Seneste nyt | Page 22

  • Sådan afhjælper du hormonel akne

    October 21, 2023

    Hormonel akne opstår, når ændringer i testosteron-, østrogen- og progesteronhormoner øger olieproduktionen og betændelsen, hvilket fører til udbrud på kæben, hagen og kinderne. Orale præventionsmidler, antiandrogener, retinoider og kosttilskud som zink kan hjælpe med at regulere hormonerne og behandle akne. Livsstilsbehandlinger omfatter stresshåndtering, regelmæssig motion og en lav glykæmisk kost. Med konsekvent behandling kan hormonel akne kontrolleres.

  • Kan CBD-olie forbedre dine fitnessmål og præstationer?

    October 20, 2023

    CBD-olie vokser i popularitet blandt fitnessentusiaster og atleter på grund af dens potentiale til at forbedre præstation og restitution. Ved at reducere inflammation, lindre smerter, forbedre søvnkvaliteten, mindske træningsinduceret stress, regulere appetit og kvalme og dæmpe træthed, kan CBD hjælpe med at øge træningspræstationen, fremskynde restitutionen og gøre det muligt for brugerne at nå deres fitnessmål hurtigere. Der er stadig brug for mere forskning, men de nuværende resultater er lovende.

  • Forårsager sukker akne?

    October 20, 2023

    Ny forskning afslører en klar sammenhæng mellem kost med højt sukkerindhold og øget risiko for akne. At spise for meget tilsat og raffineret sukker fører til stigninger i blodsukker og insulin, øger inflammation, svækker immunforsvaret og øger olieproduktionen. At skære ned på sukkerholdige fødevarer som sodavand, slik, hvidt brød og mejeriprodukter og fokusere på hele fødevarer kan hjælpe med at forebygge og behandle udbrud uden helt at forbyde sukker.

  • Forårsager mangel på søvn akne?

    October 20, 2023

    Mens mangel på søvn ikke direkte forårsager akne, viser forskning, at det kan forværre udbrud. Utilstrækkelig søvnmængde og uregelmæssige søvnplaner kan bidrage til akne ved at øge inflammation og forstyrre døgnrytmen. At få nok nattesøvn og opretholde en fast sengetidsrutine er med til at understøtte hudens sundhed og reducere akne. Men andre faktorer som genetik og hormoner spiller også en rolle, så søvn er kun én brik i puslespillet.

  • Hvad betyder akne på kinderne?

    October 20, 2023

    Breakouts koncentreret på kinderne er ofte relateret til hormonelle udsving, friktion og tryk på huden, reaktion på hår-/hudprodukter eller udløsende faktorer i kosten. Milde tilfælde kan håndteres derhjemme med blid rensning, ikke-komedogene fugtighedscremer og pletbehandlinger. Mere alvorlig kindakne kræver receptpligtig medicin eller professionelle procedurer for at blive fjernet. Livsstilstiltag som en sund kost, hydrering, pudebetrækhygiejne og stresshåndtering hjælper også med at forhindre kindbumser.

  • Hvad udløser cystisk akne?

    October 20, 2023

    Cystisk akne er kendetegnet ved store, røde, smertefulde bumser, der opstår dybt i hudlaget. Denne alvorlige form for akne udløses af hormonelle svingninger, genetik, kronisk inflammation, høj stress, medicin, rygning og kost. Forebyggelse af cystiske udbrud indebærer at balancere hormoner, undgå udløsende faktorer, skånsom rensning, aknebekæmpende ingredienser og søge receptpligtig behandling for resistent cystisk akne.

  • Hvorfor får jeg pludselig slem akne?

    October 20, 2023

    Selv om du har haft ren hud i årevis, kan svingende hormoner, medicin, dårlig kost, stress og andre faktorer pludselig føre til smertefulde akneudbrud som voksen. Ved at identificere og håndtere årsagerne og samtidig implementere en ordentlig hudplejerutine med ingredienser som retinoider og benzoylperoxid, kan man fjerne uventet voksenakne. Mere alvorlige pludselige udbrud kan kræve receptpligtig medicin, så gå til en hudlæge, hvis håndkøbsmedicin er ineffektiv efter 2-3 måneder.

  • Hvordan ved jeg, om min akne skyldes hormoner eller stress?

    October 20, 2023

    Hormonel akne og stress-akne opstår af forskellige faktorer, men krydser ofte hinanden. Hormonel akne følger et månedligt mønster langs underansigtet, mens stressakne blusser tilfældigt op over det hele i stressede perioder. En hudlæge kan hjælpe med at afgøre, om hormoner, stress eller begge dele er de største syndere bag dine udbrud. De kan derefter tilbyde receptpligtige behandlinger, der er målrettet de grundlæggende årsager, sammen med livsstilsændringer for at kontrollere akne på lang sigt.

Produktfinder