Hampefrøolie og fænomenet lang levetid i Bama Village

Last updated:

Published:

gammel mand fisker i flod

Mens videnskaben og den moderne medicin forsøger at indhente det forsømte, findes der et bibliotek af anekdotiske beviser for cannabisplantens sundhedsmæssige fordele. Ikke kun for dens psykoaktive og ikke-psykoaktive harpikser, der søges som et alternativ til lægemidler, men som en sundheds- og levetidsfremmende fødevare. Især fra hampefrø og hampefrøolie.

I Bama County, højt oppe i de afsidesliggende bjerge i det sydlige Kina, hvor bilen endnu ikke har gjort sit indtog, og den lokale befolkning kun er på 300.000, er der en besynderlig statistik. De har 73 hundredeårige, hvilket er et af de højeste tal i verden. Disse friske over hundrede deltager stadig i det daglige liv: Jagt, vævning og husholdning. Nogle har stadig travlt på markerne.

youtube-video - lang levetid

"Ingen af de 100-årige tager medicin, ingen af dem er blevet opereret. Der er ingen tilfælde af hjertesygdomme i denne landsby, diabetes eller fedme. De lever dette bemærkelsesværdigt lange, sunde og lykkelige liv."

-- Dr. John Day, kardiolog

Længere liv i de blå zoner

At så mange mennesker bliver over 100 år, gør Bama County til en af de sjældne "blå zoner" i verden. Hotspots, hvor der er flere hundredeårige sammenlignet med den generelle befolkning. Andre "blå zoner" omfatter Sardinien i Italien, Okinawa ud for Japans kyst og Nicoya Peninsula i Costa Rica.

Der er en livsstilstråd, der løber gennem disse aldrende samfund. De spiser alle en overvejende plantebaseret kost, der også indeholder flere superfoods som hampefrø, quinoa eller chiafrø. De nyder alle en lokal alkohol dagligt som risvin eller rødvin og får regelmæssig moderat motion. Hver kultur investerer meget i familie og fællesskab, samtidig med at de har en følelse af tro og formål i deres liv.

En plantebaseret kost kombineret med en superfood som hampefrøolie har en række kendte sundhedsmæssige fordele. Plantesteroler og antioxidanter kan reducere risikoen for en række kræftformer. De essentielle fedtsyrer i hampefrø er vigtige antioxidanter, der eliminerer frie radikaler fra kroppen. Mens et højt fiberindhold fremmer fordøjelsessundheden, tilføjer frisk lokalt vand og frisk luft, der ikke er forurenet af industriel udvikling, til listen over faktorer, der bidrager til et langt liv i disse regioner.

Optimal sundhed og et længere liv i Bama County

Hamp som fødevare, industriel ressource og medicin har en lang tradition i Kina. De lokale i Bama County tilskriver til dels deres lange levetid til indtagelse af store mængder hampefrøolie. Normalt kogt i houmayou - en bouillon, der er en fast bestanddel i regionen og indtages to gange om dagen - kan et hurtigt kig på, hvad et hampefrø indeholder, hjælpe med at forstå, hvorfor de er så sunde.

billede af hampefrø og hampefrøolie

Hampefrø og hampefrøolie indeholder ingen af de bevidsthedsændrende stoffer, som cannabisblomster har. Det, de indeholder, er noget langt mere spændende, især for dem, der ønsker at bevare deres personlige sundhed og give de lokale i Bama kamp til stregen. Hampefrø og hampefrøolie er rigtig gode for dig. Faktisk er de meget, meget, meget gode for dig. Her er, hvad de indeholder:

- Mættet fedt
- Flerumættet fedt
- Enkeltumættet fedt
- Kalium
- Kalcium
- Jern
- Magnesium
- Thiamin
- Fosfor
- Zink
- Kobber
- Mangan
- Natrium
- Svovl
- Kulhydrater
- Protein
- Folinsyre
- Opløselige og uopløselige fibre
- Vitaminer, E, A, B12, D
- Alle 20 aminosyrer, herunder de 9 essentielle aminosyrer, som vores krop ikke selv kan producere

Ideel ernæring og meget mere

Hampefrø og hampefrøolie er næsten komplette fødevarer i sig selv. De indeholder mange af de vigtige elementer, der får vores kroppe til at fungere godt. Vitaminer og mineraler er afgørende for sundt hår, negle, knogler og hud, korrekt organfunktion, hjerneaktivitet, øjensundhed og sygdomsresistens.

Protein sikrer musklernes sundhed, og naturlige kulhydrater giver en vedvarende energiforbrænding. Uopløselige fibre hjælper fordøjelsen, og opløselige fibre kan sænke blodtrykket og balancere glukoseniveauet. Folinsyre er afgørende for udviklingen af nye celler og forebygger ændringer i DNA.

Det er vigtigt, at hampefrø har et omega-6/omega-3-forhold på 3:1, hvilket er ideelt for kroppens optagelse. Når disse forhold ikke er i balance, kan ingen af disse essentielle fedtsyrer optages effektivt. "Essentielle" betyder, at de ikke produceres af kroppen og skal indtages. Hampefrø indeholder også gamma-linolensyre (GLA), en essentiel omega-6-fedtsyre. Fiskeolie, som også indeholder høje niveauer af essentielle fedtsyrer, er objektivt set mindre gavnlig end hampefrøolie. Det skyldes flere faktorer. Først og fremmest har fiskeolie et omega-3/omega-6-forhold på omkring 7:1, hvilket er langt fra ideelt. Desuden er fiskeolie produceret af større fisk kendt for at indeholde større mængder af forurenende stoffer og giftige kemikalier.

Omega-fedtsyrer til alt det sunde

Omega-3-fedtsyrer er flerumættede fedtstoffer, der er en afgørende del af menneskets sundhed. Der findes en række omega-3-fedtsyrer, som har forskellige funktioner, og de findes alle i hampefrøolie. De er en vigtig del af cellemembranerne og kan forbedre hjertesundheden ved at øge det "gode" HDL-kolesterol. De kan reducere blodtrykket, kontrollere triglycerider og forhindre plak i at opbygge sig på arterievæggene.

Omega-3 kan hjælpe med at stabilisere den mentale sundhed ved at reducere symptomerne på demens, skizofreni, depression og bipolar lidelse. De bekæmper også inflammation og fremmer knoglesundheden. Som DHA -docosahexaensyre - udgør de 8 % af den samlede hjernevolumen og er afgørende for hjernens udvikling hos fostre.

Gamma-linolensyre, en type omega-6, er en primær byggesten i prostaglandiner. Disse hormonlignende kemikalier hjælper glatte muskler med at trække sig sammen og kontrollere inflammation og kropstemperatur. De er også afgørende for en række vigtige kropsfunktioner. Forskere mener, at det er GLA-tilskud, der er ansvarlig for korrekt hormonsundhed. Man har også observeret, at det reducerer symptomerne på leddegigt, og det er en vigtig energikilde.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktfinder