Hvad er ”V“ familien af cannabinoider?

Last updated:

Published:

Et dybere indblik i cannabinoider

Cannabis er hjemsted for over hundrede forskellige cannabinoider og er fyldt med en mangfoldig blanding af kemiske forbindelser. For at skabe disse forbindelser gennemgår planten adskillige kemiske reaktioner. De cannabinoider, der skabes ved disse reaktioner, varierer afhængigt af typen af cannabisart, stadiet i dens livscyklus, dens udsættelse for varme eller tilstedeværelsen af enzymer.

Hvad er ”V“ familien af cannabinoider?

En af disse grupper af cannabinoider, der alle har bogstavet "V", er resultatet af en specifik kemisk ændring, der finder sted i de tidligste stadier af cannabisplantens udvikling. I tilfældet med CBCV, THCV og CBDV har de nogle attraktive egenskaber, selvom dele af deres kemiske struktur ligner andre cannabinoider meget.

Introduktion til cannabinoid-familien "V"

Lad os udforske den unikke kemiske reaktion, vi omtalte tidligere. I de tidligste stadier af en cannabisplantes liv har en kemisk forbindelse kaldet geranylpyrophosphat valget mellem at kombinere med to forskellige typer syre, der findes inde i en cannabisplante. Hvis det binder sig til olivetolsyre, ender man med CBGA, mens kombinationen med divarinsyre skaber CBGVA. Begge er intermediære cannabinoider, men CBGVA er vores første medlem af "V"-cannabinoidfamilien.

Det kan være alt for let at blive overvældet af alle de forskellige familier eller grupper af cannabinoider. En af de enkleste måder at visualisere syntesen af cannabinoider på er at forestille sig CBGA og CBGVA som typer af dej. Mens CBGA-dej kan bruges til at lave spaghetti, er CBGVA bedre til rigatoni. Mange af de oprindelige basisingredienser er de samme, men afhængigt af den måde, dejen laves på, tilberedningsprocessen, og hvordan den derefter formes, varierer resultatet.

 cannabinoid-familien

Et lignende koncept gælder for hele det cannabinoide stamtræ. Da det deler sig i adskillige stier og grene (afhængigt af den reaktion eller manipulation, der finder sted), ender man med dusinvis af potentielle resultater. Hvis man fulgte cannabinoidernes "V"-veje, når en plante vokser, og tilførte varme til de rå cannabinoider, ville man ende op med de tidligere nævnte CBCV, THCV og CBDV.

Hvor finder man V-familien af cannabinoider, og hvad gør de?

De fleste cannabinoider i "V"-familien er svære at isolere. De er den generte, tilbageholdende side af cannabinoid-familien. Medmindre du kan finde en landrace-cannabisplante. Disse er genetisk "rene" stammer, der ikke er blevet ændret af årtiers selektiv avl og manipulation fra avlere. I stedet har landrace-stammer fået lov til at vokse naturligt, hvilket resulterer i højere andele af "V"-cannabinoider som CBDV.

CBDV

Hvad angår deres egenskaber, så er forskningen i "V"-cannabinoidfamilien stadig på et meget tidligt stadie. Men det, vi ved, er, at de er ikke-psykoaktive og interagerer med andre receptorer end cannabinoider som CBD. THCV er ikke-psykoaktivt og har vist sig at kunne undertrykke appetitten, mens CBDV har vist potentiale som behandling for epilepsi og andre krampetilstande. Indtil videre er vi nødt til at stole på den forskning, der finder sted for at afdække det sande potentiale i "V"-cannabinoiderne.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktfinder