9 ting, du skal vide om CO₂-udvinding

Last updated:

Published:

Hvad er CO₂-udvinding?

CO₂-ekstraktion er en meget sofistikeret proces, der bruger naturgassen CO₂ til omhyggeligt at udvinde specifikke forbindelser fra en bred vifte af stoffer.

1. CO₂-udsugning kan ikke udføres derhjemme

Medmindre du har et par tusinde dollars til overs. Det udstyr og de maskiner, der skal bruges til CO₂-udvinding, er meget specialiserede. Hele processen kræver flere lagertanke, kompressorer, varmelegemer, ekstraktorer og en kondensator. Men resultatet er en miljøsikker, industriel metode til udvinding af råstoffer.

2. Processen bruges til flere produkter, end du tror

Vi har nævnt det tidligere, men det er ikke kun hampplanter, der udnytter CO₂-ekstraktion. Processen er involveret i kaffe, vanilje, te, frugt, parfume, tobak, krydderier og humle. Tænk på sidste gang, du bagte en kage. Du har sikkert brugt vaniljeekstrakt, et potentielt produkt af CO₂-ekstraktion. Udvinding af forbindelser på denne måde er sikker, ren og har minimal indvirkning på miljøet.

3. CO₂ betragtes som et naturligt produkt

Der er en god chance for, at du har hørt om CO₂ eller kuldioxid før. Vores kroppe producerer gassen naturligt, når vi udånder. Den er også farveløs, lugtfri og findes i jordens atmosfære. Planter bruger den også til at understøtte fotosyntesen, og uden CO₂ ville vores planet ikke være særlig gæstfri. Så det er nemt at bruge det til noget fornuftigt, når gassen er overalt omkring os.

4. CO₂ kan både være en gas og en væske

Vi ved godt, at det lyder mærkeligt, især når vi lige har afsløret, hvordan CO₂ findes naturligt i Jordens atmosfære. Men ved at udsætte CO₂ for unikke forhold kan gassen ændre sig til en væske. Den vil fylde beholdere som gas, men bevare densiteten som en væske. Endnu bedre er det, at CO₂ kan blive til en gas igen, når udvindingsprocessen er overstået, uden at efterlade spor af sig selv.

5. For at gøre CO₂ "superkritisk" skal du bruge en kombination af tryk og temperatur

For at gøre CO₂ superkritisk skal man først omdanne det til en væske. Det gør man ved at holde temperaturen under -69°C/-92°F, mens trykket holdes på 75 pund per kvadrattomme. For at genskabe det nødvendige tryk uden maskiner, ville man være nødt til at rejse til havets dybeste dybder. Når CO₂ er en væske, skal vi lette trykket og hæve temperaturen til omkring -32°C/-25°F, for at det bliver superkritisk. Med så specifikke betingelser er det let at se, hvorfor det er nødvendigt med specialiseret udstyr.

6. Ingen giftstoffer eller kemikalier efterlades

CO₂-ekstraktion bruger ikke brændbare eller oliebaserede opløsningsmidler. Og fordi gassen kondenseres, når processen er færdig, efterlades der ikke noget CO₂. Der lurer ingen restpartikler i de forbindelser, der er blevet udvundet, og du ender med et renere og renere produkt som resultat.

7. CO₂-udsugning giver fuld kontrol

Dette er en af kronjuvelerne i CO₂-ekstraktion, især når det drejer sig om at bruge metoden til at isolere cannabinoider. Når den er i superkritisk tilstand, kan dens opløselighed justeres afhængigt af trykket. Resultatet er væskens evne til at fastholde specifikke forbindelser, når den føres gennem plantemateriale. Når det gælder hamp, er det muligt at isolere bestemte cannabinoider og terpener.

Når disse forbindelser ledes gennem de forskellige ekstraktionsstadier, kan CO₂ omdannes til en gas via kondensation, hvilket efterlader de oprindelige forbindelser uberørte. Den subtile natur af CO₂-ekstraktion giver større kontrol sammenlignet med flygtige metoder som butanekstraktion (BHO).

8. Et renere og sikrere produkt er muligt

Det er ikke kun manglen på giftige kemikalier, der gør CO₂-ekstraktion enormt fordelagtig. Når man bruger hamp, vil der selvfølgelig være risiko for, at skimmelsvamp eller insekter lurer i plantematerialet. Det er trods alt en naturligt voksende plante, så disse faktorer er næsten uundgåelige. Når hamp udsættes for de forskellige stadier af CO₂-ekstraktion, ødelægges mikrobielle bakterier, meldug og insektmider.

9. CO₂-udvinding åbner op for nye veje inden for forskning

Ved at tillade, at præcise parametre opfyldes, bevares forbindelser, der ellers ville blive ødelagt med traditionelle ekstraktionsmetoder, i stedet med CO₂-ekstraktion. Processens effektivitet gør det muligt for forskere at isolere tidligere ukendte eller uudforskede cannabinoider.

Ved at adskille stofferne i en opsamlingsbeholder kan vi undersøge hver enkelt cannabinoid for sig eller i kombination med andre. Resultatet er en stor og vidtstrakt verden af potentielle behandlinger ved hjælp af forskellige kombinationer af cannabinoider.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktfinder