Karlien Sleper er klar til vinter-OL

Last updated:

Published:

Karlien Sleper

De olympiske vinterlege er lige om hjørnet, og det er dette store øjeblik, Karlien har ventet på – at konkurrere med verdens bedste monobob-atleter. Selvom hun aldrig var i tvivl om, at hun ville nå dette punkt, har rejsen ikke altid været nem, og den har taget flere drejninger undervejs. Læs videre og find ud af, hvordan Karlien forbereder sig på det største øjeblik i sin sportskarriere.

Kvalifikationsløbet

Karlien deltog for flere uger siden i en livsændrende begivenhed: Konkurrencen om at kvalificere sig til Vinter-OL og sikre sin billet til Kina. Det var en oplevelse, som hun aldrig vil glemme. Hun skulle opnå en placering blandt de 12 bedste den dag og samlet rangere blandt de 6 bedste kvinder, der ikke deltog i tomandsbob.

Karlien gjorde præcis, hvad hun skulle under kvalifikationsløbet, og sluttede det sidste VM-løb for kvindernes monobob på en tolvteplads. Konkurrencen i Sankt Moritz i Schweiz talte også som et europamesterskab, hvor den 29-årige atlet blev nummer 6.

Men efter løbet skulle Karlien dog stadig vente på resultaterne fra tomandsbob-løbet for officielt at kunne bekræfte sin samlede placering. Problemet var bare, at løbet først blev afholdt dagen efter, og det forlængede den pinefulde ventetid. Selvom der var meget stor sandsynlighed for, at billetten til OL var sikret, var de næste 24 timer næsten uudholdelige.

Drømme bliver til virkelighed

Da resultaterne af tomandsbob blev bekræftet, gik Karliens drøm endelig i opfyldelse. Hun havde officielt kvalificeret sig til Vinter-OL i Beijing 2022! Men som alle lovende atleter var Karlien aldrig selv i tvivl om at nå til Beijing: "Under VM-løbene var jeg allerede meget tæt på at sikre min plads, og jeg gav aldrig op. Det er endelig blevet tid til at fokusere 100% på turen til Kina".

Forberedelser i sidste øjeblik

Karlien var fuldt ud fokuseret på opgaven, og hun fortalte, at hun faktisk modtog sit officielle udstyr før kvalifikationen. "Jeg modtog alt mit tøj og udstyr til at repræsentere TeamNL allerede før kvalifikationen. Nu, hvor jeg har min billet sikret, kan jeg fokusere alle mine kræfter på de sidste forberedelser."

De fleste hollandske atleter er allerede samlet og bor i en boble nær Beijings træningsfaciliteter for at begrænse social kontakt med andre mennesker. Karlien starter dog sine forberedelser fra sit hjem på landet.

Den 26. januar rejser hun så til Kina sammen med resten af TeamNL. Når hun ankommer til træningsfaciliteterne, er den 2. og 3. februar de sidste dage, hun kan træne inden åbningsceremonien, som afholdes d. 4. februar. Slepers skal køre sine løb den 13. og 14. februar, og det første løb starter kl. 02:30 (GMT+1).

Held og lykke med vinter-OL!

Nu, hvor kvalifikationen er overstået, billetten er bestilt og flyrejsen til Beijing er lige om hjørnet, er der kun én ting tilbage at sige:

Vi er utroligt stolte over at have Karlien som ambassadør for Cibdol – både på og uden for banen. Vi ønsker hende al mulig held og lykke med sin olympiske debut, og vi er slet ikke i tvivl om, at hun vil give alt, hvad hun har for at opnå fantastiske resultater ved de olympiske vinterlege i 2022!

Vil du holde dig opdateret om Karliens OL-rejse? Følg hende på Instagram, hendes personlige blog og i Cibdols seneste nyhedsartikler.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktfinder