Karlien Slepers rejse til vinter-OL 2022

Last updated:

Published:

Karlien Sleper vinter-OL

Karlien Sleper forbereder sig på sit livs største konkurrence: Den eftertragtede deltagelse ved vinter-OL 2022 i Beijing. Læs videre og lær mere om Slepers rejse til monobob-berømmelse og om de udfordringerne, der venter hende forude.

På besøg i Kina

Vinter-OL nærmer sig med hastige skridt, og Karlien Sleper er mere målrettet end nogensinde før. Ikke nok med at hun skal hun være i sit livs bedste form, men det er også vigtigt, at hun forbereder sig mentalt. Det er trods alt ikke bare en hvilken som helst konkurrence. Hun skal konkurrere mod verdens bedste monobob-atleter i Kina næste år.

Heldigvis har hun for nyligt været på besøg i Kina og set faciliteterne i den olympiske landsby, hvor hun også blev introduceret for banen. "Banen, som Kina har fået bygget, er helt fantastisk", fortæller Sleper. "Derudover er den også utrolig smuk. Den formet som en drage, og det symboliserer held, fremgang, styrke og ædelhed".

Tilskuerpladserne er overdækket og løber hele vejen rundt om banen, og så er der en fantastisk udsigt over Yanqing-regionen. Det er svært på nuværende tidspunkt at forestille sig det pres, som atleterne kommer til at være under. Men når dagen kommer, vil alle øjne være rettet mod atleterne, der konkurrerer om den ultimative plads på sejrsskamlen. Karlien var meget optimistisk, efter hun selv have testet banen:

"Det er en ret lang bane, der er nem at lære. Det er ikke svært at få alle fire jern ned, og med en topfart på 116 km/t er det heller ikke en superfarlig bane".

Kvalifikation til vinter-OL 2022

Selvom Karlien allerede har testet banen, skal hun stadig kvalificere sig til vinter-OL i februar 2022. Hun er dog ikke bekymret. Hun ved præcis, hvad der skal til for at sikre sig en plads. "Jeg er i øjeblikket i mit livs bedste form, og selv med jetlag sætter jeg stadig nye personlige rekorder. Det hele handler selvfølgelig om at træne så meget som overhovedet muligt".

Kvalifikationer og træning

Med dette mål i tankerne vil Sleper deltage i flere konkurrencer, selvom de ikke er en del af NOC*NSF-kravet (Hollands Olympiske Sportsfederation). "Ved at deltage i så mange konkurrencer, som jeg kan, er jeg meget bedre stillet end de atleter, der udelukkende træner til VM".

Mens Karlien forbereder sig på VM-kvalifikationen, er hendes skema over konkurrencer i 2021 spækket med action. Det inkluderer bl.a.:

• 29. November-5. december 2021 (Winterberg European Cup)
• 6.-12. december 2021 (Winterberg World Cup)
• 3.-9. januar 2022 (Winterberg World Cup)
• 10.-16. januar 2022 (VM + EM, St. Moritz)

Efter en kort juleferie er Sleper tilbage i sin monobob-slæde. Hvis alt går vel, rejser hun tilbage til Beijing til den store begivenhed:

• 2.-14. februar 2022 (Vinter-OL i Beijing)

På jagt efter drømme med Cibdol

Karlien er lige nu på toppen og har skarpt fokus på olympisk succes. Vi ikke et øjeblik i tvivl om, at hun kommer til at yde sit absolut bedste. Karlien er Cibdol-ambassadør, og vi er utrolig stolte af hendes præstationer frem til nu. Vi er overbeviste om, at hun kvalificerer sig, og at hendes monobob-drømme vil gå i opfyldelse. Vi ønsker hende al mulig held og lykke og hepper på hende hele vejen!

Vil du gerne holde dig opdateret om Karliens OL-rejse? Følg hende på Instagram, hendes personlige blog og under Cibdols seneste nyhedsartikler.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktfinder