Hvornår skal man tage Shilajit?

Last updated:

Published:

Hvornår skal du tage Shilajit? Det optimale tidspunkt for "ødelæggeren af svaghed"

Har du hørt om Shilajit og har lyst til at prøve dette gamle ayurvediske supertilskud? Men hvornår er det bedst at tage det - morgen, eftermiddag eller aften?

Shilajit har været brugt i århundreder i ayurvedisk medicin for en lang række sundhedsmæssige fordele. Shilajit er kendt som "ødelæggeren af svaghed" og indeholder over 80 mineraler og sporstoffer, der kan hjælpe med at genoprette energi, vitalitet og velvære.

Shilajit16

Hvad er shilajit?

Shilajit er en tyk, tjærelignende substans, der siver ud mellem klipperne i bjergkæder over hele Asien. Det er dannet af planter og mineraler, der langsomt nedbrydes i løbet af hundredvis af år.

Det er meget arbejdskrævende at høste Shilajit af høj kvalitet, og derfor kan autentisk Shilajit være dyr. Men mange mener, at det er det værd på grund af de omfattende sundheds- og wellnessfordele.

Så hvornår skal man tage Shilajit for at udnytte den fulde effekt af dette foryngende adaptogen? Lad os diskutere det.

Det bedste tidspunkt på dagen at tage shilajit

Ifølge ayurvedisk visdom er det optimale tidspunkt at tage Shilajit tidligt om morgenen på tom mave.

Hvorfor tidligt om morgenen? Hvis du tager Shilajit som det første, når du står op, før du spiser eller drikker noget andet, har det en chance for at blive absorberet af din krop.

Det anbefales at lægge en lille dosis Shilajit på størrelse med en ært under tungen og lade den opløses langsomt i stedet for at sluge den med det samme.

Hvis du lader Shilajit blive liggende under tungen, kan de virksomme stoffer komme ind i blodbanen sublingualt gennem de tynde membraner der.

Vigtige grunde til at tage Shilajit om morgenen:

  • Øger energien - Shilajit giver dig et energiboost, så du kommer godt i gang med dagen.
  • Støtter fordøjelsen - Indtagelse på tom mave kan hjælpe fordøjelsen.
  • Absorberes bedre - sublingual administration giver bedre absorption
  • Højeste koncentration - Din morgendosis rammer hurtigt dit blodomløb.
  • Indstiller din rytme - konsekvent indtagelse af Shilajit hjælper med at regulere din døgnrytme.

Så for at opsummere er det en god idé at tage din daglige dosis Shilajit tidligt om morgenen på tom mave. Det passer godt ind i et ayurvedisk dinacharya-ritual for at indstille din krops rytmer holistisk.

Er der nogen undtagelser?

For de fleste fungerer det perfekt at tage AM Shilajit på tom mave. Men der er et par undtagelser, hvor det kan være klogt at tage det senere:

Følsom fordøjelse - Hvis du får kvalme af at tage et tilskud som det første, så prøv at tage din Shilajit-dosis midt på formiddagen eller tidligt på eftermiddagen mellem måltiderne. Hvis du spreder næringsindtaget ud på denne måde, kan det måske dæmpe kvalmen.

Søvnproblemer - Shilajit er energigivende for de fleste, men det høje mineralindhold gør det lettere stimulerende for nogle. Hvis du synes, det holder dig vågen om natten, kan du flytte dit indtag et par timer tidligere på dagen.

Spørg din ayurvediske behandler - Som altid bør du konsultere en professionel ayurvedisk behandler for at skræddersy timing og dosering specifikt til din konstitution og aktuelle balancetilstand.

Shilajit

Hvor længe skal man tage Shilajit for at opnå de bedste resultater?

Som med de fleste urtetilskud og superfoods gælder det, at jo længere tid man tager Shilajit konsekvent, jo bedre.

De kumulative effekter opbygges, når du gør Shilajit til en del af din daglige sundhedsrutine i 3-6 måneder. Nogle rapporterer dog om fordele, der indtræder inden for få uger.

Lyt til din egen krops medfødte visdom for at fornemme, hvornår Shilajit booster dig. Og som altid skal du rådføre dig med en professionel om passende varighed baseret på dine sundhedsmål.

Er du klar til at tilføje shilajit til din rutine?

Forhåbentlig har det, at du har lært, hvornår du skal tage Shilajit - tidligt om morgenen på tom mave - besvaret dit vigtigste spørgsmål og givet dig lyst til at tilføje dette foryngende adaptogen i din kur!

Shilajit kan prale af et imponerende CV med forbindelser, der revitaliserer dit sind, din krop og din ånd. Det har fortjent en retmæssig plads i ethvert ayurvedisk apotek.

Ofte stillede spørgsmål om shilajit

Er du nysgerrig efter at lære mere om dette gamle foryngende adaptogen? Nedenfor finder du svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål, folk stiller, når de først udforsker Shilajit.

Hvordan smager shilajit?

Ren Shilajit af høj kvalitet har en meget jordagtig, bitter smag fra alle de koncentrerede mineraler og forbindelser. De fleste beskriver det som en ret stærk, skarp og medicinsk smag. Smagen i sig selv ser dog ud til at have terapeutiske virkninger baseret på dens nootropiske kemi.

Shilajit-pulver har en røget smag. Den første smag kan være ubehagelig for nogle, men en prikkende følelse bagefter indikerer god absorption. For at gøre smagen mere behagelig kan du kombinere din dosis Shilajit med honning, ghee, mandel- eller kokosmælk.

Hvilken farve skal shilajit af høj kvalitet have?

Autentiske Shilajit-harpikser af højeste kvalitet, der siver ud mellem bjergklipper, bør altid være meget sorte eller brunsorte i farven. Den mørkere farve indikerer tæthed og en overflod af revitaliserende næringsstoffer og mineraler, der er kondenseret gennem århundreders dannelse.

Mørk oceanside Shilajit kendt som "sacha inchi" har en tendens til at være blødere og mere blank. Mens lysere Shilajit stadig kan have fordele, har de mørkeste harpikser de mest dramatiske sundhedseffekter.

Er shilajit sikkert?

Når Shilajit udvindes etisk og bæredygtigt fra uberørte naturlige miljøer, har det en utrolig sikker track record. Men den seneste tids store efterspørgsel har ført til, at nogle fortyndede Shilajit-produkter af lav kvalitet er kommet på markedet.

For at garantere sikkerheden bør du kun købe shilajit fra velrenommerede leverandører, der tester for forurenende stoffer og dokumenterer deres høst- og produktionsprocesser.

Det er også klogt at konsultere en ayurvedisk læge, som kan vejlede dig om den rette dosering i forhold til din konstitution og kropstype. Følg doseringsvejledningen, og start langsomt med Shilajit, indtil du ser, hvordan din krop reagerer.

Kan man tage Shilajit hver dag?

Regelmæssig daglig dosering gør det muligt for Shilajits mineraler og næringsstoffer at opbygges støt i dit væv. Det forbedrer cellernes og mitokondriernes funktion på en holistisk måde over tid.

Nogle anbefaler dog, at man tager Shilajit 5 dage med og 2 dage uden, da det kan virke en smule varmende på visse kroppe. Juster efter behov baseret på din egen konstitution og i samråd med en ayurvedisk specialist.

Sammenfattende kan man sige, at hvis man tager Shilajit konsekvent over måneder og år med periodiske hviledage, når det er nødvendigt, får man de største belønninger. Bare lyt dybt til din krops medfødte visdom undervejs.

Spørgsmål og svar om shilajit:

  • Kvaliteten er vigtig - søg efter renset, autentisk Shilajit fra gode kilder.
  • Hold dig til små doser - Følg forholdsreglerne og arbejd sammen med en praktiserende læge
  • Sort er bedre - mørkere kvaliteter indeholder højere mineraldensitet
  • Byg langsomt op - Giv måneder til at se den fulde effekt.

Resumé

Shilajit er et ældgammelt medicinsk stof, der siver ud af de asiatiske bjergområder og består af mere end 80 foryngende spormineraler og forbindelser. Shilajit er kendt som "ødelæggeren af svaghed" i ayurveda og opbygger vitalitet, øger energien, støtter kognitionen, regulerer hormoner, afgifter kroppen og meget mere. Men hvornår er det optimale tidspunkt at tage Shilajit? Ifølge ayurvedisk visdom - som det første om morgenen!

Hvis man tager en lille dosis Shilajit på størrelse med en ært sublingualt på tom mave, kan stofferne opløses under tungen. De kommer hurtigt ind i blodbanen og cirkulerer til vævene gennem denne sublinguale administration, mens absorptionen gennem fordøjelsen tager længere tid. Når du starter dagen med Shilajit, sætter det gang i cellernes stofskifte og giver dig et energigivende boost. Det siges også at støtte fordøjelsen og døgnrytmen, når det bruges dagligt.

For de fleste giver det kumulative fordele at tage Shilajit tidligt om morgenen og konsekvent i 3-6 måneder. Nogle følsomme personer vil måske tage Shilajit mellem måltiderne senere på dagen, hvis doseringen om morgenen forårsager kvalme. Konsulter en ayurvedisk behandler for at skræddersy timing og dosering specifikt til din unikke konstitution og dosha-balance. Prioritér Shilajit af høj kvalitet fra velrenommerede kilder for at sikre renhed og sikkerhed.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktfinder