Atleter bruger cannabis som træningsredskab

Last updated:

Published:

Flere forbindelser mellem cannabis og atletik er blevet opdaget. De positive virkninger af cannabis har vakt stor interesse i den atletiske verden. Den generelle stereotyp af en cannabisforbruger er et pizzaspisende sofaslående menneske, men denne stereotyp bliver løbende nedbrudt af cannabiskulturens og den videnskabelige forsknings fremskridt. Lad os se på forbindelsen mellem atleter og cannabis, og hvordan det påvirker deres præstationer.

MICHAEL PHELPS

Lad os begynde med den legendariske atlet, Michael Phelps. Med 23 olympiske guldmedaljer slog Phelps verdensrekorden i de olympiske lege. Som mange allerede ved, tog nogen 3 måneder efter OL i Beijing et billede af Phelps, mens han røg en bong. Det skabte selvfølgelig en masse kontroverser; en verdenskendt atlet er stofmisbruger. Phelps undskyldte for denne hændelse. Denne begivenhed betød mere for cannabisverdenen, end man umiddelbart skulle tro; hvordan kan en rekordstor guldmedaljevinder indtage hash, er det ikke dårligt for den sportslige præstation? Som Phelps demonstrerede, åbenbart ikke. Det er vigtigt at bemærke, at Phelps ikke aktivt bekender sig til legalisering af cannabis, men selve sandheden om, hvor meget Phelps røg eller ryger, betyder ikke noget længere, det er den effekt, som "bong-hændelsen" havde på cannabissportsverdenen, der betyder noget.

Mange atleter siger, at marihuana hjælper med at lindre smerter, forbedre fokus, lette restitution og heling, reducere angst og gøre kedelige øvelser mindre kedelige. Undersøgelser har vist, at cannabis er forbundet med lavere BMI, hvilket er afgørende for mange atletiske bestræbelser (måske ikke sumobrydning). God søvn er afgørende for, at atleter kan holde sig skarpe i løbet af dagen, og for at kroppen kan restituere om natten. Flere undersøgelser forbinder marihuana med en god nats søvn, og derfor kan ganja være meget gavnligt for atleter. THC har også vist sig at forårsage bronkodilatation, hvilket forbedrer luftstrømmen til lungerne hos en atlet, der indtager cannabis. Marihuanaens smertelindrende egenskaber har hjulpet og forbedret mange atleters præstationer. På grund af opioidkrisen i de tunge kontaktsportsgrene kan cannabis potentielt erstatte opioider som et mere sikkert alternativ. Triatleten Cliff Drusinsky indtager cannabis for at holde fokus, og han bruger også CBD-olie på sine muskler, hvilket han hævder hjælper med hans restitutionsproces. Grundlæggende ser cannabis ud til at have mange sundheds- og præstationsmæssige fordele for atleter.

De nævnte undersøgelser viser, at cannabis kan være meget gavnligt for atleter og motion generelt. Det er godt at huske på, at marihuanastammer adskiller sig i deres kemiske sammensætning, der består af hundredvis af komponenter. Sativa-genetik genererer en mere opløftende fornemmelse, der kan give træningen et godt boost, mens Indica-genetik kan bruges til at slappe af i musklerne og generelt tage det roligt. Dosis af cannabis betyder meget; hvis du indtager for meget, kan du falde i søvn, hvilket ikke er ønskeligt under en træningssession. Så vær opmærksom på doseringen af dit hashforbrug, før du går i fitnesscenteret.

MEDICINSK BEHANDLING

I USA falder forbruget af cannabis til sportslige formål ikke ind under medicinsk behandling, og det ses stadig som et tabu i sportsverdenen. Selv om det ser ud til at gå fremad med lovligheden af cannabis, klassificerede DEA for nylig CBD-olie som et Schedule 1-stof sammen med heroin. Så vi har stadig en lang vej at gå.

Det er vigtigt at blive ved med at gøre op med stoner-stereotyperne og se cannabis for, hvad det er: en kemisk forbindelse med gavnlige egenskaber for den menneskelige art. Lad os fokusere på at åbne dørene for forskere, så de kan gennemføre undersøgelser af virkningerne af marihuana og dets brug til at forbedre motion og atletik, blandt andre aktiviteter. I mellemtiden, hvis du ikke føler nogen negative virkninger af marihuana ved træning, så pump de muskler!

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktfinder