Seneste nyt | Page 58

  • Sænker CoQ10 blodsukkeret?

    September 9, 2023

    Forskning viser, at CoQ10-tilskud kan hjælpe med at sænke blodsukkerniveauet hos personer med diabetes. Ved at øge insulinproduktionen, forbedre insulinfølsomheden, mindske inflammation og øge den cellulære energi giver CoQ10 beskedne, men meningsfulde reduktioner i A1c og fastende glukose.

  • Kan CoQ10 vende fedtlever?

    September 9, 2023

    Fedtleversygdom rammer millioner af mennesker på verdensplan. Coenzym Q10 er en antioxidant, der viser lovende resultater i behandlingen af fedtlever. Ved at reducere oxidativt stress, inflammation og fibrose kan CoQ10 hjælpe med at vende fedtophobningen i levercellerne. Tidlig forskning tyder på, at kosttilskud kan forbedre vigtige sygdomsmarkører, især når det kombineres med livsstilsændringer.

  • Hvad siger hjertelæger om CoQ10?

    September 9, 2023

    Kardiologer anbefaler bredt CoQ10 til at støtte hjertesundheden. Undersøgelser viser, at det forbedrer symptomer og funktion hos patienter med hjertesvigt. Det beskytter også mod bivirkninger ved statiner. Store kardiologigrupper er enige om, at CoQ10 er sikkert og potentielt gavnligt for visse grupper, selvom der stadig er behov for mere forskning.

  • Øger CoQ10 kaliumindholdet?

    September 9, 2023

    CoQ10 er et populært antioxidanttilskud, men kan det øge kaliumniveauet? Kliniske studier viser, at CoQ10 ikke øger kaliumindholdet i blodet væsentligt ved typiske doser. Folk på medicin, der påvirker kalium, bør dog være forsigtige. CoQ10 synes at være veltolereret af de fleste, men personer med nyreproblemer bør overvåge niveauet.

  • Gør CoQ10 dig stærkere?

    September 9, 2023

    Coenzym Q10 (CoQ10) er en antioxidant, der kan give styrkefordele ved at forbedre energiproduktionen, reducere inflammation og forbedre mitokondriefunktionen. Men understøtter forskningen CoQ10-tilskud for øget kraftudfoldelse? Lær, hvad videnskaben siger om CoQ10 til muskelpræstation.

  • Er CoQ10 godt for diabetes?

    September 8, 2023

    Tidlig forskning tyder på, at antioxidanten CoQ10 kan hjælpe med at håndtere diabetes ved at forbedre insulinudskillelsen, insulinfølsomheden og blodsukkerreguleringen. Der er dog stadig brug for større undersøgelser for at bekræfte fordelene. Doser på mellem 100-200 mg om dagen ser ud til at være de sikreste og mest effektive baseret på kliniske forsøg. Dem med mangel kan se større forbedringer.

  • Er CoQ10 hårdt for nyrerne?

    September 8, 2023

    De første beviser tyder på, at CoQ10-tilskud ikke ser ud til at skade nyrefunktionen eller i sig selv være "hårdt for nyrerne", når det tages i de anbefalede doser. Faktisk viser nogle undersøgelser, at CoQ10 kan give antioxidante og antiinflammatoriske fordele for personer med mild til moderat kronisk nyresygdom. De, der er i dialyse, bør dog være forsigtige og konsultere en nefrolog.

  • Hvem bør ikke bruge CoQ10?

    September 8, 2023

    Selv om tilskuddet CoQ10 generelt er sikkert for de fleste voksne, er der nogle forholdsregler og personer, som bør undgå det uden lægelig vejledning. Disse omfatter børn, gravide kvinder, personer med blødningsforstyrrelser, diabetes, lever- og nyresygdomme og modtagere af organtransplantationer. CoQ10 kan også interagere med visse former for medicin, f.eks. blodfortyndende midler.

Produktfinder