Seneste nyt | Page 28

  • I hvilken alder har mænd mest sex?

    October 12, 2023

    Forskning viser, at mænds sexlyst og aktivitet topper i de sene teenageår og de tidlige tyvere, hvor hormonniveauet og den seksuelle vitalitet er på sit højeste i hele livet. Seksuel lyst og hyppighed begynder langsomt at aftage i løbet af mandens 30'ere og 40'ere på grund af faldende testosteron, mere ansvar og helbredsproblemer. Men at opretholde seksuel aktivitet og intimitet i det omfang, det er muligt, giver fortsat fysiske og følelsesmæssige fordele for mænd, når de bliver ældre.

  • Hvor ofte bør et par have sex?

    October 11, 2023

    Forskning viser, at det gennemsnitlige ægtepar har sex ca. en gang om ugen, men der er ingen definitiv "rigtig" mængde. De vigtigste faktorer er åben kommunikation mellem partnerne om deres behov og at finde en frekvens, der tilfredsstiller dem begge. At være villig til at gå på kompromis og prioritere intimitet i travle perioder hjælper par med at opretholde et sundt sexliv.

  • Hvorfor har jeg ingen sexlyst?

    October 11, 2023

    En række faktorer, herunder hormoner, kroniske helbredsproblemer, receptpligtig medicin, dårligt kropsbillede, stress, depression, træthed, konflikter i parforholdet og mangel på intimitet, kan dæmpe den seksuelle lyst. Lav libido forbedres ofte gennem livsstilsændringer som bedre søvn, motion, ernæring, stresshåndtering og parrådgivning. Hvis selvhjælp er ineffektivt, kan læger tjekke hormoner, henvise til specialister og overveje medicin eller hormonbehandling i relevante tilfælde for at hjælpe med at genvinde tilfredsstillende sexlyst og intimitet.

  • I hvilken alder aftager sexlysten?

    October 11, 2023

    <Libido, eller sexlyst, har en tendens til at toppe i slutningen af teenageårene og i 20'erne, når hormonniveauet er optimalt. Derefter falder den gradvist med alderen på grund af faldende testosteron og østrogen. Men faktorer som kroniske helbredsproblemer, medicin, stress, dårligt kropsbillede og problemer i parforholdet bidrager også til faldende libido, især for kvinder i overgangsalderen og mænd over 60 år. Par kan dog opretholde tilfredsstillende intimitet gennem åben kommunikation, fleksibilitet og fokus på følelsesmæssig forbindelse.

  • Hvor ofte har singler sex?

    October 11, 2023

    Forskning viser, at enlige mænd har sex ca. 1,3 gange om ugen i 30'erne, hvilket falder til 0,6 gange ugentligt over 50. Enlige kvinder har i gennemsnit sex 0,5 gange om ugen i 30'erne og falder yderligere efter 40. Hyppigheden påvirkes af mange faktorer som helbred, holdninger til sex og muligheder. Par har sex meget mere regelmæssigt - omkring 1,5 gange om ugen. Selvom singler har mindre sex, kan de forbedre hyppigheden ved at gøre intimitet til en prioritet og minimere barrierer.

  • Hvor ofte bør jeg have sex?

    October 11, 2023

    Mens det gennemsnitlige par har sex omkring en gang om ugen, varierer ethvert parforholds optimale seksuelle frekvens baseret på alder, helbred, stress, humør og skiftende livssæsoner. Nøglen er ærlig kommunikation mellem partnerne. Forskellige libidoer kræver kompromiser gennem planlægning, variation og intimitet uden samleje. Vigtigst af alt er det at prioritere følelsesmæssig kontakt i og uden for soveværelset.

  • Hvad er en normal sexlyst?

    October 11, 2023

    Sexdriften påvirkes af mange biologiske, psykologiske og sociale faktorer. Der findes ikke et enkelt "normalt" niveau af lyst. De vigtigste markører for en sund libido er mangel på stress, kompatibilitet med din partner og overensstemmelse med personlige værdier. Hvis du oplever seksuelle problemer eller konflikter i forholdet på grund af manglende lyst, er der medfølende rådgivning og medicinsk hjælp at hente.

  • Hvad påvirker libidoen mest?

    October 11, 2023

    Libido påvirkes af hormoner, kroniske sygdomme, mental sundhed, søvnkvalitet og livsstilsvaner. Lav testosteron, overgangsalder, diabetes, depression, søvnmangel, fedme, rygning og alkohol påvirker sexlysten negativt. En sund livsstil med motion, nærende kost, stressreducerende teknikker og god søvnhygiejne kan øge libidoen ved at balancere hormonerne, hjælpe med vægttab, forbedre selvværdet og optimere energien.

Produktfinder