Hampedyrkning til fødevarer og industri

Last updated:

Published:

Hampedyrkning til fødevarer og industri

HAMP- DEN FØRSTE PLANTE

Hamp eller Cannabis sativa er en enårig plante, der har været dyrket af mennesker i årtusinder. Hver del af planten har en anvendelse, der er gavnlig for mennesker. Den har et forbløffende udvalg af praktiske og industrielle anvendelser. Fra dyrehold til maling, mad til stof og plastik til medicin - hamp kan dyrkes og forarbejdes på forskellige måder for at opnå de ønskede resultater.

Hamp er en alsidig og hårdfør plante, som har en lang og rig historie. Det var obligatorisk for landmænd at dyrke hamp i USA indtil forbuddet, og det var den foretrukne måde at betale skat til staten på. Hamp har haft en så intim rolle med mennesker, at den har en plads i etymologien. Det arabiske ord for cannabis, qannab, er rodordet for lærred, og hamp indgår i mange navne, for eksempel Hemphill.

Lad dig ikke forvirre. Historisk set er marihuana, hamp og cannabis alle forskellige navne for den samme plante. Marihuana er mexicansk slang, der bruges af Hearsts aviskæde til at forvirre og vildlede en hel global befolkning til deres egne forbryderiske formål og tvinge moralsk støtte fra en uvidende offentlighed til at forbyde en af de mest nyttige planter på planeten. Hamp.

ALSIDIG HAMP

Opdræt bestemmer det endelige cannabisprodukt. Hamp, der dyrkes tæt sammen, har minimal sideforgrening, hvilket fremmer lange bastfibre. Dyrkes den længere fra hinanden, får den sideforgreninger, mindre højde og flere frøhoveder.

Stofargumentet har været et uheldigt hysterisk røgslør, som forbudstilhængerne har brugt i så mange årtier, at denne information er blevet en ufortjent og ukorrekt kendsgerning i den vestlige kultur.

THC og andre cannabinoider spiller en vigtig rolle i cannabisplantens sunde, tidlige udvikling. Sammen med andre harpikser har de antibakterielle, svampedræbende og udtørrende funktioner.

Når cannabis bruges industrielt, bliver det ubrugeligt til rekreative eller medicinske formål, fordi det altid efterlades til frø. Hamp gennemgår visse hormonelle forandringer, når den bestøves, som dæmper den psykoaktive harpiksproduktion og øger de biologiske processer til frøproduktion. Desuden er en række hampesorter monoceøse eller selvbestøvende (hermafroditter).

En betydelig del af cannabisplantens industrielle værdi ligger i frøene. Frøene udgør op til 80% af den færdige vægt af industrielt anvendt cannabis. De presses til olie, er basis for organiske malinger og lakker, og vigtigst af alt er de en komplet fødevare for mennesker.

På den ene side af mønten: Hvis et apotek forsøgte at konkurrere med den smule plantemateriale, der var tilbage efter den industrielle proces, ville de blive grinet ud af enhver Cannabis Cup i verden. Hvis en moderne THC-rig Cannabis Cup-vindende sativa blev dyrket under industrielle forhold, ville den ikke have noget som helst indhold af stoffer.

På den anden side: Hvis man rejste tilbage i tiden til George Washingtons gård og fik fat i nogle af hans hampefrø og derefter dyrkede dem ved hjælp af moderne viden om sinsemilladyrkning (hvor man fjerner hanplanterne, så hunplanterne forbliver ubefrugtede), ville slutproduktet helt sikkert være et rimeligt rekreativt eller terapeutisk eksempel på moderne frøfri cannabisblomster.

Hamp eller Cannabis sativa

HAMPENS RENÆSSANCE

Cannabis som hamp har fået en renæssance i løbet af de sidste par årtier. Spredningen af internettet betyder, at alle finder ud af, hvor nyttig cannabisplanten kan være. Den har flere praktiske anvendelser, såsom miljøgenopretning af ørkener, som en fiber til luksuriøst tøj eller vigtigst af alt til at producere nærende fødevarer og terapeutiske olier.

Hampefrø er vitamin- og proteinrige og er kendt for deres kulinariske alsidighed. De indeholder GLA-gammalinolensyre og omega 3- og 6-fedtsyrer i forholdet 3:1, så de er klar til at blive optaget i kroppen. Hampefrø anses for at være et godt supplement til enhver sund kost.

Med en pælerod på 15-30 cm og en kraftig vækst er hamp et ideelt jordforbedringsmiddel, der skygger for ukrudt og øger sprødheden i udpint jord.

Hamp producerer fire gange så mange ressourcer som en hektar træer (biomasse, ilt, fibre), mens den binder fire gange så meget kuldioxid.

Frø, fibre, olie, multifunktionel hamp og foder til husdyr fra én afgrøde er alt sammen muligt med den ærværdige hampplante.

Den alsidige cannabisplante er ved at genvinde sit ry som kilde til et væld af gavnlige produkter for mennesker.

CIBDOL CBD-OLIE ER I VERDENSKLASSE

Cibdol præsenterer en række økologiske hampeprodukter, der er fri for tungmetaller og fungicider, pesticider og kunstgødning, og som er dyrket efter EU's økologiske standarder.

100 % lovlig terapeutisk CBD-olie fra Cibdol, som kommer fra den fineste hamp i Europa, er ikke-psykoaktiv og har flere gavnlige helbredseffekter. Løbende videnskabelig og klinisk forskning viser fortsat lovende resultater for CBD-olie og understreger hampens potentiale som behandling for en række tilstande som gigt, diabetes, alkoholisme, MS, kroniske smerter og PTSD. CBD-olie viser sig at have neurobeskyttende egenskaber og er et fremragende topisk antibiotikum.

Der er ingen tvivl om nytten af cannabis som hamp.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktfinder