Få tykkere hår: Naturlige måder at gøre dit hår tykkere og få det til at se fyldigere ud

Published:

Vil du have tykkere hår og mere volumen? For mange mennesker kan tyndt eller fint hår være en konstant kilde til frustration. Hvis du føler, at dit hår mangler krop og fylde, skal du ikke bekymre dig - der er mange måder at få håret til at se tykkere og fyldigere ud på naturlig vis.

I denne artikel vil vi diskutere 15 gennemprøvede tips og tricks til at få håret til at se og føles tykkere. Fra at bruge de rigtige hårprodukter til stylingteknikker for at booste volumen, kan disse metoder hjælpe med at give slapt, tyndt hår et løft uden extensions eller permanent. Læs videre for at lære, hvordan du får tykkere og mere voluminøse lokker!

Hvad er årsagen til tyndt eller fint hår?

Hvad forårsager tyndt eller fint hår?

Før vi dykker ned i, hvordan man kan få tykkere hår, er det en god idé at forstå, hvad der i første omgang forårsager tyndt eller fint hår. Der er et par nøglefaktorer, der bestemmer tykkelsen og volumen af dit hår:

 • Hårtæthed - Dette refererer til antallet af hårsække i din hovedbund, og hvor mange hår du har pr. kvadratcentimeter. Nogle mennesker har naturligt færre aktive hårsække og lavere hårdensitet.
 • Hårtykkelse - Bredden eller omkredsen af hvert enkelt hårstrå kan variere. Folk med finere hår har tyndere individuelle tråde.
 • Hårets vækstcyklus - Hårsækkene gennemgår vækst- og hvilefaser. Mere hår i vækstfasen betyder fyldigere hår. Når vi bliver ældre, bliver vækstfaserne kortere.
 • Hår, der knækker - Skader fra styling, forarbejdning eller forkert pleje kan få hårstråene til at knække af og udtynde håret.
 • Medicinske tilstande - Tyndt hår kan nogle gange indikere et underliggende helbredsproblem som problemer med skjoldbruskkirtlen, lavt jernindhold eller hormonelle ubalancer.
 • Genetik - Nogle mennesker er bare disponeret for finere, tyndere hår baseret på deres genetiske sammensætning.

Selvom du ikke kan ændre din genetik eller hårsækkenes tæthed, er der stadig masser af måder at få dit hår til at se og føles fyldigere på. Lad os se på tips til at maksimere hvert hårstrås volumen.

1. Brug fortykkende shampoo og balsam

En af de nemmeste måder at få tykkere hår på er at bruge produkter, der er designet til at give fylde og volumen. Mange shampooer og balsam indeholder ingredienser, der lægger sig som et lag på hårstrået, så det virker fyldigere.

Kig efter shampooer, der indeholder volumengivende stoffer som hvedeprotein, koffein, mentol og vitamin B5. Fortykkende shampooer får hvert hårstrå til at svulme op med fugt, så håret ser tættere ud og føles tættere. Undgå tunge olier og balsam, der kan tynge tyndt hår ned.

Brug en fortykkende balsam eller maske efter hårvasken. Leave-in fortykkende cremer og mousser kan også give håret fylde og glans. Når håret er skinnende rent, ligger det fladere - så balsam giver god volumen.

2. Tørshampoo er din ven

Hvis du prøver at tilføje volumen til slatne lokker mellem hårvaske, skal du have fat i en dåse tørshampoo. Tørshampoo hjælper med at opsuge overskydende olier og tilføjer grus og tekstur for at få håret til at se tykkere ud.

Påfør tørshampoo ved rødderne på dag 2 eller 3 efter hårvask. Når shampooen absorberer olier, plumper den midlertidigt hvert hårstrå op og giver ekstra fylde og løft. Men vær forsigtig - for meget tørshampoo kan efterlade en støvet hvid rest.

3. Bliv trimmet regelmæssigt

Selvom det kan virke kontraintuitivt, er regelmæssig trimning afgørende for at holde håret tykt og sundt. Spaltede spidser kan bevæge sig op ad hårskaftet og forårsage filt, krus og brud. En hyppig trimning (hver 6.-8. uge) hjælper med at forebygge spaltede spidser og minimere skader.

At få en dygtig stylist til at forme og strukturere din frisure får også håret til at se fyldigere ud. Lange frisurer, der trækkes ned af længden, kan trække håret fladt og vise mere hovedbund. En god klipning giver løft, hvor du har mest brug for det.

4. Massér din hovedbund

At give sig selv en hovedbundsmassage føles dejligt og kan også hjælpe med at stimulere blodgennemstrømningen til hårsækkene og give fyldigere hår. Brug dine fingerspidser til forsigtigt at massere hovedbunden i små cirkulære bevægelser. Eller prøv at bruge en børste med bløde børster eller et massageapparat.

Øget blodcirkulation giver vigtige næringsstoffer til hårrødderne, hvilket hjælper med at fremme ny vækst. En fem minutters hovedbundsmassage et par gange om ugen kan også hjælpe med at reducere stressrelateret hårtynding og hårtab.

5. Undgå for meget varmestyling

Hyppig brug af varme redskaber som føntørrer, krøllejern og glattejern kan skade håret og forårsage brud over tid. Det kan tynde håret betydeligt ud. Prøv at begrænse brugen af varme redskaber til højst 2-3 gange om ugen.

Påfør altid en varmebeskyttende spray før varmestyling for at forebygge skader og spaltede spidser. Hvis du elsker dit blowout-look, så få det gjort professionelt på salonen for at undgå at overdrive det derhjemme. Giv håret en pause med lufttørring, når det er muligt.

6. Skift din del ud

Nogle gange kan bare det at dele håret i en anden retning give en øjeblikkelig volumeneffekt. En dyb sideskilning kan skabe fylde på den ene side, når håret stables op og dækker mere af hovedbunden. Prøv en zig-zag-skilning, eller skift frem og tilbage for variation.

Det er vigtigt at skabe volumen ved rødderne. En sidekrans eller et pandehår kan også skjule tyndere hår omkring hårgrænsen. At ændre din skilning giver fint hår øjeblikkeligt løft ved rødderne. Gå efter en off-center skilning, når du forbereder dig til en stor aften i byen.

7. Dril og bagkamme strategisk

Når du forbereder dig til en særlig lejlighed, kan lidt backcombing eller teasing ved rødderne gøre underværker for at få et volumenboost. Riv hurtigt små sektioner i kronen med en kam eller børstehår for at skabe øjeblikkeligt løft.

Fokuser på at drille lagene nedenunder ved bunden af hårskaftet. Spray altid håret med et teksturerende produkt først for at hjælpe med at holde den ønskede form og volumen. Tilføj hårspray for at sætte din frisure og tæmme flyvske hår.

8. Stol på tørre teksturerende sprays

En af de nemmeste måder at give tyndt hår fylde og struktur på er at bruge en tør, teksturerende hårspray. Disse sprays bruger stivelse eller naturlige ingredienser til at absorbere olie og skabe adskillelse og løft ved rødderne for volumen.

Bølger og krøller holder også bedre ved hjælp af dry texture spray. Spray den på fugtigt hår, før du føntørrer det, eller til at rette på toppen efter behov. Prøv havsaltspray til tekstur med en strandagtig vibe. Påfør sparsomt for at undgå stift, knasende hår.

9. Tilføj volumen med hårpudder eller fibre

Farvede hårfortykkende pulvere og fibre giver øjeblikkelig tæthed og skjuler synlig hovedbund. Disse pulvere farver håret, samtidig med at de klæber sig til hårstråene for at tilføje mærkbar tykkelse. Se efter keratinfiberpulvere for at få det mest naturlige look.

Fortykningspulver er ideelt til at rette på rødderne mellem farveaftaler eller give fint hår et hurtigt boost. Drys let en lille mængde på de områder, du ønsker at skjule, f.eks. skilningen eller kronen. Blend med fingrene for at få naturlig volumen.

10. Få en volumengivende klipning

Bed din stylist om en klipning, der maksimerer tekstur, bevægelse og volumen i tyndt hår. Lag er nøglen - lange lag omkring ansigtet og kronen skaber krop og bevægelse. Kortere etager nedenunder i nakken giver løft.

En stump klipning tynger tyndt hår ned, så vælg altid nogle lange etager. Hvis du har naturligt krøllet hår, skal du ikke lægge et lag over, da det kan risikere at kruse og krympe. Bed om rodede, hakkede spidser for at få tekstur.

11. Øg dit proteinindtag

At spise mere protein kan hjælpe med at understøtte sund hårvækst og tykkelse. Hår består næsten udelukkende af protein, så hvis du får nok i din kost, får du byggestenene til hvert hårstrå.

Fødevarer, der er rige på protein, omfatter kød, fjerkræ, fisk, bønner, linser, nødder og æg. Gå efter 15-20 gram protein til hvert måltid. Biotintilskud kan også hjælpe med at gøre håret tykkere over tid for nogle mennesker.

12. Håndter håret forsigtigt

Hvordan du børster, vasker og styler dit hår dagligt, kan også fremme tykkelsen eller føre til yderligere udtynding. Brug altid en bredtandet kam, der starter fra spidserne og arbejder sig op for forsigtigt at løsne håret. Undgå hård børstning ved rødderne, som kan trække håret ud.

Når du vasker håret, skal du massere hovedbunden forsigtigt med fingerspidserne for at rense håret uden at hive hårdt for at minimere brud. Lad håret lufttørre eller føntør med en kølig indstilling for at fastholde fugten. Undgå stramme frisurer, der skaber spændinger på rødderne.

13. Skift ud i din afklædning og stil

Den måde, du deler og styler dit hår på, kan gøre en stor forskel for, hvor tykt det ser ud. Prøv at have en dyb sideskilning nogle dage, og skift så til en midterskilning den næste. Skift look ved at have håret sat ned den ene dag, trukket tilbage den næste og i en hestehale den næste.

At variere retningen på din skilning, og hvordan du trækker håret tilbage, distraherer øjet og skjuler tyndere pletter. Nøglen er at blande det, så håret får en pause fra spændinger på et bestemt sted i hovedbunden, når du styler.

14. Tilføj lowlights eller highlights

Tilføjelse af strategiske lowlights eller highlights kan få slapt hår til at virke tykkere og have mere dimension. Lowlights eller mørkere nuancer får fint hår til at se mere tæt ud. Highlights sætter fokus på tykkere sektioner og får det til at se ud som om, det er lagdelt.

Arbejd med en erfaren colorist for at afgøre, om lyse eller mørke toner mod din naturlige farve vil opnå den bedste effekt. Delvise highlights vævet igennem og lysere partier, der indrammer ansigtet, hjælper med at løfte finere hår.

15. Masker udtyndingskanter

Hvis din hårgrænse er tynd, kan du feje pandehåret til siden eller bruge små hårspænder og hårnåle til at maskere skaldede pletter. Lange etager rundt om ansigtet og pandehår i siden dækker elegant sparsomme tindinger.

Til tilbageskrabede frisurer kan man sætte mini-spænder eller hårnåle omkring hårgrænsen for at få en dekorativ effekt, der camouflerer tynde kanter. Brug små mængder pomade, gel eller hårspray til at holde ustyrlige totter på plads omkring ansigt og halsudskæring.

Sundt hår starter indefra

Mens disse tips hjælper med at maksimere volumen, starter sundt hår indefra. Sørg for at spise en afbalanceret kost med et højt indhold af protein og jern, og tag en multivitaminpille for at undgå mangler, der kan føre til svagt, tyndt hår. Find måder at håndtere stress på, og få nok søvn til at understøtte tykkere, fyldigere lokker.

Hvis du pludselig oplever uforklarlig udtynding eller tab af hår, skal du gå til en hudlæge for at udelukke eventuelle medicinske tilstande. Med tiden og konsekvent pleje bør dit hår vokse sig tykkere igen. Men vent ikke - start med disse gennemprøvede tips til at øge volumen i dag og få smukt, fyldigt hår hurtigt.

Her er nogle af de vigtigste ting:

 • Brug fortykkende shampoo, balsam og masker til at gøre hårene fyldigere.
 • Tilføj volumen ved rødderne med tørshampoo.
 • Bliv klippet regelmæssigt og få tekstur for at undgå, at håret knækker.
 • Massér din hovedbund for at forbedre blodcirkulationen.
 • Begræns brugen af varme redskaber som føntørrer, strygejern og krøllejern.
 • Skift din skilning ud, og lav sektioner for at skjule tynde pletter.
 • Kæm håret tilbage og pluk det forsigtigt i toppen for at give det et løft.
 • Brug tørre tekstursprays og hårpulvere for øjeblikkelig fylde.
 • Bed din stylist om at lave etager, hakkede ender og stykker, der indrammer ansigtet.
 • Spis flere proteiner som kød, æg og nødder for at støtte hårvæksten.
 • Håndter håret forsigtigt, når du børster og styler det, for at undgå brud.
 • Variér, hvordan du deler og styler dit hår fra dag til dag.
 • Få strategiske highlights og lowlights for mere dimension.
 • Brug clips og nåle til at maskere udtynding langs hårgrænsen.

Hvad er nogle naturlige måder at gøre dit hår tykkere på og få det til at se fyldigere ud?

Der er flere naturlige måder at gøre håret tykkere på og få det til at se fyldigere ud. Nogle af metoderne omfatter brug af hårtilskud, fremme af hårvækst gennem ordentlig hårpleje og hovedbundssundhed, brug af hårprodukter, der er designet til at få dit hår til at se tykkere ud, og implementering af hårfortykkende teknikker.

Hvordan kan jeg gøre mit tynde hår tykkere naturligt?

For at gøre tyndt hår tykkere naturligt kan du prøve at stimulere hårvæksten ved at børste dit hår regelmæssigt, bruge hårtilskud, der fremmer hårvækst, vaske dit hår med produkter, der er beregnet til at gøre håret tykkere, og indarbejde en sund kost, der understøtter hårets sundhed.

Kan hårtilskud virkelig gøre dit hår tykkere?

Hårtilskud kan potentielt gøre dit hår tykkere ved at tilføre essentielle næringsstoffer og vitaminer, der understøtter hårvækst og generel hårsundhed. Resultaterne kan dog variere afhængigt af den enkelte person og det specifikke kosttilskud, der anvendes.

Hvad er nogle effektive måder at få dit hår til at se tykkere ud på?

Nogle effektive måder at få dit hår til at se tykkere ud er at bruge volumengivende hårprodukter, vælge etageklipninger, bruge tørshampoo til at give tekstur, drille håret ved rødderne og tilføje hårextensions eller clip-ins for midlertidig volumen.

Hvordan kan jeg holde mit hår sundt og forebygge hårtab?

For at holde dit hår sundt og forebygge hårtab er det vigtigt at opretholde en god hårplejerutine, undgå hårde stylingteknikker og overdreven varme, spise en afbalanceret kost, der er rig på hårvenlige næringsstoffer, undgå stramme frisurer, der kan forårsage hårbrud, og søge professionel rådgivning, hvis du oplever overdreven hårtab.

Kan visse hårprodukter hjælpe med at gøre dit hår tykkere?

Ja, der findes specifikke hårprodukter på markedet, som er designet til at få dit hår til at se tykkere ud. Disse produkter indeholder ofte ingredienser, der tilføjer volumen og tekstur til håret, hvilket skaber en illusion af tykkere hår.

Hvad kan jeg gøre for at stimulere hårvæksten og gøre mit hår tykkere?

For at stimulere hårvækst og gøre dit hår tykkere kan du prøve at massere din hovedbund regelmæssigt for at øge blodcirkulationen, bruge æteriske olier, der er kendt for at fremme hårvækst, indarbejde fødevarer, der er rige på vitaminer og mineraler, der understøtter hårets sundhed, i din kost og praktisere gode hårplejevaner.

Hvad er nogle almindelige årsager til hårtab?

Hårtab kan være forårsaget af forskellige faktorer, herunder genetik, hormonelle forandringer, visse medicinske tilstande, dårlig ernæring, overdreven styling eller varmebehandling, stress og underliggende hovedbundsproblemer. Det er vigtigt at identificere årsagen for at kunne bestemme den rette behandling.

Er der nogen naturlige midler til at få håret til at vokse sig tykkere?

Ja, der er flere naturlige midler, der kan hjælpe med at få håret til at vokse sig tykkere. Det kan være at bruge naturlige olier som kokosolie eller ricinusolie, at smøre håret ind i æggebalsam eller aloe vera-gel og at indtage fødevarer, der er rige på biotin, jern og A- og E-vitamin.

Hvordan kan man forebygge hårtab og fremme ny hårvækst?

For at forebygge hårtab og fremme ny hårvækst er det vigtigt at opretholde en sund livsstil, håndtere stressniveauer, undgå hårde hårbehandlinger eller frisurer, bruge skånsomme hårplejeprodukter og søge professionel rådgivning for at behandle eventuelle underliggende medicinske tilstande, der kan bidrage til hårtab.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktfinder