Seneste nyt | Page 15

  • Gør gurkemeje dit blod tyndere eller tykkere?

    October 29, 2023

    Forskning i, om gurkemeje gør blodet tyndere eller tykkere, er inkonsekvent. Ved normale kulinariske og supplerende doser har gurkemeje sandsynligvis ubetydelige virkninger på koagulation og blødningsrisiko. Kun meget høje koncentrationer af curcumin viser potentielle milde blodfortyndende effekter, men der er behov for flere data fra mennesker.

  • Hvad hæmmer optagelsen af gurkemeje?

    October 29, 2023

    Gurkemejens hovedbestanddel curcumin har lav biotilgængelighed og dårlig absorption. Det begrænser dets sundhedsmæssige fordele. Nøglefaktorer, der hæmmer absorptionen, er curcumins dårlige opløselighed, ustabilitet ved neutral pH, omfattende metabolisme og hurtig eliminering. Indtagelse af gurkemeje med fedt, sort peber, pepsin og ved lav varme kan øge optagelsen af curcumin betydeligt. Det hjælper også at tage mindre doser flere gange dagligt.

  • Kan gurkemeje gøre sure opstød værre?

    October 29, 2023

  • Forskere finder cannabisforbindelse i en helt anden plante

    October 28, 2023

    Forskere i Brasilien har opdaget betydelige niveauer af cannabidiol (CBD) i Trema micrantha-planten. Denne tropiske busk vokser let i hele Brasilien og indeholder CBD, men ikke THC, hvilket giver en lovlig kilde til denne terapeutiske cannabisforbindelse. Da Trema micrantha er en rigelig ukrudtsplante, er den et potentielt økonomisk alternativ til CBD-produktion sammenlignet med cannabisplanter.

  • Hvad er industriel hamp?

    October 28, 2023

    Industriel hamp er en alsidig afgrøde fyldt med næringsstoffer og fibre. I modsætning til marihuana indeholder hamp ingen psykoaktive forbindelser. Hamp giver vedvarende løsninger til tøj, byggeri, papir, plastik, mad, kosttilskud og meget mere. Den vokser hurtigt, beriger jorden, binder kulstof og eliminerer behovet for herbicider. Det globale hampemarked forventes at nå 15 milliarder dollars i 2027.

  • Hjælper gurkemeje med vægttab?

    October 28, 2023

    Forskning viser, at den aktive forbindelse curcumin i gurkemeje kan støtte vægttab på flere måder. Det reducerer inflammation i forbindelse med fedme, forbedrer antioxidantstatus, balancerer lipidmetabolismen og beskytter mod fedmerelaterede sygdomme. Tidlige studier er lovende, især på dyr, men der er behov for flere data på mennesker.

  • Hvordan bruger man gurkemeje mod mavefedt?

    October 28, 2023

    Gurkemeje indeholder curcumin, som forskning viser kan hjælpe med at reducere mavefedt gennem dets antiinflammatoriske og fedtforbrændende egenskaber. Hvis man tager gurkemejetilskud, bruger gurkemejepulver og kombinerer det med motion, sort peber og grøn te, kan det forstærke disse mavefedtbekæmpende effekter. Sunde livsstilsvaner som kost, søvn og stresshåndtering understøtter yderligere gurkemeje’s evne til at formindske mavefedt.

  • Hvorfor tage gurkemeje på tom mave?

    October 28, 2023

    Indtagelse af gurkemeje på tom mave øger biotilgængeligheden af curcumin, så kroppen kan udnytte dets antiinflammatoriske og antioxidante egenskaber fuldt ud. Undersøgelser viser, at optagelsen af curcumin øges med op til 2000 %, når gurkemeje indtages, før man spiser, i forhold til sammen med mad. Maksimering af optagelsen forstærker gurkemejens evne til at bekæmpe inflammation, oxidativ stress og kroniske sygdomme.

Produktfinder