Bliver Karlien Sleper Cibdols første olympiske atlet?

Last updated:

Published:

Karlien Sleper er ikke bare Cibdols første sponsorerede atlet, men hun er også den første af vores atleter, som deltager ved de olympiske lege. Hun ved dog, at der er masser af udfordringer i vente på vejen mod de olympiske vinterlege i 2022.

Rejsen til Beijings olympiske bane

Om ca. 1 år vil Yanqing, som er en forstad til Beijing, være vært for de olympiske vinterlege, og det bliver Karliens chance for debut ved OL. Vejen dertil er ikke let, men på trods af udfordringerne er Karlien utrolig begejstret. "OL har været mit mål siden 2018", fortæller den 27-årige Sleper.

Karlien er dog nødt til at lægge OL-drømmen lidt på is.

"Det var meningen, at jeg om et par måneder skulle rejse til Yanqing i 3 uger, men den olympiske testbegivenhed blev aflyst på grund af coronavirus", forklarer Sleper. "Nu bliver den første introduktion til bobslædebanen først i oktober".

Udskydelsen har dog ikke taget modet fra hende. "Jeg glæder mig rigtig meget til arrangementet. Jeg vil gerne lære banen at kende, kende hvert eneste sving og blive fortrolig med den".

At studere banen er en vigtig del af bobslæde-disciplinen, og det er endnu vigtigere i Beijing, da banen er helt ny.

"Alle bobslædebaner er forskellige, og banen i Beijing er helt ny. Normalt har konkurrenterne mulighed for at afprøve banen flere gange forinden, men vi starter alle ved nul til vinterlegene. Normalt ville det være en ulempe, når jeg konkurrerer mod tyske atleter, der har haft flere hundrede løb, end jeg har. Men her handler det hele om, hvem der hurtigst kan lære banen at kende”.

Op til 120 kilometer i timen

Slepers mål er at blive den allerførste hollandske olympiske monobob-stjerne. Det ville i sig selv være en enorm præstation. Ikke alene er hendes sport en forholdsvis ny olympisk disciplin ved OL, men der er stadig ikke så stor entusiasme for kvindernes 4-personers bobslæde disciplinen, og derfor er der stor fokus på solo-disciplinen.

Heldigvis er bobslædekørsel ikke noget nyt for Sleper. Hun startede allerede tilbage i 2013.

"Jeg var oprindeligt cykelrytter, men efter at min ven viste mig et opslag fra bobslædeforeningen, måtte jeg bare prøve det". Da Sleper indså, at hun havde talent for det, prøvede hun at køre med andre kvindelige bobslædeentusiaster. "Min stil skabte alt for meget stress og lagde større ansvar over på mine holdkammerater. Jeg var opsat på at presse hårdere og hårdere for hver tur".

Nu kan hun dog godt se tilbage på det og grine af det, for nu skal hun klare det hele selv! Man har kun sig selv i en enkeltmandsbobslæde.

"Fordelen er, at der ikke er nogen bag mig, så jeg kan vise mere mod end i en tomandsbobslæde. Jeg lærte også at kontrollere min nervøsitet, bevare troen på slæden og ikke styre for meget! Og selvfølgelig er der adrenalinen forbundet med at køre 120 kilometer i timen. Det føles dog ikke hurtigt for mig. Jeg er så fokuseret på banen, at alt virket til at gå i slowmotion."

Håndtering af tilbagegang

Cykelsporten er nu blot et fjernt minde for Sleper, og i dag fokuserer hun 100% på monobob, og hendes hårde arbejde lønner sig. Hun har for nylig opnået A-status fra NOC*NSF (The Dutch Olympic Committee*Dutch Sports Federation), og det er en anerkendelse, som hun er utrolig stolt af. "Jeg kæmpede hårdt for det i 2 år".

Men på trods af succesen har rejsen ikke altid været let, indrømmer Sleper. Hun kan først deltage ved VM i den næste sæson på grund af en ændring af det internationale forbunds regler. Men det har ikke stoppet hendes drive og beslutsomhed.

"Jeg synes ikke, det er rimeligt, men efter at have taget lidt tid til at reflektere over det, har jeg accepteret det. Jeg holder en pause frem til slutningen af dette år (2020), og så gælder det en lang periode med klargøring til Beijing med europæiske cupper og træning med det hollandske hold”.

Fra drøm til virkelighed med hjælp fra Cibdol

Slepers vedholdenhed og mod er det perfekte match for Cibdol. "Jeg skulle først tjekke, om Cibdol-sponsoratet var lovligt, og om CBD var på Dopingstyrelsens liste", siger hun med et smil.

Nu går hun stolt rundt og viser Cibdol frem med logoet synligt på hendes slæde og træningsdragter. Det er et partnerskab, som gav god mening for Sleper, da det ikke kun skaber opmærksomhed om monobob, men også om CBD.

"Cibdol er ny i sporten. Jeg får mange spørgsmål om det. Folk vil gerne vide, hvad Cibdol er".

Sleper bruger også denne lejlighed til at fortælle om sine egne oplevelser. "Jeg kan huske, at jeg var meget nervøs for det første Winterberg-løb sidste år. Jeg kunne ikke sove, men så brugte jeg Meladol fra Cibdol, og det hjalp mig virkelig. Hvis jeg bliver stresset den dag i dag, ved jeg, at det er lige ved hånden. Og Cibdols læbepomade er også helt fantastisk. Det hjælper mig utrolig meget i overgangen fra sommer til vinter".

Vi er utrolig stolte af at have Karlien som ambassadør for Cibdol både på og uden for banen. Vi er ikke i tvivl om, at hun vil fortsætte med at tage verden med storm inden for monobob! Du kan følge Karliens rejse på Instagram og læse mere om monobob-stjernen på Cibdol-bloggen.

Text: Dominique Pichel

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktfinder