Livsglæde, fortalt af seks hundredeårige fra Bama i Kina

Last updated:

Published:

"Ingen af de hundredeårige tager medicin, ingen af dem er blevet opereret, der er ingen tilfælde af hjertesygdomme i denne landsby, diabetes eller fedme. De lever disse bemærkelsesværdigt lange, sunde og lykkelige liv."

-Dr. John Day, 2014

youtube-video - lang levetid

Dr. Days erfaring er utvivlsomt indsigtsfuld, men det, der skinner igennem, er motivationen, glæden og det positive syn hos Bamas hundredeårige. Deres følelser vil helt sikkert vække genklang hos alle, der kæmper for at leve et afbalanceret liv i nutidens non-stop moderne samfund.

Det er ikke ualmindeligt, at alder ses som en hindring, noget man skal være bange for. I Bama ser befolkningen frem til at blive gamle; deres smil er smittende, og deres glæde giver os håb om, at et langt og tilfredsstillende liv ikke behøver masser af penge, teknologi eller bekvemmelighed for at være en realitet.

Hvordan kan vi inkorporere noget af deres livsstil i en verden, der kræver lange arbejdstider, mens man er begrænset til kontorbygninger?

At være generøs over for vores naboer, at spise ren, uforurenet mad - det er bare nogle af de ting, som de hundredårige i Bama tilskriver et sundt liv. Om noget er det deres glæde ved tanken om at blive ældre, der gør små ændringer i vores livsstil så ønskværdige. Hvis vi bare kunne fange essensen af deres kærlighed til livet, ville det være umagen værd at foretage mindre justeringer. Ikke kun for at mærke forskellen i os selv, men også for virkningen på andre omkring os.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktfinder