Er 7 timers søvn nok?

Published:

Er 7 timers søvn nok til at opretholde optimal sundhed og kognitiv funktion? Svaret på dette spørgsmål er ikke så indlysende, som det kan synes, da det individuelle søvnbehov varierer på grund af en række forskellige faktorer. I dette blogindlæg vil vi undersøge kompleksiteten af søvnvarighed og foretrukne tidspunkter, hvordan de kan påvirke ens velbefindende, tips til at forbedre søvnens effektivitet og situationer, hvor 7 timer måske ikke er nok.

Vi vil diskutere betydningen af kvalitet frem for kvantitet for at opnå en god nattesøvn og give dig tips til at forbedre din søvn effektivitet ved hjælp af korrekt hygiejnepraksis. Derudover vil vi tage fat på situationer, hvor 7 timer måske ikke er tilstrækkeligt for nogle personer, ved at undersøge tegn, der indikerer et behov for mere hvile, og potentielle underliggende årsager, der påvirker ens evne til at opnå en god nattesøvn.

Desuden vil vi undersøge forholdet mellem træningsintensitet og restitutionstid under søvn for at afgøre, om 7 timers hvile er tilstrækkeligt, når man træner. Endelig vil vi undersøge, hvordan teknologi som RISE kan hjælpe dig med at spore dine unikke biologiske behov, mens du tilpasser dig til nye tidszoner eller opretholder konsistens i din daglige rutine - og sikrer, at du får en passende mængde søvn af høj kvalitet hver nat.

er-7-timers-søvn-rigeligt

Vigtigheden af 7 timers søvn

American Academy of Sleep Medicine og Sleep Research Society anbefaler 7 timers søvn om natten for de fleste raske voksne. Hvis du prioriterer tilstrækkelig hvile, kan du holde dig mere vågen i løbet af dagen og forbedre dit generelle helbred og velvære.

Virkninger på den kognitive funktion

Det er vigtigt at hvile tilstrækkeligt for at opnå optimal kognitiv ydeevne. Under en dyb søvn konsolideres erindringerne, og dagens detaljer fordøjes af hjernen. Manglende søvn kan resultere i kognitive forringelser som f.eks. nedsat beslutningsevne, nedsat opmærksomhedsspændvidde og øget risikoadfærd, ifølge en undersøgelse fra Circadian Neuroscience Institute.

Fordele for den fysiske sundhed

Søvn spiller også en afgørende rolle for den fysiske sundhed. Mens du sover, reparerer din krop væv, opbygger muskelmasse og syntetiserer hormoner som væksthormon (GH) og kortisol, som bl.a. er vigtige for immunsystemets funktion. Det hjælper også med at opretholde den rette balance i forskellige systemer i hele vores krop, herunder også de kardiovaskulære systemer. En konsekvent søvnplan om natten bidrager i høj grad til at opnå en bedre afslapningskvalitet, hvilket i sidste ende fører til et sundere liv generelt.

 • Søvnens varighed: Sigt efter mindst 7 timer hver nat for at sikre, at din krop har tid nok til at gennemføre disse vigtige processer.
 • Foretrukne sovetider: Ved at etablere regelmæssige sengetider baseret på individuelle døgnrytmer kan man forbedre både kvalitet og effektivitet, når søvnmønstre tilpasses korrekt til de naturlige interne ure, der findes i hver enkelt persons unikke biologiske sammensætning.
 • Søvn effektivitet: Sørg ikke kun for at få tilstrækkeligt med søvn, men fokuser også på, hvor effektivt disse dyrebare øjeblikke udnyttes ved at praktisere gode hygiejnevaner, f.eks. ved at begrænse eksponering for skærme før sengetid og ved at skabe et behageligt miljø, der generelt fremmer en afslappende søvnoplevelse.

Ved at følge en konsekvent søvnplan og sørge for at have gode vaner før sengetid kan du maksimere din kognitive præstation, dit fysiske helbred og dit generelle velvære. Det er vigtigt at overveje ikke kun mængden af søvn, men også dens kvalitet, når man stræber efter optimal hvile.

Syv timers søvn er af enorm betydning; det øger ikke kun den kognitive præstation, men giver også mange fysiske sundhedsmæssige fordele. På trods af denne generelle anbefaling skal der tages hensyn til individuelle variationer i søvnbehov for at sikre tilstrækkelig hvile og optimal funktion.

Individuelle variationer i søvnbehov

Selv om 7 timers søvn er den anbefalede mængde for de fleste sunde voksne, kan det individuelle behov variere betydeligt på grund af alder, livsstil og helbred. Derfor kan nogle personer have brug for tættere på 9 timer eller endda mindre end standardanbefalingen.

Aldersrelaterede forskelle i søvnbehov

Forskellige aldersgrupper har forskellige præferencer og mønstre med hensyn til søvnvarighed. Nyfødte har brug for op til 17 timers søvn dagligt, mens teenagere typisk har brug for 8-10 timer; i takt med at voksne bliver ældre, har de tendens til at få mindre søvn. Efterhånden som folk kommer ind i voksenalderen, har de en tendens til, at deres foretrukne søvntider gradvist falder. Ældre voksne kan opleve en nedgang i deres søvnvirkning, hvilket fører til, at de bruger mere tid vågen om natten eller har brug for lure i løbet af dagen.

Indflydelse af livsstilsfaktorer

Livsstilsvalg kan i høj grad påvirke den enkeltes søvnbehov om natten. Personer, der regelmæssigt dyrker fysisk aktivitet, kan opleve, at de har brug for mere hvile på grund af øget energiudnyttelse og krav om muskelgenopretning. Derudover kan et højt stressniveau føre til forstyrrelser i søvnmønstret eller problemer med at falde i søvn om natten, hvilket resulterer i, at man føler sig træt, selv om man får tilstrækkelig hvile. Desuden kan visse former for medicin påvirke både din evne til at falde i søvn og til at opretholde en god søvnkvalitet hele natten.

For bedre at forstå dine unikke biologiske søvnbehov kan du overveje at registrere dine personlige vaner ved hjælp af en dagbog eller en app som RISE(iOS | Android). For at optimere din søvn er det vigtigt at spore personlige vaner og observere, hvordan du har det i løbet af dagen, for at forstå dine unikke biologiske behov.

For at få en bedre forståelse af dit eget søvnbehov er det vigtigt at være opmærksom på, hvordan du har det i løbet af dagen. Hvis du konstant oplever træthed eller har svært ved at koncentrere dig på trods af at du overholder en regelmæssig søvnplan, kan det være værd at konsultere en søvnmedicinsk specialist eller en anden sundhedsperson for at få vejledning i at løse eventuelle underliggende problemer, der påvirker din hvile.

Det er vigtigt at erkende, at søvnbehovet er meget forskelligt fra person til person, og at det bør behandles i overensstemmelse hermed. Med dette in mente er det gavnligt at forstå, hvordan livsstilsfaktorer kan påvirke vores unikke biologiske søvnbehov.

Identificering af dine unikke biologiske søvnbehov

Selv om den anbefalede søvntid for de fleste sunde voksne er 7 timer, er det vigtigt at erkende, at de individuelle behov kan variere. Hvis du vil bestemme din optimale mængde hvile, kan du overveje at vurdere dine personlige søvnmønstre og bruge teknologi til at optimere din søvn.

Vurdering af personlige søvnmønstre

For bedre at forstå, hvor meget søvn du har brug for, skal du starte med at observere dine foretrukne søvntider og natlige rutiner. Vær opmærksom på, hvornår du naturligt føler dig træt eller vågen i løbet af dagen og natten. Hvis det er muligt, kan du føre en søvndagbog i en uge eller to for at følge disse mønstre mere nøjagtigt.

 • Søvn effektivitet: Beregn procentdelen af den tid, du sover i sengen (den samlede tid, du sover, divideret med den samlede tid i sengen).
 • Søvnkvalitet: Bemærk eventuelle forstyrrelser, f.eks. at du vågner ofte eller føler dig urolig ved opvågning.
 • Tilpasning af døgnrytmen: Overvej, om du er en tidlig fugl eller en natteugle, baseret på hvornår du typisk oplever det højeste energiniveau i løbet af dagen.

Udnyttelse af teknologi til optimering af hvile

Ud over selvvurdering kan flere apps hjælpe dig med at overvåge og analysere dit søvnmønster. En af disse apps er RISE, som bruger data fra din telefon sammen med videnskabeligt baserede modeller fra institutioner som Circadian Neuroscience Institute og Sir Jules Thorn Sleep Medicine Centre på Oxford University. Ved at spore faktorer som REM-søvn, dybe søvnstadier og cirkadiske rytmer over tid kan brugen af denne type teknologi give personlig indsigt i, hvad der fungerer bedst for at opnå en restituerende hvile af høj kvalitet hver aften(kilde).

 • Søvnregistrering: Overvåg din søvns varighed, kvalitet og konsistens ved hjælp af bærbare enheder eller smartphone-apps.
 • Analyse af data: Brug de indsamlede data til at identificere tendenser i dine sovemønstre og områder, der kan forbedres.
 • Skræddersyede anbefalinger: Få personlig rådgivning om, hvordan du kan optimere din søvnplan baseret på individuelle behov og præferencer.

Det er altså vigtigt at forstå dine unikke biologiske søvnbehov for at bevare dit generelle helbred. Ved at overvåge dine personlige vaner nøje og udnytte teknologien kan du arbejde hen imod at opnå en god nats søvn hver nat.

Det er vigtigt at kende sine egne søvnbehov for at sikre, at man får fuldt udbytte af hver nats søvn. Lad os nu undersøge, hvordan vi kan forbedre vores søvnkvalitet ved at anvende visse teknikker og skabe et behageligt miljø for søvn.

Kvalitet vs. kvantitet - bedre hvile

Kvalitet vs. kvantitet - bedre hvile

Det er vigtigt ikke kun at fokusere på at få tilstrækkeligt mange timer søvn, men også at opretholde konsekvente søvnplaner og praktisere gode søvnhygiejnevaner. Disse faktorer bidrager til at opnå en bedre kvalitet i nattesøvnen, hvilket i sidste ende fører til et sundere liv generelt. I denne del vil vi se på strategier til at forbedre søvnkvaliteten og skabe et miljø, der fremmer en hvilende søvn.

Tips til forbedring af søvnkvaliteten

 • Ved at skabe en regelmæssig søvnplan kan du hjælpe med at synkronisere kroppens indre ur og dermed hjælpe dig med at opnå en afslappende søvn.
 • Undgå stimulanser: Indtagelse af koffein eller nikotin tæt på sengetid kan forstyrre din evne til at falde i søvn. Vælg i stedet beroligende drikkevarer som urtete eller varm mælk, inden du lægger dig til at sove.
 • Vedligeholdelse af en aktiv livsstil: Regelmæssig fysisk aktivitet har vist sig at forbedre både søvnens varighed og kvalitet. Tilstræb at opnå 150 minutters aerob træning på moderat niveau hver uge, som foreslået af American Heart Association.
 • Udnyttelse af afslapningsteknikker: Hvis du indarbejder øvelser som f.eks. dybe åndedrætsøvelser, progressiv muskelafspænding eller meditation i din natlige rutine, kan det hjælpe dig med at slappe af og forberede dit sind på en afslappet søvn.

Skabelse af et gunstigt miljø for slumring

Dit soveværelse bør være optimeret til at fremme en god hvile. Overvej at implementere disse strategier:

 1. Søvnvenlig belysning: Dæmpning af lyset om aftenen signalerer, at det er tid for din krop at falde til ro. Du kan også bruge mørklægningsgardiner eller en sovemaske til at blokere for eksterne lyskilder, der kan forstyrre din søvnstartsproces.
 2. Komfortabelt sengetøj: Invester i en kvalitetsmadras, puder og sengetøj, der passer til dine personlige præferencer og understøtter et sundt sovemønster.
 3. Opretholdelse af en ideel temperatur: Den optimale temperatur i soveværelset for de fleste mennesker ligger mellem 15-19 °C (60-67 °F). Hvis du justerer termostaten i overensstemmelse hermed, kan det hjælpe dig med at få en dybere søvn ved at fremme en bedre termoregulering i løbet af natten.
 4. Støjreduktion: Minimering af støjniveauet i soveværelset med lydisolerende foranstaltninger som f.eks. dobbeltruder eller brug af maskiner til hvid støj kan bidrage til at forbedre søvnkvaliteten ved at reducere forstyrrelser fra eksterne lyde.

Hvis du indarbejder disse tips i din daglige rutine, vil du ikke kun øge sandsynligheden for at opnå de anbefalede syv timers søvn om natten, men også forbedre den generelle søvn effektivitet, hvilket vil føre til mere energiske dage forude.

Søvnkvaliteten er lige så vigtig, hvis ikke vigtigere end mængden af søvn. Lad os nu overveje, om syv timers hvile er tilstrækkeligt, når man deltager i fysisk anstrengelse og aktivitet.

Er 7 timers søvn nok, når du træner?

Den rolle, som motion spiller for, om en søvntid på syv timer er tilstrækkelig, afhænger af intensiteten af træningspassene sammen med andre aspekter, herunder den nødvendige restitutionsperiode efter anstrengende aktiviteter, der udføres i dagtimerne inden for en given uges tid (eller længere om nødvendigt). I dette afsnit vil vi undersøge, hvordan fysisk aktivitet kan påvirke dit søvnbehov, og give tips til at sikre tilstrækkelig hvile, når du træner.

Trænings indvirkning på søvnbehov

Undersøgelser tyder på, at regelmæssig fysisk aktivitet kan have en positiv effekt på slumren, idet den øger den dybe søvn og forkorter den tid, der er nødvendig for at falde i søvn. Hvis du dyrker intens træning, kan det dog midlertidigt øge kroppens behov for hvile, når den kommer sig efter den belastning, der er lagt på muskler og led. Derfor kan personer, der dyrker anstrengende motion eller udholdenhedsaktiviteter, have brug for mere end 7 timers søvn for at sikre maksimal ydeevne og restitution.

Find din ideelle søvntid, mens du træner

 • Lyt til din krop: Vær opmærksom på tegn på træthed i løbet af dagen. Hvis du konstant føler dig træt på trods af, at du får 7 timers søvn hver nat, mens du motionerer regelmæssigt, skal du overveje at øge din samlede mængde hviletid.
 • Fastholde konsekvente tidsplaner: Hold dig til regelmæssige søvn-vågn-cyklusser, selv i weekender eller på fridage fra træning. Det hjælper med at regulere din døgnrytme og fremmer en bedre generel søvnvirkning.
 • Prioritér afslapning før sengetid: Indarbejd beroligende aktiviteter som læsning, meditation eller blid udstrækning i din aftenrutine for at signalere til din krop, at det er tid til at sove.

Genopretning og søvnkvalitet

Tilstrækkelig restitution er afgørende for at opretholde topresultater under træning. Hvis man sørger for tilstrækkelig dyb søvn og REM-søvn, kan det hjælpe med muskelreparation, vævsvækst og hukommelseskonsolidering i forbindelse med motoriske færdigheder. For at optimere kvaliteten af din hvile, mens du træner:

 • Skab et gunstigt miljø: Hold dit soveværelse køligt, mørkt og roligt for at fremme en bedre søvnkvalitet.
 • Indarbejd CBD-produkter: Overvej at bruge Cibdol CBD-olie eller andre CBD-produkter som en del af din rutine før søvnen for potentielt at øge afslapningen og forbedre den generelle hvile.

Selv om mange måske kun har brug for syv timers søvn, er det måske ikke nok til at opretholde en sund livsstil, når man dyrker fysisk aktivitet. Derfor er det vigtigt at erkende konsekvenserne af utilstrækkelig søvn og hvordan dyb hvile kan have indflydelse på vores psykologiske velbefindende.

Konsekvenser af utilstrækkelig søvn

En nyere undersøgelse offentliggjort i Nature Aging har fremhævet konsekvenserne af utilstrækkelig søvn for fysisk og mental sundhed, som kan være forbundet med kognitive problemer på grund af forstyrrelser i kroppens reparationsprocesser og hukommelseskonsolidering samt amyloidophobning i hjernen. Forskningen tyder på, at for lidt dyb søvn forstyrrer de kropslige reparationsprocesser og hukommelseskonsolidering og samtidig kan bidrage til amyloidophobning - et protein, der er forbundet med de for demens karakteristiske sammenfiltringer - i hjernen.

Forbindelsen mellem kognitive problemer og utilstrækkelig søvn

Mangel på tilstrækkelig hvile kan føre til forskellige kognitive problemer, herunder nedsat opmærksomhed, nedsat problemløsningsevne og svækket følelsesmæssig regulering. Ifølge tidsskriftet Sleep Medicine Reviews har personer, der konsekvent oplever utilstrækkelig søvn, en højere risiko for at udvikle langsigtede neurologiske lidelser som Alzheimers sygdom eller andre former for demens.

Vigtigheden af dyb søvn for mental sundhed

Dyb søvn, også kendt som langsom søvn eller deltabølgesøvn, er afgørende for at opretholde en optimal hjernefunktion. I denne fase gennemgår vores krop vigtige genoprettende processer som vævsvækst og reparation, samtidig med at affaldsprodukter fjernes fra musklerne. Desuden spiller den en afgørende rolle i konsolideringen af minder ved at overføre information fra korttidsopbevaring til langtidshukommelsesbanker i hippocampus-regionen, der er placeret i den menneskelige hjerne(kilde). Som følge heraf bliver det stadig vigtigere at få nok nattesøvn af høj kvalitet, når man sigter mod at opnå et generelt velvære hele livet igennem.

 • Søvnens varighed: Det individuelle behov kan dog variere afhængigt af faktorer som alder og livsstil.
 • Foretrukne sovetider: Fastsæt et fast sengetidspunkt og opvågningstidspunkt for at regulere din krops indre ur, også kendt som den cirkadiske rytme.
 • Søvn Effektivitet: Fokuser på at forbedre hvilekvaliteten ved at skabe et miljø, der fremmer afslapning, og ved at praktisere gode søvnhygiejniske vaner som f.eks. at undgå koffein og skærme før sengetid.

Uden tilstrækkelig hvile kan både det fysiske og mentale helbred blive alvorligt påvirket. Ved at prioritere tilstrækkelig dyb søvn kan man hjælpe med at beskytte sin kognitive funktion, hukommelseskonsolideringsprocesser og det generelle velvære på lang sigt. For at sikre, at du får nok søvn af høj kvalitet hver nat, kan du overveje at vurdere dit personlige søvnmønster med værktøjer som RISE-appen eller søge professionel rådgivning hos en certificeret specialist inden for søvnmedicin.

Resultaterne af manglende hvile kan være alvorlige, lige fra kognitive problemer til psykologiske problemer. For at løse problemet med træthed på trods af tilstrækkelig søvn er det vigtigt at identificere de underliggende årsager og om nødvendigt søge professionel hjælp.

Håndtering af træthed på trods af tilstrækkelig søvn

Håndtering af træthed på trods af tilstrækkelig søvn

Hvis du oplever, at du kæmper med træthed i dagtimerne på trods af at du holder dig til en regelmæssig søvnplan, er det vigtigt at overveje mulige underliggende årsager, der kan påvirke din evne til at få en god nattesøvn. Det kan være nødvendigt at søge professionel hjælp, hvis trætheden fortsætter på trods af, at du holder dig til en regelmæssig søvnplan.

Almindelige årsager til vedvarende træthed

 • Søvnforstyrrelser: Sygdomme som søvnapnø, søvnløshed eller restless leg syndrome kan forstyrre din søvnkvalitet, selv om du får de anbefalede timers søvn om natten. Hvis du tror, at en søvnforstyrrelse kan være årsagen til din træthed, skal du opsøge en specialist i søvnmedicin.
 • Dårlig kost: En usund kost med mangel på vigtige næringsstoffer kan gøre dig træt hele dagen. Sørg for at opretholde en afbalanceret kost med et højt indhold af vitaminer og mineraler for at opnå et optimalt energiniveau.
 • Mangel på fysisk aktivitet: En stillesiddende livsstil kan bidrage til en følelse af sløvhed og lav energi. Indarbejd regelmæssig motion i din daglige rutine for at øge dit generelle velbefindende og bekæmpe træthed.
 • Psykiske problemer: Angst, depression eller kronisk stress kan alle føre til konstant udmattelse på trods af tilstrækkelig lang søvn. Søg om nødvendigt støtte fra psykologer.

Hvornår du skal søge professionel hjælp

Hvis behandlingen af disse faktorer ikke afhjælper din vedvarende træthed, eller hvis symptomerne forværres over tid uden forklaring - f.eks. hvis du oplever overdreven døsighed om dagen - kan det være på tide at rådføre dig med sundhedsplejersker, der har specialiseret sig i at diagnosticere underliggende medicinske tilstande, der specifikt er relateret til at opnå bedre afslapning om natten. Et besøg hos en specialist i søvnmedicin kan hjælpe med at identificere eventuelle søvnforstyrrelser eller andre sundhedsproblemer, der kan påvirke din evne til at få en god nats søvn.

Derudover kan du overveje at bruge CBD-produkter som dem, der tilbydes af Cibdol, som en alternativ metode til at fremme afslapning og forbedre den generelle søvnkvalitet. Forskning har vist lovende resultater med hensyn til de potentielle fordele ved CBD i forbindelse med forskellige søvnrelaterede problemer, hvilket gør det værd at undersøge, hvis du fortsat føler dig træt på trods af at du får tilstrækkeligt mange timers nattesøvn.

Man kan afhjælpe træthed på trods af tilstrækkelig søvn ved at forstå de almindelige årsager og søge professionel hjælp, hvis det er nødvendigt. Med de rigtige værktøjer er det også muligt at opretholde konsekvente søvnplaner under rejser for at sikre optimal hvile og afslapning under rejserne.

Fastholdelse af konsekvente søvnplaner under rejser

For dem, der rejser ofte, kan det være en udfordring at opretholde en konsekvent søvnplan. Men hvis du holder dig til regelmæssige rutiner, vil det sandsynligvis resultere i tilstrækkeligt mange timers kvalitetshvile, selv når du er på farten. Brug af en app som RISE kan hjælpe dig med at tilpasse dig til nye tidszoner og opretholde en konsekvent søvnplan.

Tips til hurtig tilpasning til nye tidszoner

 • Skift gradvist din søvnplan: Før du rejser, kan du begynde at justere dine foretrukne sovetider ved at gå i seng og vågne tidligere eller senere afhængigt af rejsens retning. Denne gradvise tilpasning er med til at mindske virkningen af jetlag ved ankomsten.
 • Hold dig hydreret: Dehydrering kan forværre træthed, så det er vigtigt at drikke rigeligt med vand under flyrejsen og under hele rejsen.
 • Brug tid i det fri: Udsættelse for naturligt lys hjælper med at regulere den cirkadiane rytme og forbedre søvnkapaciteten. Sørg for at tilbringe noget tid udenfor i dagtimerne på din destination.
 • Undgå koffein og alkohol: Disse stoffer kan forstyrre din evne til at falde i søvn eller holde dig i søvn, især hvis de indtages tæt på sengetid.

Brug af teknologi til bedre styring af jetlag

Ud over at følge disse råd kan du ved at bruge teknologi som RISE give personlig vejledning baseret på faktorer som alder, livsstilsvaner og nuværende placering. Appen bruger data fra din telefon sammen med videnskabeligt baserede modeller udviklet af eksperter i cirkadisk neurovidenskab til at beregne, hvor meget søvn der passer bedst til dig, samtidig med at den tager højde for forskellige aspekter, herunder natlige variationer, der påvirker en god nats søvnmønster enormt meget.

Ved at spore dine søvnmønstre og give skræddersyede anbefalinger kan RISE hjælpe dig med at opretholde en ensartet søvnplan, selv når du rejser i forskellige tidszoner. Denne fremgangsmåde sikrer, at du får den rette mængde REM-søvn, og hjælper med at reducere jetlagets indvirkning på dit generelle helbred. Så uanset om du føler dig træt efter en lang flyvetur eller er ved at tilpasse dig nye omgivelser, vil du ved at indarbejde disse strategier i din rutine støtte en bedre kvalitet af din hvile og i sidste ende bidrage til en sundere livsstil, mens du er på farten.

Konklusion

Det er afgørende for et godt helbred og lykke at få en tilfredsstillende søvnmængde. Selv om 7 timers søvn kan være tilstrækkeligt for nogle personer, er det vigtigt at forstå dit unikke biologiske søvnbehov og de faktorer, der kan påvirke, hvor meget hvile du har brug for. Kvaliteten af søvn spiller også en væsentlig rolle for kroppens reparationsprocesser, hukommelseskonsolidering og det generelle helbred.

Hvis du oplever tegn, der tyder på, at du har brug for mere end 7 timers hvile eller kæmper med dårlig søvnkvalitet, er det vigtigt at tage fat på de underliggende årsager, såsom stress eller medicinske tilstande. Derudover kan teknologi som RISE hjælpe med at bestemme din optimale mængde hvile baseret på dine individuelle behov.

Er 7 timers søvn nok? Det afhænger af den enkelte person. Men det er vigtigt at prioritere kvalitet og kvantitet i dine søvnvaner for at bevare et godt helbred. Overvej at tage skridt til at forbedre varigheden og kvaliteten af din nattesøvn ved at indføre de rette hygiejnepraksisser eller søge professionel vejledning, hvis det er nødvendigt.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktfinder