Seneste nyt | Page 64

  • Hvordan optages omega-3 bedst?

    August 31, 2023

    Omega-3-fedtsyrer giver en lang række sundhedsmæssige fordele, men kun hvis de absorberes korrekt af kroppen. Absorption er en kompleks proces, der kræver fordøjelse af mavesyre, galde og bugspytkirtelenzymer for til sidst at transportere omega-3 over tarmvæggen og blive leveret i hele kroppen.

  • Kan lavt indhold af omega-3 forårsage hjernetåge?

    August 31, 2023

    Sammenfattende kan man sige, at selv om ingen undersøgelser direkte forbinder lav omega-3-status med subjektive følelser af hjernetåge, så er der betydelig evidens for, at omega-3-mangel forringer kognitionen på lignende måder. På grund af deres rolle i hjernecellestruktur, energimetabolisme, blodgennemstrømning og inflammation er et tilstrækkeligt indtag af omega-3 afgørende for at opretholde optimal mental klarhed, fokus, hukommelse og hjernefunktion.

  • Er omega-3 godt for prostata?

    August 31, 2023

    Sammenfattende tyder forskning på, at et højere indtag af omega-3 kan hjælpe med at forebygge godartet prostataforstørrelse, reducere PSA-niveauer og mindske urinvejssymptomer forbundet med BPH og prostatitis. Der er dog stadig ikke entydige beviser for, at omega-3 kan nedsætte risikoen for prostatakræft hos raske personer. De ser ikke ud til at være skadelige eller beskyttende mod prostatakræft baseret på nuværende data.

  • Øger omega-3 udholdenheden?

    August 31, 2023

    Sammenfattende tyder forskningen på, at supplerende omega-3 kan give et lille, men gavnligt løft i stamina-relaterede markører som VO2 max, ilteffektivitet, vedvarende kraftudfoldelse, restitution efter træning og inflammation. Effekterne er dog inkonsekvente på tværs af undersøgelser og vil sandsynligvis ikke give en alt for dramatisk ergogen effekt i sig selv.

  • Er omega-3 godt for sædcellerne?

    August 31, 2023

    Sammenfattende tyder en voksende mængde forskning på, at kosttilskud med omega-3-fedtsyrer kan forbedre sædkvaliteten, mængden, bevægeligheden og fertiliteten hos mænd, men ikke alle undersøgelser viser klare fordele. Men omega-3-fedtsyrer synes konsekvent at være mest effektive til at øge lavt sædantal og motilitet - to vigtige faktorer for mandlig fertilitet.

  • Øger omega-3 testosteron?

    August 31, 2023

    Mens omega-3 har dokumenterede fordele for hjertesundhed, hjernefunktion og humør, er deres effekt på testosteronniveauet stadig uklar på nuværende tidspunkt. Små studier viser blandede resultater med stigninger, fald eller ingen ændringer i testosteronniveauet. De fleste velkontrollerede forsøg viser ingen signifikant effekt.

  • Påvirker fiskeolie tarmens sundhed?

    August 31, 2023

    Nyere forskning peger på, at omega-3 fra fiskeolie kan understøtte et sundt tarmmikrobiom og tarmbarrierens integritet gennem flere gavnlige mekanismer. Der mangler dog stadig at blive udført større forsøg på mennesker, hvor man direkte analyserer parametre som mikrobiotaarter, inflammationsmarkører og tarmpermeabilitet.

  • Helbreder fiskeolie fedtlever?

    August 31, 2023

    Sammenfattende tyder ny forskning på, at omega-3-rig fiskeolie kan være en nyttig supplerende behandling til forbedring af ikke-alkoholisk fedtleversygdom. Fordele som at sænke leverfedtet, reducere inflammation, øge insulinfølsomheden og forbedre leverenzymerne er blevet påvist i flere forsøg på mennesker.

Produktfinder