Seneste nyt | Page 31

  • Har en kvinde eller en mand en længere sexlyst?

    October 12, 2023

    Forskning viser, at mænd rapporterer hyppigere og mere intens seksuel lyst sammenlignet med kvinder. Denne forskel i sexlyst tilskrives hovedsageligt testosteron, som er til stede i meget højere niveauer hos mænd. Mandlige kønshormoner øger libidoen. Der er dog mange individuelle og sociale faktorer, der påvirker sexlysten, så nogle kvinder kan have en stærkere lyst end nogle mænd. Samlet set ser det dog ud til, at mænd har den højeste naturlige sexlyst af de to køn.

  • Hvorfor aftager sex i parforhold?

    October 12, 2023

    Når forholdet skrider frem, falder sex ofte, fordi spændingen ved det nye forsvinder. Livet bliver mere travlt, der opstår helbredsproblemer, forældrerollen tager over, og parrene bliver alt for fortrolige med hinandens kroppe og reaktioner. Sex ryger ned på prioriteringslisten. At genoplive lidenskaben kræver åben kommunikation, at man prøver nye aktiviteter sammen, at man tager sig af medicinske problemer og hele tiden plejer intimiteten på kreative måder.

  • Hvor ofte elsker 70-årige?

    October 12, 2023

    Mens sexlivet aftager med alderen, viser undersøgelser, at over halvdelen af de 70-årige stadig nyder aktiv intimitet. Normale fysiske forandringer kan tilpasses med åbenhed, kommunikation mellem partnere, lægehjælp og et fokus på følelsesmæssig nærhed. Med kompromiser og kreativitet kan sex forblive tilfredsstillende, til man er 70 år og længere. Nøglen er at acceptere forandringer, prioritere nydelse og kontakt og pleje jeres forhold.

  • I hvilken alder har mænd mest sex?

    October 12, 2023

    Forskning viser, at mænds sexlyst og aktivitet topper i de sene teenageår og de tidlige tyvere, hvor hormonniveauet og den seksuelle vitalitet er på sit højeste i hele livet. Seksuel lyst og hyppighed begynder langsomt at aftage i løbet af mandens 30'ere og 40'ere på grund af faldende testosteron, mere ansvar og helbredsproblemer. Men at opretholde seksuel aktivitet og intimitet i det omfang, det er muligt, giver fortsat fysiske og følelsesmæssige fordele for mænd, når de bliver ældre.

  • Hvor ofte bør et par have sex?

    October 11, 2023

    Forskning viser, at det gennemsnitlige ægtepar har sex ca. en gang om ugen, men der er ingen definitiv "rigtig" mængde. De vigtigste faktorer er åben kommunikation mellem partnerne om deres behov og at finde en frekvens, der tilfredsstiller dem begge. At være villig til at gå på kompromis og prioritere intimitet i travle perioder hjælper par med at opretholde et sundt sexliv.

  • Hvorfor har jeg ingen sexlyst?

    October 11, 2023

    En række faktorer, herunder hormoner, kroniske helbredsproblemer, receptpligtig medicin, dårligt kropsbillede, stress, depression, træthed, konflikter i parforholdet og mangel på intimitet, kan dæmpe den seksuelle lyst. Lav libido forbedres ofte gennem livsstilsændringer som bedre søvn, motion, ernæring, stresshåndtering og parrådgivning. Hvis selvhjælp er ineffektivt, kan læger tjekke hormoner, henvise til specialister og overveje medicin eller hormonbehandling i relevante tilfælde for at hjælpe med at genvinde tilfredsstillende sexlyst og intimitet.

  • I hvilken alder aftager sexlysten?

    October 11, 2023

    <Libido, eller sexlyst, har en tendens til at toppe i slutningen af teenageårene og i 20'erne, når hormonniveauet er optimalt. Derefter falder den gradvist med alderen på grund af faldende testosteron og østrogen. Men faktorer som kroniske helbredsproblemer, medicin, stress, dårligt kropsbillede og problemer i parforholdet bidrager også til faldende libido, især for kvinder i overgangsalderen og mænd over 60 år. Par kan dog opretholde tilfredsstillende intimitet gennem åben kommunikation, fleksibilitet og fokus på følelsesmæssig forbindelse.

  • Hvor ofte har singler sex?

    October 11, 2023

    Forskning viser, at enlige mænd har sex ca. 1,3 gange om ugen i 30'erne, hvilket falder til 0,6 gange ugentligt over 50. Enlige kvinder har i gennemsnit sex 0,5 gange om ugen i 30'erne og falder yderligere efter 40. Hyppigheden påvirkes af mange faktorer som helbred, holdninger til sex og muligheder. Par har sex meget mere regelmæssigt - omkring 1,5 gange om ugen. Selvom singler har mindre sex, kan de forbedre hyppigheden ved at gøre intimitet til en prioritet og minimere barrierer.

Produktfinder