Stressbevidsthed på arbejdspladsen

Last updated:

Published:

Konsekvenserne af stress på arbejdspladsen

Selvom vores krop er designet til at håndtere stressede situationer, har langvarig og ubarmhjertig stress en alvorlig indvirkning på det fysiske og mentale helbred. Det kan føre til mere fravær fra arbejdet, tab af produktivitet og nedsat motivation - alt sammen noget, der yderligere forværrer den stress, du allerede er under. Nøglen er at lære at bryde cyklussen og spotte, hvornår kroppens stressrespons er blevet en dagligdags begivenhed snarere end en nyttig reaktion.

Håndtering af stress er sjældent en enkel løsning, men det betyder ikke, at du skal acceptere den måde, kronisk stress får dig til at føle dig på. At holde din krop i optimal form gennem en afbalanceret kost og regelmæssig motion er en fremragende måde at forbedre din evne til at håndtere stress på. Du behøver dog ikke bruge timevis i fitnesscentret. Nøglen er at have en afbalanceret tilgang, især når din arbejdsbyrde pludselig er steget på grund af deadlines ved årets udgang, og dit humør er styrtdykket på grund af dårligt vejr.

ECS og stress

Heldigvis har vi alle et indbygget biologisk system, der er designet til at opretholde balancen - det endocannabinoide system (ECS). Det er interessant, at Institut for Psykologi ved University of British Columbia har foreslået, at det endocannabinoide system "kan modvirke virkningerne af langvarig stress".

Deres konklusion går hånd i hånd med beviser for, at CBD, en cannabinoid, der findes i hamp, formidler ECS og udøver "gavnlige virkninger ved forskellige patologiske tilstande". Derfor bliver der udført flere og flere undersøgelser for at klarlægge, hvordan stimulering af ECS med CBD kan være gavnligt for kroniske stressrelaterede patologier.

Nyttige tips til håndtering af arbejdsrelateret stress

Mens motion og kost kan hjælpe med at håndtere de fysiske konsekvenser af stress, er det svært at vide, hvor man skal starte, når man skal tackle de psykiske symptomer. Nedenfor finder du enkle handlinger og aktiviteter, der kan hjælpe.

1. Planlæg og prioritér

Selv hvis du normalt er en meget organiseret person, kan kaoset med deadlines ved årets udgang skabe uro. At identificere, hvad der er vigtigt, og hvad der ikke er, er afgørende for at bevare overblikket over din arbejdsbyrde.

Når du har fremhævet sekundære projekter, der kan vente, skal du sørge for at fortælle resten af dit team eller din leder det og tilbyde en rimelig tidslinje for færdiggørelse. Ikke alene vil din arbejdsbyrde føles langt mere overskuelig, men du vil også undgå pludselige overraskelser eller urealistiske forventninger fra din chef.

2. Tal højere

At sige fra, især når man føler sig stresset, er af afgørende betydning. Medmindre du er den eneste på et kontor, kan du være sikker på, at resten af dit team har det på samme måde. Og medmindre din chef forvandler sig til en tyran ved årsskiftet, anerkender de vigtigheden af en glad og motiveret arbejdsstyrke.

Fortæl dem, hvilke bekymringer du har om arbejdsbyrde og tidsplaner. Oftest er der plads til et kompromis, som ikke vil skade din status på arbejdspladsen.

3. Tag dig tid til dig selv

Selvom det nok ikke er realistisk at booke en to ugers ferie på Bahamas for at slappe af, kan blot ti minutters mindful meditation gøre underværker. Alternativt kan du prøve at gå en tur i din frokostpause eller give dig selv tid nok om aftenen til at indhente din yndlingsserie på Netflix.

4. Giv dig selv noget at se frem til

At forkæle sig selv behøver ikke at være en stor gestus. Noget så simpelt som at booke et måltid med din partner kan gøre en uge på arbejdet lidt mere overskuelig. I stedet for at fokusere på den forestående deadline, er der en aktivitet, et objekt eller en begivenhed at se frem til i stedet.

5. Fokuser på det positive

Det er alt for nemt at blive opslugt af alt det, der går eller kan gå galt. Det bliver endnu mere almindeligt, når der er pres på, og stressniveauet er på sit højeste. Virkeligheden er, at succeser på arbejdet ikke er forbeholdt store projekter; det handler om at lære at få øje på dem.

I en travl periode kan du prøve at tænke på én ting hver dag, som du er glad for at have opnået. Du vil hurtigt opdage, at selv om din arbejdsbyrde er fordoblet, gør du stadig fremskridt.

Det lyder måske simpelt, men ovenstående trin kan gøre meget for at holde dig motiveret og på rette spor i forhold til deadlines i slutningen af året. Det kan kræve et, to eller alle de nævnte tips, men vær ikke bange for at prøve en kombination og se, hvad der virker for dig.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktfinder