 20 min.
 • Nyd en sund snack eller en kop te
 • Øv dig i taknemmelighed - skriv 3 ting ned, du er taknemmelig for.

Selv hvis du kun kan krydse et par ting af hver dag, tæller de minutters afslapning op. Glem ikke også at vise dig selv lidt nåde, supermama. Moderskabet er en smuk velsignelse, men det er bestemt ikke let. Vær sød ved dig selv. Du gør det godt!

Sammenfatning: Enkle måder travle mødre kan stresse af på

 • Skab små lommer af tid i din daglige rutine til hurtig afstresning. Selv 10 minutter hjælper!
 • Gå en tur, nyd at være alene, meditér, tag et bad, læs en bog, grin højt.

  Q: Hvad er nogle enkle tips til stresslindring for travle mødre?

  A: Nogle enkle tips til stresslindring for travle mødre inkluderer at praktisere mindfulness, tage et boblebad, grine med venner og prøve online terapi.

  Q: Hvordan kan mindfulness hjælpe med at reducere stress?

  A: Mindfulness er en praksis, der involverer at fokusere sin opmærksomhed på nuet. Ved at praktisere mindfulness kan travle mødre blive mere opmærksomme på deres tanker og følelser og bedre håndtere stress og angst.

  Q: Hvordan kan et boblebad hjælpe med at lindre stress?

  A: At tage et boblebad kan være en afslappende og beroligende oplevelse for travle mødre. Det varme vand og de behagelige dufte kan hjælpe med at berolige sind og krop, reducere stress og fremme afslapning.

  Q: Er latter godt til at lindre stress?

  A: Ja, latter er godt til at afhjælpe stress. Latter frigiver endorfiner, som er kroppens naturlige velbehagskemikalier. Det kan også være med til at reducere niveauet af stresshormoner i kroppen, hvilket fører til en følelse af afslapning og velvære.

  Q: Er der nogen online terapimuligheder for stressede mødre?

  A: Ja, der findes online-terapi til stressede mødre. Onlineterapi giver dig adgang til professionel hjælp fra dit eget hjem, hvilket gør det nemt for travle mødre at søge støtte og vejledning.

  Q: Hvordan kan travle mødre indarbejde afslapning i deres daglige rutine?

  A: Travle mødre kan indarbejde afslapning i deres daglige rutine ved at finde små lommer af tid til at forkæle sig selv med aktiviteter, der hjælper med at reducere stress. Det kan være at tage et par minutter til at nyde en grøn te-latte, lave dybe vejrtrækningsøvelser eller dyrke en hobby, der giver glæde.

  Q: Hvad er nogle måder at genoplade batterierne på som en travl mor?

  A: Nogle måder at genoplade batterierne på som travl mor er at dyrke regelmæssig motion, tilbringe tid med venner eller dem, man holder af, praktisere selvplejeaktiviteter som at få massage eller læse en bog og prioritere tid til dig selv.

  Q: Hvordan kan travle mødre finde mindst 30 minutter til sig selv?

  A: At finde mindst 30 minutter til sig selv som travl mor kan være en udfordring, men det er vigtigt for dit velbefindende. Du kan prøve at stå op 30 minutter tidligere, bede om hjælp fra din partner eller familiemedlemmer eller uddelegere nogle opgaver for at frigøre din tid.

  Q: Hvad er nogle tips til arbejdende mødre for at reducere stress?

  A: Nogle tips til arbejdende mødre til at reducere stress omfatter at sætte grænser mellem arbejde og familieliv, praktisere effektiv tidsstyring, outsource opgaver, når det er muligt, og tage sig tid til selvplejeaktiviteter.

  Q: Hvordan kan hjemmegående mødre passe på deres mentale sundhed?

  A: Hjemmegående mødre kan tage vare på deres mentale sundhed ved at finde et støttenetværk af andre mødre, dyrke regelmæssig fysisk aktivitet, praktisere mindfulness eller meditation og søge professionel hjælp, hvis det er nødvendigt.

 • Gå udenfor, lyt til musik, lav hobbyer, du kan lide, bed om hjælp fra din partner.
 • Lav en bevidst tidsplan, der integrerer stressdæmpende midler i hver dag.
 • Håndter stress ved at gøre egenomsorg til en prioritet, ikke en luksus! Du skal ikke have dårlig samvittighed.
 • Skræddersy afslapningsteknikker, der passer til din personlighed, så de bliver bæredygtige.
 • Søg professionel hjælp hos din læge eller en terapeut, hvis stressen føles overvældende.
 • Giv dig selv nåde. Du gør et fantastisk stykke arbejde, mor! Tag dig tid til dig selv.

At være en travl mor er et puslespil, men at tage sig tid til stresshåndtering gavner dig og hele din familie. Prøv nogle af disse nemme tips til at slappe af og nulstille, når mor-stressen rammer. Du har styr på det! Træk vejret, lad op, og pas godt på dig selv.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktfinder