Bailey Groenendaal: Cibdols nyeste sponsorerede atlet

Last updated:

Published:

Cykelcross – en krævende og vovet sportsgren

Photo by: Steffen Müssiggang @radsportphotonet

Cykelcross er en sport fyldt med action, hvor cyklister konkurrerer mod hinanden i forskellige omgivelser lige fra veje til naturstier, stejle bakker, i mudder og sand. Udholdenheds- og cykelevner er altgørende for succes på cykelcrossbanen, og hvis der er én, som ved præcis, hvad det kræver for at få succes, så er den 17-årige Bailey Groenendaal.

Den talentfulde og passionerede cykelcrossrytter er den nyeste atlet sponsoreret af Cibdol. Men nok om os, lad os finde ud af, hvad det er, som gør at denne spændende unge stjerne er én, der er værd at følge.

Bailey Groenendaal ved, hvordan man præsterer under pres

Photo by: Steffen Müssiggang @radsportphotonet

Selvom Bailey er ny på Cibdol-listen, er han allerede et etableret talent på cykelcross-scenen. Han har allerede deltaget ved et verdensmesterskab og adskillige junior-verdensmesterskaber, og han ved alt om det pres, der er forbundet med meget krævende sportsgrene. Men i stedet for at vige udenom udfordringerne, ser han det hele som en spændende rejse.

"Onsdag trænede jeg med landstræner Gerben de Knegt", fortæller Bailey stolt. "Det er aldrig en selvfølge at man bliver valgt ud. Jeg skal udtages for at kunne konkurrere, og derfor skal jeg altid præstere mit bedste. Det pres kan gøre det svært".

Det er muligt at Bailey er en cykelrytter med en meget lovende fremtid, men han er stadig en ung mand, der også balancerer skole og studer. Heldigvis giver Vakcollege i Eindhoven, hvor han er i færd med at tage en forberedende erhvervsuddannelse inden for økonomi og iværksætteri, ham fleksibilitet, så han er i stand til at opretholde sine karakterer og præstere på cykelbanen.

"Det er skønt, at skoletiderne tilpasses, så det passer med cykelcross. Jeg har fri om mandagen, hvis jeg skal konkurrere søndag. Så har jeg tid til at spise morgenmad, træne og hvile eller gå til massøren for at komme mig".

Fokus på optimal præstation ved hjælp af Cibdol

Fra det øjeblik, han vågner, fokuserer Bailey udelukkende på ét mål: at slå sit navn fast som professionel cyklist. "Jeg træner meget hårdere nu, end jeg gjorde sidste år," fortæller Bailey, mens han forklarer mere om sit træningsprogram.

"Ligegyldigt hvad, så har jeg flere og flere træningstimer hvert år, og intensiteten stiger derfor betydeligt. Jeg får dog hjælp fra mine forældre, som sammen driver et fitnesscenter. Min far guider mig gennem træning, og min mor hjælper med blandt andet med min kost."

Selv Baileys kostplan er skræddersyet og sørger for, at han får nøjagtigt, hvad han behøver for at kunne præstere på så højt et plan både mentalt og fysisk.

"Det er vigtigt, at jeg får rigeligt med næringsstoffer, så jeg kan opbygge muskler og komme mig, og derfor er det et must at supplere med vitaminer og mineraler. Jeg forbrænder en masse kalorier på cyklen! Før man ved af det, har man tabt sig. Jeg tænker tit tilbage på for to år siden. Dengang var jeg alt for spinkel og blev ofte syg. Mangel på den rigtige ernæring sammen med de intense træningssessioner gjorde, at jeg kørte på reserverne. Det lærte mig at jeg skulle drikke, før jeg blev tørstig og altid gå i seng og stå op til tiden."

Med erfaring får man et stærkere fokus, og samarbejdet med Cibdol hjælper Bailey med at finpudse sine færdigheder som cykelcrossrytter.

"Med støtte fra Cibdol kan jeg vælge mit eget materiale. Det er fantastisk! På denne måde kan jeg investere i ekstra reservedele. Min cykel er 800 gram lettere end før, og det gør virkelig en stor forskel, når jeg skal op ad bakke". Han blinker med det ene øje og tilføjer: "Men i sidste ende er jeg selvfølgelig motoren. Jeg bliver nødt til at træde i pedalerne."

Baileys første sejr i Cibdol-trøjen

Photo by: Steffen Müssiggang @radsportphotonet

Ud over den støtte Baileys forældre giver ham uden for banen, er hans mor og far til stede under hvert eneste cykelcrossløb. Faktisk er det at rejse et andet aspekt af cykelcross, som Bailey elsker.

"Vi har allerede besøgt mange forskellige lande i Europa," siger Bailey. Men på trods af det travle program ligger hans fokus på at afslutte sæsonen stærkt. "Mit mål er at cykle i Zaltbommel, Holland i begyndelsen af januar, og så jeg vil jeg gerne ende på podiet i Oostende under verdensmesterskabet kort tid efter."

Med opbakning fra sine forældre og støtte fra Cibdol er Bailey godt på vej mod at nå sine mål. Han har allerede haft sin første sejr i Cibdol-trøjen under en cykelcross-begivenhed i Stockholm, Sverige.

Bailey har god grund til at være stolt. Og han er lige så stolt af sit nye cykelcrossgrej. Det ses tydeligt da han viste et billede af den grå og hvidstribede trøje på sin telefon. "På grund af mudderet under løbet bliver farven hvid ikke ved med at være hvid". Med et glimt i øjet tilføjer han: "Der findes ingen bedre støtte, end den jeg får fra Cibdol."

Bailey er den anden atlet, der slutter sig til Cibdol-holdet sammen med bobslædekøreren Karlien Sleper. Sammen arbejder vi på at hjælpe dem med at realisere deres drømme og tilskynder til forbedret velvære med den rigtige kost, vitaminer, mineraler og kosttilskud.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktfinder