Natlige svedeture: Årsager, forebyggelse og effektiv behandling

Published:

At opleve nattesved kan være en frustrerende og ubehagelig prøvelse for mange mennesker. Selv om disse episoder med overdreven svedtendens under søvnen ofte er harmløse, kan de også være tegn på et underliggende sundhedsproblem, som kræver opmærksomhed. I dette omfattende blogindlæg vil vi dykke ned i de forskellige årsager til nattesved, lige fra søvnforstyrrelser til overgangsalderlige hedeture.

Indhold:

  1. Årsager til nattesved
    1. Forstyrrelser i søvnstadiet
    2. Forstyrrelser i det autonome nervesystem
    3. Abnormiteter i marv og rygmarv
    4. Medicinering, der bidrager til nattesved
    5. Overgangsalder-relateret svedtendens
    6. Infektioner, der forårsager overdreven svedproduktion under søvn
  2. Forebyggelse af nattesved gennem miljøændringer
    1. Justering af rumtemperaturen for optimal komfort
    2. Valg af en åndbar madras
    3. Investering i fugttransporterende sengematerialer
    4. Valg af passende nattøj
  3. Livsstilsændringer for at reducere svedudbrud om natten
    1. Reduktion af alkoholindtag før sengetid
    2. Indarbejdelse af afslapningsteknikker i aftenrutinerne
    3. Identificering af udløsende faktorer i forbindelse med kosten
    4. Fastholdelse af en sund vægt
    5. Hold dig hydreret i løbet af dagen
  4. Hvornår skal man være bekymret over vedvarende nattesved?
    1. Genkendelse af tegn på et underliggende sundhedsproblem
    2. Søg professionel vejledning ved vedvarende symptomer
  5. Behandling af nattesved med kognitiv adfærdsterapi (CBT) og medicinering
    1. CBT's rolle i behandlingen af nattesved
    2. Medicinering til håndtering af overdreven svedproduktion under søvn
  6. Svedeture om natten efter COVID Recovery
    1. Forstå forbindelsen mellem COVID Recovery og nattesved
    2. Overvågning af sved om natten efter genopretning
    3. Håndtering af nattesved efter COVID-genopretning
  7. Ofte stillede spørgsmål i forbindelse med nattesved
    1. Hvad er den virkelige årsag til nattesved?
    2. Hvornår skal jeg være bekymret for nattesved?
    3. Hvorfor er nattesved et rødt flag?
    4. Hvad ingen fortæller dig om nattesved?
  8. Konklusion

Vi vil undersøge, hvordan man ved at foretage enkle miljømæssige ændringer, f.eks. ved at justere rumtemperaturen eller investere i fugttransporterende sengematerialer, kan hjælpe med at reducere hyppigheden og intensiteten af nattesved. Derudover vil vi diskutere livsstilsændringer som f.eks. at reducere alkoholindtaget før sengetid og identificere kostudløsende faktorer, der kan bidrage til disse svedudbrud om natten.

Desuden vil vi fortælle, hvornår det er tid til at søge professionel vejledning ved vedvarende symptomer, og vi vil diskutere behandlingsmuligheder som kognitiv adfærdsterapi (CBT) og medicin, der er specielt udviklet til at håndtere overdreven svedproduktion under søvn. Endelig vil vi undersøge forbindelsen mellem COVID-genoptræning og nattesved og give indsigt i overvågning af nattesved efter genoptræning.

Svedeture om natten

Årsager til nattesved

Nattesved, eller overdreven sved under søvnen, kan skyldes en række forskellige faktorer. Forståelse af de mulige årsager er afgørende for at kunne fastlægge passende behandlingsplaner. Nogle almindelige årsager til nattesved omfatter søvnstadieforstyrrelser, forstyrrelser i det autonome nervesystem, abnormiteter i marv og rygmarv, medicinering, sved i forbindelse med overgangsalderen og infektioner.

Forstyrrelser i søvnstadiet

I visse faser af søvnen kan vores krop opleve udsving i temperaturreguleringen, hvilket kan føre til nattesved. Dette gælder især under REM-søvn (rapid eye movement), hvor kroppens temperaturkontrol bliver mindre effektiv.

Forstyrrelser i det autonome nervesystem

Det autonome nervesystem (ANS ) styrer mange ufrivillige funktioner i kroppen, herunder temperaturregulering. Tilstande, der påvirker ANS-funktionen som f.eks. diabetes eller multipel sklerose, kan medføre manglende evne til at regulere kropsvarmen korrekt, hvilket kan føre til episoder med sved om natten.

Abnormiteter i marv og rygmarv

Dysfunktion i medulla oblongata eller rygmarven kan forstyrre normale termoreguleringsprocesser, hvilket resulterer i øget svedproduktion under søvnen. Disse abnormiteter kan opstå som følge af skader eller tilstande som syringomyelia - en væskefyldt cyste i rygmarven.

Medicinering, der bidrager til nattesved

  • Antidepressiva: Mange antidepressive lægemidler er kendt for at forårsage nattesved som en bivirkning(kilde).
  • Hormonbehandling (HRT ): HRT kan forårsage udsving i hormonniveauet, hvilket kan føre til øget svedproduktion under søvn.
  • Smertestillende midler: Nogle smertestillende midler som aspirin eller ibuprofen kan føre til nattesved som en bivirkning.

Overgangsalder-relateret svedtendens

En stor procentdel af kvinder i perimenopause og postmenopause oplever hedeture og nattesved på grund af hormonelle ændringer, der påvirker kroppens temperaturregulering. Faktisk oplever op til 75 % af perimenopausale og postmenopausale kvinder hedeture og nattesved (kilde). Hormonbehandling ordineres ofte for at lindre disse symptomer.

Infektioner, der forårsager overdreven svedproduktion under søvn

Visse infektioner som HIV/AIDS og Mycobacterium avium complex (MAC) kan resultere i vedvarende feber og svedeture under søvn. Derudover kan tilstande som hypoglykæmi eller kræft også bidrage til sved om natten. Det er vigtigt at konsultere en sundhedsperson, hvis du har mistanke om en underliggende medicinsk tilstand, der forårsager din nattesved.

Natlige svedeture kan skyldes en række forskellige faktorer, lige fra søvnforstyrrelser til svedeture i overgangsalderen. For at hjælpe med at forebygge nattesved og sikre optimal komfort om natten er det vigtigt at foretage miljømæssige ændringer, f.eks. at justere rumtemperaturen og investere i fugttransporterende sengematerialer.

Forebyggelse af nattesved gennem miljøændringer

For at forebygge eller mindske nattesved kan du foretage flere ændringer i dine omgivelser for at forhindre eller reducere omfanget af nattesved. Ved at skabe et mere behageligt soveområde kan du opleve, at episoder med overdreven svedproduktion under søvnen bliver mindre hyppige og generende. I dette afsnit vil vi diskutere forskellige miljømæssige ændringer, der kan hjælpe med at lindre symptomer på nattesved.

Justering af rumtemperaturen for optimal komfort

En enkel, men effektiv måde at bekæmpe nattesved på er at holde soveværelset køligere. Ved at justere termostaten eller bruge ventilatorer kan man opretholde en behagelig rumtemperatur, hvilket igen kan mindske svedudbruddene under søvnen. Prøv forskellige indstillinger, indtil du finder den, der er mest behagelig.

Valg af en åndbar madras

Din madras kan også bidrage til øget svedproduktion om natten, hvis den holder på varmen i stedet for at tillade luftcirkulation. Hvis du investerer i en åndbar madras, f.eks. en madras af hukommelsesskum med kølegel eller latexmaterialer, kan det forbedre luftgennemstrømningen og holde dig køligere hele natten.

Investering i fugttransporterende sengematerialer

Den anvendte type sengetøj spiller også en vigtig rolle i håndteringen af sved om natten. Lagner og pudebetræk fremstillet af fugttransporterende materialer som bambus, Tencel lyocellfibre eller mikrofiber er designet til at absorbere overskydende fugt og samtidig give åndbarhed for bedre temperaturregulering under søvnen. Disse typer stof kan findes online hos forhandlere, der har specialiseret sig i køleprodukter til sengetøj.

Valg af passende nattøj

Endelig kan det tøj, du har på i sengen, også påvirke dit komfortniveau og dine svedudbrud om natten. Vælg let og løstsiddende nattøj af åndbart stof som bomuld eller fugttransporterende materialer som bambusviskose. Undgå syntetiske fibre, der kan fange varme og forværre svedsymptomer.

  • Letvægt: Vælg en pyjamas med en let stofvægt for at undgå overophedning under søvnen.
  • Åndbar: Gå efter naturlige eller fugttransporterende stoffer, der tillader luftcirkulation, så du holder dig køligere hele natten.
  • Løstsiddende: Løstsiddende tøj giver bedre luftgennemstrømning end tætsiddende tøj, hvilket kan bidrage til øget kropstemperatur og svedproduktion.

Hvis du indarbejder disse miljømæssige ændringer i dit soveværelse, kan det gøre en stor forskel i forhold til at håndtere nattesved effektivt. Ved at justere rumtemperaturen, investere i åndbare madrasser og sengematerialer samt vælge passende nattøj, vil du tage proaktive skridt til at forbedre din generelle komfort under søvnen og samtidig reducere overdreven svedlugt om natten.

Små justeringer i soveværelset kan mindske styrken og mængden af nattesved. Derudover kan livsstilsændringer som f.eks. reduktion af alkoholindtaget eller identifikation af kostudløsende faktorer yderligere hjælpe med at forebygge nattesvedepisoder.

Livsstilsændringer for at reducere svedudbrud om natten

Hvis du ændrer dine daglige vaner, kan det være med til at forbedre dit generelle helbred og mindske svedudbrud om natten. Ved at indarbejde sundere livsstilsvalg kan du effektivt styre din kropstemperaturregulering og mindske hyppigheden af nattesved. Her er nogle praktiske tips til at gennemføre disse ændringer:

Reduktion af alkoholindtag før sengetid

Alkohol kan øge kropstemperaturen og forstyrre søvnen, hvilket kan resultere i sved i løbet af natten. For at minimere denne risiko kan du prøve at skære ned på alkoholindtaget eller helt undgå det før sengetid. Dette vil ikke kun hjælpe med at forhindre overdreven svedproduktion, men også fremme en bedre søvnkvalitet.

Indarbejdelse af afslapningsteknikker i aftenrutinerne

Stress er en anden faktor, der kan bidrage til nattesved, da det påvirker hormonforstyrrelser og udløser svedkirtlerne. Hvis du gør noget for at lette spændinger, f.eks. dybe åndedrætsøvelser, meditation eller yoga før du sover, kan det være med til at berolige sindet og mindske stressniveauet. Overvej desuden at tage et varmt bad eller brusebad en time før sengetid; dette hjælper med at sænke feberen ved at udvide blodkarrene nær hudens overflade og samtidig fremme afslapningen.

Identificering af udløsende faktorer i forbindelse med kosten

Visse fødevarer er kendt for at forværre sveden på grund af deres indvirkning på vores indre termostat - eksempler er krydrede retter, der indeholder capsaicin (som findes i chilipeber) eller koffeinholdige drikkevarer som kaffe eller te, der indtages tæt på sengetid. Hold styr på, hvad du spiser i løbet af dagen, så du er i stand til at identificere potentielle kostudløsere, der er ansvarlige for at forårsage nattesved. Når du har fundet frem til potentielle syndere, kan du forsøge at reducere eller fjerne dem fra dine spisevaner og observere, om dette lindrer symptomerne.

Fastholdelse af en sund vægt

Overvægt kan også bidrage til nattesved på grund af det øgede stofskifte og den øgede varmeproduktion, der følger med ekstra kilo. Ved at holde en sund vægt ved hjælp af regelmæssig motion og afbalanceret ernæring kan du hjælpe med at regulere din kropstemperatur mere effektivt og reducere sveden under søvnen. Overvej at indarbejde aktiviteter som gåture, svømning eller yoga i din daglige rutine for at opnå optimale resultater.

Hold dig hydreret i løbet af dagen

Dehydrering kan forværre nattesved, da det forringer vores krops evne til at køle effektivt ned, når det er nødvendigt. Sigt efter at drikke otte glas vand á 8 ounce dagligt for at opnå korrekt hydrering og bedre temperaturregulering.

Hvis du indarbejder disse livsstilsændringer, kan det have en betydelig indflydelse på, hvor ofte du oplever nattesved, samtidig med at du fremmer et bedre generelt helbred. Husk altid at rådføre dig med en læge, før du foretager væsentlige ændringer i dine daglige vaner eller rutiner.

Hvis du ændrer din livsstil for at reducere svedtendens om natten, kan du få en bedre nattesøvn. Men hvis symptomerne fortsætter, kan det være på tide at overveje at søge professionel vejledning for vedvarende nattesved.

Hvornår skal man være bekymret over vedvarende nattesved?

Hvis du oplever hyppige eller vedvarende nattesved på trods af forebyggende foranstaltninger i hjemmet, er det vigtigt at kontakte en læge. Det kan tyde på en medicinsk tilstand, som kræver yderligere undersøgelse og behandling. I dette afsnit vil vi diskutere tegn på potentielle sundhedsproblemer i forbindelse med nattesved og vigtigheden af at søge professionel vejledning ved vedvarende symptomer.

Genkendelse af tegn på et underliggende sundhedsproblem

Natlige svedeture kan skyldes forskellige faktorer; men når de fortsætter eller forværres over tid, kan det være et tegn på et mere alvorligt problem. Nogle almindelige tilstande, der er forbundet med overdreven sved om natten, omfatter:

  • Overgangsalderen: Hormonelle ændringer i overgangsalderen kan forårsage hedeture og nattesved hos kvinder.
  • Infektioner: Visse infektioner som HIV/AIDS eller tuberkulose kan føre til feber og sved under søvn.
  • Lymfom: En type kræft, der påvirker lymfesystemet, viser sig ofte med symptomer som uforklarligt vægttab, træthed, hævede lymfeknuder og nattesved.
  • Hyperthyroidisme: En overaktiv skjoldbruskkirtel kan forårsage øget stofskifte, hvilket fører til symptomer som overdreven svedtendens, hurtig hjerterytme og vægttab.

Hvis du bemærker nogen af disse tegn eller andre usædvanlige symptomer sammen med dine nattesved, er det vigtigt at konsultere en læge for yderligere evaluering.

Søg professionel vejledning ved vedvarende symptomer

En læge kan vurdere din journal og foretage en omfattende fysisk vurdering for at fastslå kilden til din nattesved. Der kan anbefales yderligere undersøgelser såsom blodprøver, billedundersøgelser (f.eks. røntgen eller CT-scanninger) eller biopsier for yderligere at vurdere årsagen til dine nattesvedesygdomme. På baggrund af deres resultater vil de udarbejde en passende behandlingsplan, der er skræddersyet specifikt til dine symptomer og generelle sundhedsbehov.

Det er vigtigt ikke at ignorere vedvarende nattesved - det kan forsinke diagnosen og behandlingen af en underliggende tilstand, som kan forværres uden den rette indgriben. Ved at gribe ind tidligt kan du sikre rettidig diagnose og behandling af eventuelle underliggende tilstande, hvilket kan føre til et bedre generelt helbred.

Sammenfattende kan du sige, at hvis du oplever nattesved, er det vigtigt at genkende tegnene på potentielle sundhedsproblemer og søge professionel vejledning i tilfælde af vedvarende symptomer. Natlige svedeture kan skyldes forskellige faktorer, herunder medicinske tilstande som overgangsalder, infektioner, lymfekræft og hyperthyreoidisme. En kvalificeret læge kan foretage en grundig vurdering og udarbejde en passende behandlingsplan, der er skræddersyet til dine behov.

Det er vigtigt at erkende, hvornår nattesved bliver et vedvarende problem, og søge læge, hvis symptomerne fortsætter. CBT og medicin kan anvendes som et middel til at håndtere vedvarende nattesved, noget som ikke bør gå ubemærket hen, når det bliver et vedvarende problem.

Behandling af nattesved med kognitiv adfærdsterapi (CBT) og medicinering

I nogle tilfælde kan læger foreslå at bruge CBT som en behandlingsmulighed for nattesved. CBT er en psykoterapeutisk tilgang, der arbejder på at identificere og ændre negative tankemønstre og adfærd, der er forbundet med nattesved. Denne tilgang kan være særlig gavnlig i forbindelse med håndtering af stress eller angst, som kan forværre nattesved.

CBT's rolle i behandlingen af nattesved

Under CBT-sessioner arbejder terapeuterne tæt sammen med patienterne for at udvikle strategier til at håndtere stressfaktorer i forbindelse med nattesved. Teknikkerne omfatter ofte afslapningsøvelser, såsom dyb vejrtrækning eller progressiv muskelafspænding, som hjælper med at berolige nervesystemet før sengetid. Derudover kan terapeuterne opfordre patienterne til at etablere regelmæssige søvnrutiner og skabe et optimalt søvnmiljø ved at foretage de nødvendige justeringer som f.eks. at opretholde køligere rumtemperaturer eller investere i fugttransporterende sengematerialer.

Undersøgelser har vist lovende resultater med hensyn til effektiviteten af CBT med hensyn til at reducere nattesvedepisoder blandt forskellige befolkningsgrupper, herunder kvinder i overgangsalderen. Det er vigtigt at bemærke, at mens individuelle erfaringer kan variere, giver konsekvent engagement med terapeutiske teknikker over tid typisk mere signifikante forbedringer.

Medicinering til håndtering af overdreven svedproduktion under søvn

Ud over CBT-interventioner kan lægerne også ordinere medicin, der er specifikt designet til at behandle de underliggende årsager til nattesved eller lindre de dermed forbundne gener. Nogle almindelige medicinmuligheder omfatter:

  • Antidepressiva: Selektive serotonin-genoptagelseshæmmere (SSRI), såsom fluoxetin eller sertralin (Mayo Clinic), kan hjælpe med at regulere kroppens temperaturkontrolmekanisme og reducere nattesved hos nogle personer.
  • Hormonerstatningsterapi (HRT): For kvinder i overgangsalderen kan HRT ordineres for at lindre hedeture og nattesved ved at supplere østrogenniveauet. Denne behandlingsmulighed bør dog overvejes nøje på grund af potentielle risici som blodpropper eller brystkræft (WebMD).
  • Anticholinergiske lægemidler: Medicin som oxybutynin eller glycopyrrolat virker ved at blokere visse nerveimpulser, der er ansvarlige for svedproduktionen, og reducerer derved overdreven svedproduktion under søvn (Healthline). Disse lægemidler er typisk forbeholdt tilfælde, hvor andre behandlinger har vist sig ineffektive.

Din læge vil udarbejde en passende behandlingsplan, der er skræddersyet specifikt til dine symptomer og generelle sundhedsbehov. Det er vigtigt at følge deres anbefalinger nøje og kommunikere eventuelle bekymringer eller bivirkninger, som du oplever, mens du tager ordineret medicin.

Konklusionen er, at en kombination af CBT-teknikker og medicinering effektivt kan afhjælpe vedvarende svedperioder om natten, når forebyggende foranstaltninger i hjemmet ikke er tilstrækkelige. Ved at arbejde tæt sammen med sundhedspersonale kan patienterne udvikle personlige strategier, der giver lindring af dette forstyrrende symptom.

Ved at kombinere kognitiv adfærdsterapi (CBT) og medicin kan nattesved effektivt håndteres. Når vi går videre til det næste diskussionsemne, vil vi undersøge, hvordan COVID-genopretning kan bidrage til øget svedproduktion under søvnen.

Svedeture om natten efter COVID Recovery

Nogle personer kan opleve langvarige episoder af nattesved efter at være kommet sig fra COVID. Det er vigtigt at overvåge disse hændelser nøje, opretholde en åben kommunikation med sundhedsvæsenet og følge alle ordinerede behandlinger eller anbefalinger for at håndtere svedeture efter COVID effektivt.

Forstå forbindelsen mellem COVID Recovery og nattesved

Forskerne er stadig ved at lære om de langsigtede virkninger af COVID-19, men det er blevet observeret, at nogle mennesker fortsat oplever nattesved selv efter den første bedring. Det er muligt, at nattesved efter COVID kan være resultatet af forskellige elementer, såsom igangværende inflammation i kroppen, hormonændringer forårsaget af stress under sygdom eller et overaktivt immunsystem. Selv om der er behov for yderligere forskning for at opnå en omfattende forståelse af dette fænomen, kan det at være opmærksom på potentielle forbindelser mellem COVID-genopretning og nattesved hjælpe dig med at håndtere dine symptomer bedre.

Overvågning af sved om natten efter genopretning

  1. Før en søvndagbog: Hvis du holder styr på dine svedperioder om natten, vil du få værdifulde oplysninger til både dig og din læge, når du skal diskutere mulige årsager og behandlingsmuligheder. Noter detaljer som hyppighed, intensitet (f.eks. gennemblødte lagner), varighed (hvor længe varer nattesvedet?), udløsende faktorer (f.eks. krydret mad inden sengetid) osv.
  2. Vurder livsstilsfaktorer: Vurder, om der er nogen vaner, der bidrager til øget svedproduktion om natten - alkoholforbrug tæt på sengetid eller anstrengende motion sent om aftenen kan forværre symptomerne. Hvis det er tilfældet, skal du overveje at foretage passende ændringer.
  3. Tal åbent med sundhedspersonale: Åben kommunikation med din læge om dine natlige svedeture efter COVID er afgørende for en korrekt diagnose og behandling. Informer dem om eventuelle andre symptomer, som du måtte opleve, såsom træthed eller koncentrationsbesvær.

Håndtering af nattesved efter COVID-genopretning

Selv om der ikke findes nogen universalløsning til at håndtere nattesved efter en COVID-19-behandling, kan nogle generelle strategier hjælpe med at lindre ubehaget:

  • Skab et behageligt sovemiljø: Juster din rumtemperatur, invester i fugttransporterende sengematerialer, og bær let tøj af åndbart stof, mens du sover, for at mindske sveden.
  • Hold dig hydreret: Hvis du drikker rigeligt med vand i løbet af dagen, kan du hjælpe med at regulere kropstemperaturen og opretholde et optimalt hydreringsniveau under søvnen.
  • Indarbejd afslapningsteknikker i din rutine: Hvis du deltager i aktiviteter som dybe åndedrætsøvelser eller meditation før sengetid, kan det være med til at reducere stressniveauet, som kan bidrage til overdreven svedproduktion om natten.

Hvis du fortsat oplever vedvarende nattesved på trods af disse strategier, er det vigtigt at konsultere en sundhedsperson, som kan vurdere din situation yderligere. De kan anbefale yderligere behandlinger eller terapier, der er skræddersyet specifikt til dine behov - hvilket sikrer, at du får den bedst mulige behandling til håndtering af dette udfordrende symptom efter COVID-genoptræning.

Ofte stillede spørgsmål i forbindelse med nattesved

Hvad er den virkelige årsag til nattesved?

Natlige svedeture kan skyldes forskellige faktorer, herunder søvnforstyrrelser, forstyrrelser i det autonome nervesystem, abnormiteter i marv og rygmarv, medicin, sved i forbindelse med overgangsalderen og infektioner. Identificering af den specifikke årsag kræver en grundig vurdering af din sygehistorie og dine livsstilsvaner.

Hvornår skal jeg være bekymret for nattesved?

Du bør være bekymret for nattesved, hvis det fortsætter på trods af miljømæssige ændringer og livsstilsændringer eller ledsages af andre symptomer som f.eks. feber, vægttab eller smerter. I disse tilfælde skal du kontakte en sundhedsperson for at udelukke underliggende sundhedsproblemer.

Hvorfor er nattesved et rødt flag?

Natlige svedeture kan være et rødt flag, fordi de kan være tegn på et underliggende sundhedsproblem som f.eks. infektion, kræft, hormonelle ubalancer eller neurologiske lidelser. Vedvarende nattesved er det berettiget at foretage en nærmere undersøgelse for at fastslå den grundlæggende årsag og iværksætte en passende behandling.

Hvad ingen fortæller dig om nattesved?

Nattesved episoder er ikke altid tegn på alvorlige sundhedsproblemer; nogle gange skyldes de simple udløsende faktorer som f.eks. krydret mad før sengetid eller for høj rumtemperatur. Men hvis man tager fat på potentielle årsager tidligt, kan man forebygge komplikationer i forbindelse med ubehandlede tilstande, der kan føre til vedvarende nattesved om natten.

Konklusion

Overdreven svedtendens under søvn, eller natlig svedtendens, kan være ubehageligt og hæmme en afslappende søvn. Årsagerne til nattesved varierer fra miljømæssige faktorer til underliggende helbredstilstande. Livsstilsændringer som f.eks. at reducere alkoholindtaget før sengetid og indarbejde afslapningsteknikker i aftenrutinerne kan være med til at reducere episoder med nattesved om natten.

Hvis der opstår vedvarende symptomer, er det vigtigt at søge professionel vejledning om mulige underliggende sundhedsproblemer. Kognitiv adfærdsterapi (CBT) og medicin er også muligheder for at håndtere overdreven svedproduktion under søvn.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktfinder