Vil hampelotion dukke op på en narkotest?

Published:

Hampelotion bliver stadig mere populær på grund af dens mange fordele for hudens sundhed. Men en almindelig bekymring er, om brug af hampelotion kan få dem til at dumpe en narkotest.

I dette blogindlæg ser vi nærmere på, om hampelotion kan få dig til at dumpe en narkotest. Vi vil dække emner som:

 • Hvad er hampelotion?
 • Vil hampelotion få mig til at teste positiv for THC?
 • Faktorer, der påvirker resultatet af en narkotest
 • Typer af narkotests, og hvad de afslører
 • Hvordan narkotests fungerer, og hvad der forårsager falske positiver
 • Bedste praksis for sikker brug af hampelotion

Lad os starte med at forstå præcis, hvad hampelotion er, og hvordan den fremstilles.

Vil hampelotion dukke op på en narkotest?

Hvad er hampelotion?

Hampelotion er et topisk produkt, der fremstilles ved at blande hampefrøolie eller hampekstrakt i en lotion- eller cremebase.

Den hamp, der bruges i disse produkter, kommer fra Cannabis sativa L.-planten. Den indeholder dog meget lave niveauer af den psykoaktive forbindelse THC (tetrahydrocannabinol).

Hamp, der bruges i cremer og anden kosmetik, skal ifølge loven indeholde mindre end 0,3% THC. Denne minimale mængde er ikke nok til at forårsage nogen bevidsthedsændrende effekter.

I stedet giver hampelotion fordele gennem andre forbindelser i hamp:

Nu, hvor vi forstår, hvad hampelotion er, er det næste spørgsmål...

Vil hampelotion få mig til at teste positiv for THC?

Det er den største bekymring, de fleste har ved at bruge hudplejeprodukter af hamp.

Det korte svar er: Hampelotion alene vil ikke få dig til at dumpe en narkotest.

Det ekstremt lave THC-indhold er ikke nok til at blive opdaget ved almindelig narkotikascreening. Der er dog nogle vigtige forbehold, som vi kommer ind på i det følgende.

Faktorer, der påvirker resultatet af en narkotest

Mens hampelotion i sig selv ikke får dig til at dumpe en narkotest, er der nogle faktorer, der kan påvirke nøjagtigheden af resultaterne:

1. Brug af andre CBD- eller cannabisprodukter

Indtagelse af CBD-olie, spiselige produkter, vaping, rygning af cannabis eller brug af andre THC-holdige produkter kan give nok THC i dit system til at teste positivt. Hampelotion alene vil ikke gøre det, men det kan kombinationen af produkter.

2. Sensitivitet af lægemiddeltest

Urintest er mest almindelige og mindst følsomme med en grænseværdi på 50 ng/mL THC. Mere følsomme tests som hår- og blodprøver kan opdage lavere THC-niveauer, men er mindre almindelige.

3. Ukorrekt indkøb af hamp

I sjældne tilfælde overskrider forkert indkøbte "hamp"-produkter grænsen på 0,3% THC og kan påvirke narkotests, hvis de bruges i store mængder. Anerkendte mærker sikrer, at THC-niveauerne er lovlige.

4. Krydskontaminering

Hampplanter kan optage spor af THC fra marihuanaplanter i nærheden. Dårlige dyrknings- og fremstillingsprocesser øger risikoen for krydskontaminering.

Så for at opsummere, bør hampelotion i sig selv ikke få dig til at dumpe en test. Men andre faktorer som brug af andre CBD-produkter eller meget følsomme tests kan påvirke resultaterne.

Lad os nu se på de forskellige typer af narkotests, og hvad de rent faktisk afslører.

Typer af narkotests og hvad de afslører

Der er et par forskellige metoder, som arbejdsgivere, retssystemer og sportsprogrammer bruger til at screene for brug af stoffer og alkohol. Hvad opdager disse tests egentlig?

Urinprøver

Screeninger for stoffer i urinen er den mest almindelige type. De registrerer THC-metabolitter, der filtreres ud af blodet gennem nyrerne og ud i urinen.

Standardtests bruger et immunoassay med en grænse på 50 ng/mL for et positivt THC-resultat. Den leder efter metabolitten THC-COOH.

Urintest kan påvise THC 1-30+ dage efter brug afhængigt af hyppighed. Engangsbrug kan detekteres i 1-7 dage.

Blodprøver

Blodprøver måler THC-niveauet direkte i det cirkulerende blod. THC bliver kun i blodet i et par timer, så det afslører meget nylig brug.

Disse tests kan være mere følsomme med grænseværdier mellem 1-10 ng/mL for THC. Men de er mere invasive og mindre almindelige end urintest.

Hårtest

Test af hårsækkene kan påvise gentagen THC-eksponering over en længere periode. THC og metabolitter aflejres fra blodet i de voksende hårstrå.

Disse tests er dyrere, men kan påvise THC-niveauer 90 dage tilbage eller mere. Grænseværdierne ligger i området 1 pg/mg.

Spytprøver

Nogle arbejdsgivere bruger testudstyr til mundvæske, der indsamler spyt. Disse detekterer THC, der indikerer brug inden for de sidste par timer og op til to dage.

Grænsen for en positiv oral væsketest er typisk omkring 10-50 ng/mL THC.

Som du kan se, er urintests de mest almindelige, men ikke de mest følsomme. Nu skal vi se på, hvordan disse narkotests rent faktisk fungerer.

Hvordan narkotests fungerer, og hvad der forårsager falske positiver

Narkotikatestning indebærer indsamling af en prøve (urin, hår osv.), screening for stoffer og metabolitter ved hjælp af et immunoassay og bekræftelse af eventuelle positive resultater med en mere følsom teknik som massespektrometri.

Immunoassays

Den første screening bruger antistoffer, der opdager specifikke stoffer og binder sig til dem. Dette afgør, om en prøve er negativ eller skal testes yderligere.

Immunoassays er tilbøjelige til at give flere falske positive resultater. Andre forbindelser, der ligner målstoffet, kan binde sig og forårsage et positivt resultat.

Bekræftelse af test

Prøver, der er positive ved immunoassay-screening, sendes til bekræftelse med gaskromatografi/massespektrometri (GC/MS) eller væskekromatografi/massespektrometri (LC/MS).

Disse metoder adskiller og identificerer endeligt forbindelser ud fra deres masse og ladning. Dette eliminerer falske positive resultater og verificerer et sandt positivt resultat.

Årsager til falske positiver

 • Krydsreaktivitet med lignende forbindelser i immunoassay-screening
 • Brug af CBD-produkter med unøjagtige eller forfalskede etiketter
 • Kontaminering under fremstillings- eller testprocesser
 • Forveksling af prøver under indsamling eller testning

For at reducere risikoen for et falsk positivt resultat fra hampelotion er det afgørende at vælge produkter fra mærker, der leverer verificerede laboratorietest, der viser THC-niveauer under de lovlige grænseværdier.

Bedste fremgangsmåder til sikker brug af hampelotion

Hvis du bruger hampelotion eller CBD-produkter og er underlagt narkotikatest, er her nogle tips til at undgå problemer:

 • Vælg dinekilder med omhu - brug kun lotions og olier fra mærker, der har COA'er, der viser
 • Undgå fuldspektret hamp - Bredspektrede eller CBD-isolerede produkter har THC fjernet og udgør en mindre risiko for positive effekter.
 • Stop brugen før en test - Afhold dig fra hampprodukter mindst 72 timer før en narkoscreening.
 • Forsøg ikke at snyde - Tilsætning af andre kemikalier og væsker kan give bagslag ved at indikere manipulation. Det er bedst at være ærlig, hvis en test kommer tilbage positiv.
 • Fortæl det til testeren -Fortæl organisationen, der foretager narkotikascreeningen, om du bruger hamp eller CBD, så de forstår det.

Ved at følge disse best practices reduceres den meget lave risiko for, at lovlig hampelotion forårsager en mislykket narkotest. Men betyder det, at din hampelotion er 100 % risikofri?

Bør du bruge hampelotion?

Der er ingen garantier med narkotest. Selv hvis du køber CBD-produkter omhyggeligt og undgår fuldspektret hamp, er der altid en lille chance for et falsk positivt resultat.

Men risikoen ved at bruge hampelotion af høj kvalitet og med den rette oprindelse er meget lav. Så længe du ikke bruger andre THC-produkter, og din arbejdsgiver foretager en bekræftelsestest, er et positivt resultat usandsynligt.

Og fordelene ved hamp for din hud gør det det værd for mange mennesker. Hampelotion kan:

 • Dæmper betændelse og irritation
 • Reducerer akne, eksem og hudallergier
 • Fugter huden og forbedrer elasticiteten
 • Langsomme aldringstegn fra antioxidanter

Så bør du bruge hampelotion? For de fleste mennesker opvejer fordelene den lille risiko for et falsk positivt resultat i en narkotest. Som altid er det klogt at gå forsigtigt frem og vælge produkter med omhu. Men du kan trygt bruge hampelotion, så længe du tager de rigtige forholdsregler.

Resumé: Hampelotion og narkotest

For at opsummere er her de vigtigste fakta at huske:

 • Hampelotion alene vil ikke få dig til at dumpe en narkotest - standard urintest har en grænse på 50 ng/mL.
 • Fuldspektrede hampprodukter indebærer større risiko end bredspektrede og isolerede produkter.
 • Stop med at bruge hamp/CBD mindst 3 dage før en narkotest.
 • Vælg velrenommerede mærker, der leverer opdaterede COA'er.
 • Oplys om brugen af hamp til de organisationer, der udfører testene.
 • Yderligere faktorer som medicin og livsstil kan påvirke falske positiver.
 • Selvom det er usandsynligt med forholdsregler, er falske positiver stadig mulige.

Hvis du bruger hampelotion af høj kvalitet og følger rimelige forholdsregler, er risikoen for en positiv narkotikatest meget minimal. Lad ikke bekymringer om narkotest forhindre dig i at opleve de mange hud- og sundhedsfordele, som hamp tilbyder.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktfinder