Er 20.000 skridt hver dag godt for dig?

Published:

At gå 20.000 skridt om dagen, hvilket svarer til ca. 15 km, lyder som et højt mål. Men er det rent faktisk godt for dig?

Lad os se nærmere på de potentielle fordele og ulemper ved at stræbe efter 20.000 daglige skridt.

Hvad siger forskningen om 20.000 skridt om dagen?

Hvad siger forskningen om 20.000 skridt om dagen?

De fleste store sundhedsorganisationer som American Heart Association (AHA) anbefaler typisk 10.000 skridt om dagen for et godt helbred. Det populære 10.000-tal stammer fra et japansk gåprogram fra 1960'erne.

Nogle undersøgelser tyder dog på, at 20.000 skridt dagligt giver yderligere fordele:

 • En undersøgelse viste, at kvinder, der gik over 19.000 skridt dagligt, havde lavere BMI og fedtprocent end dem, der gik 10.000 eller mindre.
 • I en anden undersøgelse havde mænd, der i gennemsnit gik over 15.000 skridt dagligt, markant lavere blodtryk og kolesterolniveauer sammenlignet med mænd, der gik under 5.000 skridt.
 • Forskning viser, at når du overskrider 10-12.000 skridt dagligt, fortsætter du med at forbrænde flere og flere kalorier. Hvis man går fra 10.000 til 20.000 skridt, forbrænder man omkring 400 ekstra kalorier.

Så selvom 10.000 skridt om dagen er godt, ser det ud til, at 20.000 skridt er endnu bedre. Men der er forbehold...

Kan der være ulemper ved 20.000 skridt hver dag?

For de fleste mennesker betyder 20.000 skridt, at man går over to timer om dagen. Selvom det er godt for helbredet, kan dette niveau føre til:

Overtræning

For meget daglig aktivitet uden hviledage kan potentielt øge risikoen for skader eller forårsage overtræning. Det gælder især, hvis du øger mængden af gåture hurtigt i stedet for gradvist.

Sørg for at inkludere lettere restitutionsdage, hvor du går mindre. Optimal restitution forebygger problemer med overbelastning.

Udbrændthed

Det kræver stor dedikation at få over to timers målrettet gang ind hver eneste dag. Medmindre du virkelig nyder at gå så meget, kan du i sidste ende opleve udbrændthed.

For at gøre 20.000 skridt bæredygtige skal du fokusere på nydelse, ikke pres. Gå i et afslappet tempo i omgivelser, du finder beroligende og energigivende.

Spiser flere kalorier

De ekstra 400 forbrændte kalorier fra 10.000 til 20.000 skridt må komme et sted fra. Sult og fødeindtag øges naturligvis for at kompensere for det væsentligt større kalorieforbrug.

Hvis du ikke er opmærksom på det, kan du ødelægge kalorieforbrændingen ved at spise mere. Overvåg dine sultsignaler og dit kalorieindtag for at undgå at indtage mere, end du forbrænder.

Aftagende afkast

Forskning viser, at sundheds- og fitnessgevinsten begynder at aftage omkring 10-15.000 skridt. Selvom 20.000 stadig er gavnligt, får du mere for pengene ved at gå op til 10-15.000 skridt end ved at gå over det.

Hvis dit primære mål er vægttab, betyder det mere at begrænse kalorieindtaget end den ekstra kalorieforbrænding fra ekstra skridt over 15.000.

Hvem klarer sig bedst med 20.000 skridt dagligt?

Selvom 20.000 skridt om dagen er forbundet med risici, er der visse personer, der vil have større gavn af dette højere mål:

Stillesiddende mennesker

For meget stillesiddende personer giver et spring til 20.000 skridt store fordele. Det giver struktur til at øge det daglige aktivitetsniveau betydeligt.

Men vær opmærksom på risikoen for skader. Øg gåturen gradvist, hvis du starter fra et meget lavt niveau. Byg et fundament med 10.000 skridt først, før du går sikkert frem.

Aktive pendlere

Nogle mennesker akkumulerer nemt ekstra skridt ved aktiv pendling. Byboere, der er afhængige af offentlig transport, når ofte op på 20.000 skridt bare ved at gå hver dag.

I dette scenarie opretholder 20.000 skridt blot det naturlige aktivitetsniveau i stedet for aktivt at forsøge at øge det. Det føles ubesværet i stedet for tvunget.

Atleter i træning

Atleter, der træner til bestemte sportsgrene som løb, basketball, fodbold, tennis, hockey, cykling osv. kan lettere håndtere 20.000 skridt i forbindelse med strukturerede træningsrutiner.

De ekstra trin fungerer som lavintensiv aktiv restitution, mens træningen giver højintensiv træningsstimulus.

Bare sørg for, at de ekstra skridt ikke forstyrrer hvile og restitution. Tag lejlighedsvise dage med færre skridt for at undgå overtræning.

De meget aktive

Nogle hypermotiverede personer nyder at være aktive og vælger en livsstil, hvor de tager mange skridt.

For eksempel bevæger personlige trænere, postbude og tjenere sig ofte meget dagligt og finder 20.000 skridt realistisk.

Nøglen er, at den høje aktivitet stemmer overens med værdierne og føles energigivende frem for træls. Vær lydhør over for din krops signaler.

Tips til at nå op på 20.000 daglige skridt

Her er nogle praktiske tips til at nå op på 20.000 skridt uden at overdrive:

 • Byg langsomt op: Start fra din nuværende baseline og øg gradvist de daglige skridt med 500 til 1.000 om ugen. Det giver din krop mulighed for at tilpasse sig uden overdreven træthed eller ømhed.
 • Deldet op: Del de 20.000 skridt op i korte gåture i løbet af dagen i stedet for at gøre det hele på én gang. Tag regelmæssige korte aktivitetspauser.
 • Inkluder variation: Gå, vandre, cykle, svømme, dyrke sport, styrketræne. Varierede aktiviteter reducerer gentagen stress fra bare at gå.
 • Gør det sjovt: Gå en tur med venner, familie eller kæledyr. Lyt til musik, lydbøger eller podcasts. Udforsk nye ruter. Hver eneste lille smule tæller.
 • Hvil dig strategisk: Hold mindst 1-2 dages pause om ugen fra målrettet gang for at give musklerne tid til at restituere og styrke sig.
 • godt med brændstof og væske: Spis en afbalanceret kost, og hold dig hydreret for at få nok brændstof til et højere aktivitetsniveau. Vælg den rette tid til måltider og snacks, så du har energi til gåturene.
 • Brug enhederne med omtanke: Aktivitetsmålere kan motivere, men bliv ikke besat af at tælle skridt. Fokuser mere på, hvordan du har det, end på, hvad apparaterne siger.
 • Stil indad: Vær opmærksom på din krops signaler. Ændr planer, når du er for træt. 20.000 skridt hver eneste dag er ikke realistisk eller nødvendigt for alle.

Det korte af det lange om 20.000 skridt om dagen

Selvom forskning viser potentielle fordele, er 20.000 skridt dagligt en høj barre, som ikke er nødvendig eller realistisk for de fleste mennesker på lang sigt. Omkring 10.000 daglige skridt opfylder de generelle sundhedsbehov for den gennemsnitlige person.

Hvis du går efter 20.000 skridt, så øg dem gradvist, tag hviledage, få godt med brændstof, prioriter nydelse frem for tracking, og vær lydhør over for din krops feedback. Undgå udbrændthed, overanstrengelse eller usund besættelse.

I sidste ende er det magiske fitness-tal forskelligt fra person til person. Find det punkt, hvor du føler dig energisk og sund, uanset om det er 5.000, 10.000, 15.000 eller helst ikke over 20.000 skridt om dagen.

Er det godt for dig at gå 20.000 skridt hver dag?

Ja, at gå 20.000 skridt om dagen kan være meget gavnligt for dit helbred. Det betragtes som en form for moderat til kraftig fysisk aktivitet og kan hjælpe dig med at opfylde de anbefalede retningslinjer for daglig motion.

Hvad er fordelene ved at gå 20.000 skridt?

At gå 20.000 skridt om dagen kan forbedre hjerte-kar-sundheden, fremme vægttab, øge energiniveauet, styrke muskler og knogler, reducere risikoen for kroniske sygdomme som diabetes og forhøjet blodtryk, øge det mentale velbefindende og forbedre den generelle kondition.

Hvor mange kalorier kan jeg forbrænde ved at gå 20.000 skridt?

Antallet af forbrændte kalorier ved at gå 20.000 skridt afhænger af forskellige faktorer som kropsvægt, intensitet og terræn. I gennemsnit kan du forbrænde omkring 1000-1200 kalorier ved at gå 20.000 skridt.

Hvor lang tid tager det at gå 20.000 skridt?

Den tid, det tager at gå 20.000 skridt, kan variere afhængigt af din ganghastighed og skridtlængde. I gennemsnit vil det tage ca. 2,5 til 4 timer at gå 20.000 skridt.

Hvad er nogle tips til at gå 20.000 skridt om dagen?

For at gå 20.000 skridt om dagen kan du forsøge at indarbejde gang i din daglige rutine ved at gå kortere ture i løbet af dagen, bruge en skridttæller eller fitness tracker til at holde øje med dine skridt, gå i behagelige sko, afbryde lange perioder, hvor du sidder ned, med en hurtig gåtur og gradvist øge dit daglige antal skridt over tid.

Hvad er de sundhedsmæssige fordele ved at gå?

Gang har mange sundhedsmæssige fordele, herunder forbedret kardiovaskulær kondition, øget knogle- og muskelstyrke, vægtkontrol, bedre mental sundhed, reduceret risiko for kroniske sygdomme, forbedret immunfunktion og forbedret generelt velbefindende.

Hvor mange skridt skal jeg gå hver dag?

Det anbefales at sigte efter mindst 10.000 skridt om dagen for at opnå generelle sundhedsmæssige fordele. Men hvis du er på udkig efter mere markante sundhedsforbedringer, kan det hjælpe gradvist at øge antallet af skridt til 20.000 skridt om dagen.

Hvad sker der, når man går 20.000 skridt om dagen i to uger?

At gå 20.000 skridt om dagen i to uger kan føre til mærkbare forbedringer i din kondition, vægtkontrol, hjerte-kar-sundhed, muskeltonus, udholdenhed og generelle velbefindende. Konsistens er nøglen til at opnå disse fordele.

Hvordan kan jeg øge min skridtlængde, når jeg går?

For at øge din skridtlængde, mens du går, skal du fokusere på at opretholde en god kropsholdning, engagere dine kernemuskler, svinge dine arme, tage længere skridt og gå i et lidt hurtigere tempo. Hvis du går regelmæssigt og praktiserer disse teknikker, kan du øge din skridtlængde på en naturlig måde.

Hvordan kan jeg blive mere aktiv ud over at gå 20.000 skridt om dagen?

At gå 20.000 skridt om dagen er en glimrende måde at holde sig aktiv på, men du kan også prøve at indarbejde andre fysiske aktiviteter i din rutine. Det kan være styrketræning, cykling, svømning, yoga, dans eller deltagelse i sports- eller fitnesshold.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktfinder