For en bedre og længere nattesøvn

Informationsside om søvn

Uanset hvilke hobbyer, arbejdsplaner eller forpligtelser du har, er der én vigtig ting, som vi alle har brug for: søvn.
En god nattesøvn hjælper os ikke kun med at bearbejde dagens begivenheder, men den sikrer også, at krop og sind får den hviletid, de har brug for.

 • Hvad er en god nattesøvn?
 • Søvnproblemer: Årsager
 • Søvnproblemer: Symptomer
 • Søvnproblemer: Hvilke små livsstilsændringer kan hjælpe?
 • Ingredienser, der kan hjælpe

Vores forslag til bedre søvn

Fall Asleep (Meladol)
(354)
€ 25,00
Directly available
KØB NU
Complete Sleep
(133)
€ 39,95
Directly available
KØB NU

Hvad er en god nattesøvn?

Uanset hvor meget ældre (eller klogere) vi bliver, ændrer behovet for søvn sig ikke. Faktisk bliver en god nattesøvn vigtigere med alderen, hvis vi vil leve et langt og godt liv.

Søvn er vigtig for vores mentale og fysiske helbred, men det er de færreste mennesker, der er klar over, at søvn foregår på forskellige stadier. Selvom alle 4 søvnstadier er afgørende for vores velvære, er den 3. fase (dyb søvn) den vigtigste for, at vi kan føle os udhvilede og holde os sunde.

Hvor meget søvn har vi egentlig brug for?

Her kan du se de generelle anbefalinger for søvn:

Det er vigtigt at understrege, at søvn er meget individuelt, og anbefalingerne ovenfor bør ses som vejledning. Dit personlige søvnbehov afhænger af dit helbred, din livsstil og andre faktorer.

Søvnproblemer:
Årsager

I princippet burde det være nemt at falde i søvn. Du lægger hovedet på puden, når du er træt, rejser til drømmeland og vågner, når du er klar og udhvilet. Virkeligheden kan dog være noget helt andet.

Følgende faktorer kan alle forårsage rastløshed og påvirke, hvor nemt du har ved at falde i søvn:

Mad

(For meget fedt og sukker)

Koffein

(Især om aftenen)

Stress

(Eller andre psykiske problemer)

Lys

(Hovedsageligt blåt lys fra elektroniske enheder)

Støj

((Forstyrrelser i løbet af natten)

Tid

(Uregelmæssige arbejdstider)

Søvnproblemer:
Symptomer

Vi lever i et samfund der er konstant vigør 24 timer i døgnet, og det kan nogle gange føles nærmest umuligt at lukke ned om natten. Selvom mange måske ikke føler, at søvnmangel er et stort problem, kan konsekvenserne af for lidt søvn få temmelig alvorlige konsekvenser. Konsekvent søvnmangel i en længere periode kan medføre følgende:

 • Kardiovaskulære problemer
 • Diabetes
 • Overvægt
 • Depression
 • Lav motivation
 • Dårlig koncentrationsevne

Det værste ved det hele er, at disse symptomer kun er toppen af isbjerget. Hvis du kombinerer søvnmangel med en stillesiddende livsstil, fed kost eller rygning, kan din forventede levetid blive markant kortere.

Søvnproblemer:
Hvilke små livsstilsændringer kan hjælpe?

Vi ved, at god søvn er afgørende for velværet, og vi ved også, hvor meget søvn vi har brug for hver nat, men hvis du føler, at du har svært ved at opnå den velfortjente hvile, hvad kan du så gøre for at forbedre situationen?

Den mest almindelige anbefaling, når det gælder om at opnå en bedre søvnkvalitet, er en sund, afbalanceret livsstil (forudsat at du ikke har underliggende sundhedsproblemer).

Små ændringer i dagligdagen kan hurtigt forbedre din søvnkvalitet markant. Det gælder bl.a.:

Motion

Let træning (30 minutter om dagen)

Kost

Vælg uforarbejdede fødevarer

Regelmæssighed

Faste tider for, hvornår du går i seng og vågner

Kosttilskud

Melatonin, lavendel & kamille

Komfort

En behagelig seng og rolige omgivelser

Ingredienser, der kan hjælpe

Cannabinoids Cannabidiol (CBD), Cannabinol (CBN) Cibdol products that contain cannabinoids are: CBD Oil CBN Oil Fall asleep Fall asleep capsules Stay asleep capsules Complete sleep
Botanicals Lavender, Chamille, Hop, 5-HTP Cibdol products that contain Botanicals are: Stay asleep capsules Complete sleep
Other Melatonin Cibdol products that contain Melatonin are: Fall asleep Fall asleep capsules

Cibdols brede udvalg af naturlige søvnprodukter er her for at hjælpe dig med at opnå en god nattesøvn uden afbrydelser.

Ofte stillede spørgsmål

Har du spørgsmål om søvn?

Afslappende søvn er afgørende for vores velvære, men vi har alle forskellige behov. Besøg vores omfattende wellness-encyklopædi for at lære alt, hvad du har brug for at vide om søvn.
Hvad er døgnrytme?

Din døgnrytme er en naturlig proces, som din krop bruger til at hjælpe med at regulere funktioner som søvn, fordøjelse, hormonfrigivelse og kropstemperatur. Døgnrytme er hovedsageligt baseret på lyseksponering og alle mennesker har deres helt egen døgnrytme i henhold til deres søvnmønster og livsstil. Du har brug for en afbalanceret døgnrytme for at fuldføre en fuld søvncyklus. Læs mere om døgnrytme.

Hvad er de forskellige søvnfaser?

Søvn består af fire faser: En let døs (når du er ved at falde i søvn), let søvn, dyb søvn (slow-wave-søvn) og REM-søvn. En typisk søvncyklus tager mellem 90-120 minutter, og de fleste mennesker gennemfører 4-5 cyklusser pr. nat. Du kan ikke springe en af faserne over, og derfor er tilstrækkeligt med søvn hver nat og en sund søvnhygiejne afgørende for dit mentale og fysiske velvære. Læs mere om søvnfaserne her.

Hvad er søvnhygiejne?

God søvnhygiejne går ud på at skabe et miljø og en livsstil, der understøtter din krops søvnbehov. Det kan fx være at holde et konsekvent soveskema, undgå forstyrrende elementer i dit soveværelse og slappe af før sengetid. Den bedste måde at få nok søvn på er ved at skræddersy en soverutine, der passer til dine personlige behov. Læs mere om søvnhygiejne her.

Hvor meget søvn har vi egentlig brug for?

Alle menneskers søvnbehov er forskelligt. Det afhænger af forskellige faktorer som fx aktivitetsniveau, alder og allerede eksisterende sygdomme eller lidelser. Som en generel tommelfingerregel bør voksne over 18 år sigte efter minimum 7 timers søvn hver nat. Det vigtigste er at du lytter til din krops behov og tilpasser din søvnplan derefter. Læs mere om søvn her.

Hvad er konsekvenserne af dårlig søvn eller søvnløshed?

Regelmæssige søvnforstyrrelser forårsager mange problemer bl.a. (men ikke begrænset til) træthed, irritabilitet, dårlig koncentration, slørede tanker og træthed i dagtimerne. Det er meget almindeligt at opleve en kombination af symptomer, og selvom de ikke skader dit helbred på kort sigt, kan dårlig søvnkvalitet og søvnløshed forårsage betydelige helbredsproblemer på længere sigt. Læs mere om søvnløshed her.

Hvad er konsekvenserne af søvnmangel?

Dårlig søvn er forbundet med snesevis af alvorlige sundhedsproblemer, da din krop har brug for søvn for at reparere celler, behandle information og genoprette energi. På længere sigt kan søvnmangel bl.a. forårsage hukommelsesproblemer, humørsvingninger, svækkelse af immunforsvar, vægtstigning, forhøjet blodtryk og meget mere. Kort sagt, uden hvile kan din krop ikke fungere korrekt. Læs mere om søvnmangel her.


Produktfinder