Forskellen mellem mandlig og kvindelig cannabis

Last updated:

Published:

Forskellen mellem mandlig og kvindelig cannabis

PLANTE-SEX

Planter har sex - og det er nok mere mærkeligt, end du måske havde troet. De mangler stadig de sociale konstruktioner for at kunne bytte eller have sex, men giv dem lidt evolutionær tid, og jeg er sikker på, at vi alle vil blive overraskede. På en mere seriøs måde kan planter være hanner, hunner eller hermafroditter - nogle planter formerer sig ukønnet ved at lave kloner, så deres køn er ikke bestemt.

Cannabis Sativa, dvs. cannabisplanten, har normalt forskellige han- og hunplanter, men nogle gange kan planter være hermafroditter - hvilket betyder, at de har begge køn. Hunplanter producerer hunblomster, og hanplanter hanblomster - eller i tilfælde af en hermafrodit kan du se både han- og hunblomster.

Hanblomster indeholder pollen - den mandlige kønscelle. Hunblomster indeholder æg - de kvindelige kønsceller. Når hunplanter bliver bestøvet, udvikler æggene sig til frø.


HVORFOR SKELNE MELLEM MANDLIG OG KVINDELIG CANNABIS?

Selvom både mandlige og kvindelige cannabisplanter har blomster, er de meget forskellige. Den kvindelige blomst er den, der normalt indtages. Selvom det ikke er skadeligt at indtage hanblomsten, indeholder den færre cannabinoider, og derfor er virkningen mindre.

Vigtigst af alt vil hanplanter bestøve hunplanter, hvilket resulterer i en overflod af frø i hunblomster. Frøproduktionen siges at sænke niveauet af cannabinoider, f.eks. THC. Når frøene udsættes for varme, knækker de med en tydelig og høj lyd og siges at give hovedpine. Frø i cannabisblomster, der er beregnet til konsum, er bedst at undgå, da de er et tegn på skødesløse eller uerfarne dyrkere.


HVORDAN MAN SKELNER MELLEM MANDLIG OG KVINDELIG CANNABIS

Hanplanterne har tykkere stilke, men mindre tætte blade end hunplanterne. At genkende cannabisplantens køn på denne måde er svært og overlades bedst til det erfarne øje.

At kigge efter forskelle i forblomster er den mest praktiske metode til at bestemme plantens køn. Forblomster er lettest at finde på leddene, dvs. knuderne, på stænglen. Hanlige forblomster har en rundere form, mens hunlige har en mere spids form med hvide hår, der efterhånden kommer ud af dem - hårene kaldes pistiller. At vente på, at pistillerne viser sig, er en sikker måde at genkende hunplanter på.

Cannabisplanten gennemgår to forskellige faser i sin livscyklus - den vegetative og den blomstrende.

I den vegetative fase vokser planten hurtigt, mens dens kønsorganer vokser langsommere. Omkring 6 uger inde i den vegetative fase bør dine forblomster give tegn på, at planten er kønnet.

Blomstringsfasen handler om at udvikle plantens kønsorganer - blomster. Hvis du ikke kan bestemme kønnet i den vegetative fase, bør alle planter vise deres køn 3 uger inde i blomstringsfasen.

Hanplanter bør fjernes fra hunplanter for at forhindre bestøvning. Når det kommer til dyrkning, bør en tvekønnet plante betragtes som en hanplante, fordi den har samme potentiale til at bestøve hunplanter.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktfinder