Vigtigheden af at sikre, at hamp er økologisk

Last updated:

Published:

Cáñamo orgánico

Efterspørgslen efter hamp er skyhøj blandt forbrugere og producenter. Efterhånden som hampens mange anvendelsesmuligheder bliver genopdaget, er der flere og flere, der ønsker at bruge og fremstille produkter af den. Det kan være alt fra den sundhedsbevidste forbruger, der ønsker at bruge hampebaserede produkter til at øge sit velbefindende, til tekstilvirksomheder, der ønsker at fremstille tøj af hampens fibre, og til isoleringsproducenter, der leder efter effektive og miljøvenlige kilder til råmateriale.

DET ER IKKE LET AT VÆRE GRØN

For at imødekomme efterspørgslen er der et stigende antal landmænd, der nu dyrker hamp. Men som med alt, hvad der har med udbud og efterspørgsel at gøre, handler hampdyrkning ofte om pris og profit. Derfor er der mange, der ikke dyrker økologisk, da det nedsætter væksteffektiviteten og den potentielle fortjeneste. Det er ikke så let at dyrke hamp økologisk. Landmænd, der ønsker at gøre det, kan ikke bruge menneskeskabt gødning, genetisk modificerede frø, vækstregulatorer, fungicider eller pesticider. I stedet må folk, der ønsker at dyrke økologisk hamp, bruge god gammeldags sædskifte og acceptere, at de sandsynligvis ikke vil dyrke lige så meget som nogen, der ikke dyrker økologisk. For nogen, hvis levebrød afhænger af store afgrøder, er det forståeligt, hvorfor de fleste landmænd vælger den ikke-økologiske løsning.

PROBLEMET

For mange brancher er det ikke et problem, men for den miljøbevidste forbruger er det. For eksempel behøver hamp ikke at være økologisk for at producere husisolering af det, men dem, der bygger et økohus, ville nok have det bedre med at vide, at det var det - og dermed minimere deres indvirkning på miljøet.

For dem, der ønsker at indtage hampens produkter, er det en meget større bekymring. Mange køber hampefrø, fordi det er en nærende kilde til protein og vitaminer. Men hvis de ikke er indkøbt korrekt, kan du komme til at spise frø, der er dyrket med en overflod af ubehagelige kemikalier. For eksempel er det billigt og nemt at købe hampefrø i dyrehandlere. Hampefrø bruges ofte som foder til nogle dyr, men det betyder ikke, at alle forhandleres lager er af god nok kvalitet til menneskeføde.

Det er også vigtigt for CBD-olieproducenter som os. Vi ønsker ikke, at kemikalier eller genmodificerede produkter ender i vores Cibdol CBD-olie, så vi gør meget ud af at sikre, at den hamp, vi bruger til at producere den, er certificeret som økologisk. Det samme er ikke tilfældet for mange skruppelløse sælgere, der ønsker at hoppe med på CBD-vognen, så det er vigtigt altid at tjekke, før du køber!

Uanset hvad du ønsker at bruge hamp til, vil det at bede om økologisk være med til at skabe en mere økologisk bæredygtig industri og sikre, at det produkt, du får, er rent (hvis du spiser det). Udbud møder efterspørgsel, så hvis du beder om økologisk, vil flere og flere landmænd begynde at dyrke det. Der er ikke så meget økologisk hamp derude, som mange tror, så vær forsigtig!

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktfinder