Karlien Sleper

Monobob

Nationalitet
Dutch
Fødested
Vaassen
Fødselsdato
11th January 1993
2019 La Plagne
1st place
2020 Park City
1st place
2020 La Plagne
2nd place
2021 Europe Cup Innsbruck
3rd place
2021 Europe Cup Königssee
8th place
2022 Beijing Winter Olympics
13-02-2022
instagram twitter youtube

Biografi

I begyndelsen af Karliens karriere havde hun ingen anelse om, hvad det ville komme til at betyde for hende, da hun i 2013 i en alder af 20 år blev optaget på det hollandske udviklingsteam. Efter den første træning og nogle fysiske test havde landstræneren set, hvad han havde brug for at se - Karlien var klar til at arbejde som bobslæde-atlet.

Karlien trænede i tre måneder og forbedrede konstant sine færdigheder, men hendes bobslæde-rejse startede først for alvor, da hun blev inviteret på en 10-ugers træningslejr i Winterberg i Tyskland. Det var her, hun trænede som bremsekvinde i topersoners bobslæde. Karlien følte sig dog aldrig rigtig ét med sporten - indtil hun præsterede at blive Hollands første monobob-atlet nogensinde.

Monobob kræver en utrolig disciplin og målbevidsthed, især når du konkurrerer mod internationale modstandere. Da hun er relativt ukendt i Holland, er ressourcerne til monobob begrænsede, men det har ikke afholdt Karlien fra at satse på at deltage ved Vinter-OL i 2022 i Beijing, Kina.

Trods Karliens relativt korte karriere har hun allerede gjort sig bemærket, og hun kæmper i øjeblikket om en plads ved OL. Efter 8 år med blod, sved og tårer vil hun vise verden, hvad hun er i stand til, og belønne sig selv med en billet til Beijing.

Udtrykket "kom ud af din komfortzone" passer perfekt til Karlien, ikke mindst fordi monobob stadig er relativt ukendt i hendes hjemland Holland.

"Kom ud af din komfortzone"

Produktfinder