Wakeboarderen Kick de Heer når nye højder med Cibdol-sponsorat

Last updated:

Published:

Hvem er Kick de Heer?

Du kan lære meget om Kick ved at besøge hans Instagram. Du finder et wakeboard på stor set alle billeder, han har et strålende smil og masser af trickvideoer – Kick kan ikke skjule sin kærlighed til sporten.

"Jeg er gladest, når jeg er på vandet - der føler jeg mig fri. Jeg tænker ikke på andet”, fortæller Kick. "Jeg træner konstant med rebet, har det sjovt og springer i vandet - laver tricks fra bølge til bølge, en halv omgang, en baglæns salto. Spændingen og følelsen, især under konkurrencer, giver mig en utrolig følelse”.

Svømmeundervisning

Kicks færdigheder på bølgerne er meget anderledes end for 10 år siden. “Jeg var 4 år gammel, da jeg lærte at wakeboarde. Min mor og far driver en wakeboard-skole, så det var ikke usædvanligt for mig at starte i en ung alder, selv uden et svømmediplom! Desuden var jeg som ung bange for at falde og bange for fisk. Men efter at jeg afsluttede svømmeundervisningen (på A, B og C-niveau), begyndte jeg at nyde vandet mere og mere”.

Gymnasieeleven på Hub van Doornecollege i Deurne forklarer de vigtigste principper for wakeboarding:

”Siden jeg startede, er rebet fra båden til brættet blevet længere og længere. Det er enormt vigtigt, for jo længere rebet er, jo højere kan du hoppe, og jo flere point kan du få. Du får også point for variationerne i dine tricks på samme måde som på en trampolin eller i freestyle snowboarding. Det er meget vigtigt at udføre tricket så højt oppe i luften som muligt, og falder du 2 gange, mister du point”.

Rejsen til Jessamine-søen

Om sommeren træner Kick på sit wakeboard 2 gange dagligt på Limburg Leukermeer i byen Well i Holland. ”Om vinteren går sporten i stå. Men så træner jeg tricks på trampolinen, binder en line til et træ for at simulere effekten af båden og bølgerne. Jeg har også en personlig træner til at hjælpe mig med at arbejde på min kondition. Og af og til kører jeg på snowboard i Snow World eller Winterberg i weekenden”.

Hans engagement i wakeboarding, træning og fitness er alt sammen en del af det ultimativt mål. "Jeg vil nå toppen og flytte til Amerika. Amerika er mekka for wakeboarding, og det er et sted, hvor professionelle wakeboardere kan tjene penge på at dyrke den sport, de elsker - det vil jeg også opnå”.

Kick fortsætter med at fortælle mere om sine planer for fremtiden. "Mit mål er klart. Jeg vil gerne til Lake Jessamine i Orlando. Søen har det smukkeste vand. Jo roligere vandet er, jo bedre er det, så jeg vil til Florida om vinteren for at træne og køre wakeboard-skolen sammen med min far om sommeren. Kick griner og tilføjer: "Jeg skal dog stadig have sparet flere penge op".

CBD og wakeboarding

Kick har fokus på at nå toppen inden for wakeboarding, og han er utrolig glad for sit Cibdol-sponsorat.

”Alle professionelle har en sponsor, og nu har jeg også en. Jeg ved ikke engang, hvad jeg skal sige, kun at jeg er super taknemmelig for Cibdol. I USA har CBD (cannabidiol) en forbindelse med wakeboarding, så det føles rigtig godt. Wakeboarding er en intensiv sport, og CBD-dråber hjælper mig med at præstere. CBD giver mig ro i sindet og hjælper mig med min koncentration. Det føles meget rart, især for en som mig, der har autisme”.

Snart vil Cibdol-logoet ikke kun pryde Kicks tøj, men også hans board.

"I april får jeg et nyt wakeboard med Cibdol-logoet på". Det er noget, Kick er meget stolt af. "Jeg beholder alle mine boards. Jeg har en hel samling i kælderen. Jeg vil gerne udstille dem og bruge dem til at fortælle min historie. Mit 7. board kommer senere i år og bliver mit første officielle wakeboard med Cibdol-logoet på”.

Du kan følge Kicks karriere inden for wakeboarding på hans Instagram-konto. Hvis du gerne vil lære mere om Cibdols sponsorerede atleter, kan du besøge vores blog med eksklusive nyheder og interviews.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktfinder